sale vti Posted April 30, 2019 Author Report Posted April 30, 2019 Brt, ne mora se dogovaram nista, svi su brzi Imao sam par kasnih kocenja ali to je najmanji problem, samo namestanje pred krivinu mi dosta bitnije. Iskreno, za tei stinta po 20min ne mozes ni ne znam sta da pohvatas pa zato i polako. Gledao par voznji na yt i dosta jasnije sada. Do kraja godine ima jos desetak td-a pa cemo se voziti. A sto se tice odela i cizama otom potom, i za ovo za svaki dan je dato cca soma evra a kozu i cizme verujem da nebi vozio svaki dan vec samo na stazi pa nesto i ne jurim. Ima razloga zasto to kazes ili si licno vise za kozu? Poenta mog izlaska na td je samo da se sam sa sobom uvezbam i probam ono sto ne mogu i ne smem (ne zelim) u saobracaju, te jurenje i jarenje za vreme mozda dodje za koju god, a trenutno mi moje vreme na stazi moze samo reci koliko napredujem i kako stojim sa vezbom i koliko imam prostora za napredovanje Stay tune robbief, Nixazzar, neshwill and 2 others 5
ivicat Posted May 1, 2019 Report Posted May 1, 2019 Znam da si svi brzi. Predpostavljam previse brzi za tebe pa ne mozes da ih pratis ceo krug. Zato sam rekao da vidis sa nekim ko zna, da vozi sporije kako bi mogao da ga pratis. Kopiraj sve sto on radi, osim kocenja. Jer ako budes imao iste markere kao i on, lako mozes da se zeznes. Za pocetak, ranije koci da bi imao vremena da pripremis sebe, zauzmes polozaj i smiris motor. Meni je tri izlaska uvek bilo malo. Zato sam uvek isao ceo dan. Sto se tice cizama, video si da skoro svi imaju cizme. Mnogo bolja zastita noge nego cipele. Prilikom proklizavanja, motor pada na nogu. Cipelom su stopalo i (delimicno) cukalj zasticeni. Ali zato list strada. Da ne pricam u udarcu sa strane. Ja zato i nosim cizme i na ulici. I tu ne preporucujem one turisticke cizme, vec prave trkacke sa mnogo vecim stepenom zastite. Za kozno odelo ista prica. Iako je kuvanje u koznoj opremi, zastita je mnogo bolja. Ako dodje do proklizavanja, sa kozom mozes da klizas koliko hoces. Tekstil (gorotex i sl) se mnogo lakse raspadne. Pored toga, kozno odelo/jakna/pantalone, obicno imaju mnogo bolje protektore. Na primer, vecina koznih jakni/kombinezona ima i stitnik za podlakticu. Tekstilne jakne obicno to nemaju... Sto se tice kupovine, moze povoljno da se nadje polovna roba koja moze odlicno da ti zavrsi posao. A to oko para koje su date za opremu, razumem te. 4 jakne, 3 para pantalona,...
sale vti Posted May 1, 2019 Author Report Posted May 1, 2019 Td3 cu preskociti zbog loseg vremena a td4 zbog drifta u cacku. Tako da sam na 5-om 99%. Sto, jel ces ici ti? Teras? @ivicat U jakni imam stitnike za podlakticu kao i ramena a u panralonama kolena i butine bocno. Otom potom cu razmisljati i u tom smeru, ali i ako budem uzimao kozu isao bi na odvojenu varijantu jakna i pantalone, pre nego kombinezon.
ivicat Posted May 2, 2019 Report Posted May 2, 2019 Sve je ok. Samo sam dao par saveta u kom pravcu da razmisljas. A mozes i da ih ignorises. Kada si na dva tocka, bezbednosti nikad dovoljno. Samo polako i pun gas sale vti 1
novus Posted May 2, 2019 Report Posted May 2, 2019 Idem ako posluzi vreme, a kako mi se cini, nece Sent from my SM-G960F using Tapatalk
sale vti Posted May 2, 2019 Author Report Posted May 2, 2019 @ivicat Naravno, uvek dobrodosli saveti i ubaceni u temu za razmisljanje bas iz razloga sto 2tocka nije 4. Tako da usput ako padne jos nesto napamet, pusti info. @novus ajde, javljaj kako si se proveo.
sale vti Posted May 29, 2019 Author Report Posted May 29, 2019 Malo voznje do vikendice proali vikend, malo kise... Pa malo sporedni put od glavne ulice do vikendice, nekih 300 metara od asfalta...molio sam boga da ne stanem i spustim noge, niko me ne izvuce iz tog blata u pm... Pa smo se odmah plaknuli da ne zapece I kad smo dosli kuci, posle detaljnog ciscenja i mackanja opet zasijali u punom sjaju i cekamo sledece sunce Na kraju krajeva, pored voznje i uzivanja u istoj ja uzivam i u delu ciscenja i odmora vijuga dok detaljisem, ali se nadam da necu opet (bar ne skorije) uleteti u ovakvu kisu, jer sam tek sad saznao sta znaci biti mokar do gaca (a i gace) Andrija Accord, Dadas, BRANKO 90 and 12 others 12 3
ivicat Posted May 31, 2019 Report Posted May 31, 2019 Ne postoji lose vreme, samo losa oprema toshiro 1
sale vti Posted May 31, 2019 Author Report Posted May 31, 2019 Oprema je fenomenalna, ali problem je sto je za kisu postava bila skinuta, jbga. A u pola puta da stanem da je pakujem 30km pred dolazak...neema sanse.
Nixazzar Posted July 10, 2019 Report Posted July 10, 2019 On 5/29/2019 at 7:30 PM, sale vti said: Na kraju krajeva, pored voznje i uzivanja u istoj ja uzivam i u delu ciscenja i odmora vijuga dok detaljisem Eto, ako ti propadne posao, mozes mojim i johnny-jevim koracima Johnny B lude 1
sale vti Posted July 17, 2019 Author Report Posted July 17, 2019 Propascu ja pre posla, vidis da se sve vise kvare ove honde Nego, pre par vikenda drugar i ja odemo jedno vece u Sabac, preko Obrenovca i tamo uz kafu dogovorimo pricu za sutrasnju voznjicu. Sledece jutro krecemo, u fenomenalnu voznju koja ce se pamtiti bas bas, oko 8.30 krecemo Dakle, Beograd-Smederevo-Pozarevac-Zagubica (vrelo na Mlavi) dorucak sa prijateljem kafica prica, mala setnja, nastavljamo preko homolja ka Paracinu-Batocina-Kragujevac-Cacak-Uzice-Zlatibor gde smo stali malo ispiti kofeina i mineralne vode pa zatim nazad do Cacka pa za Beograd gde sam bio kuci malo pre 22h. Preslo se nesto malo vise od 750km. Osecaj fenomenalan, voznja super, bez stresa i nervoze narednih 7dana bio. Potom, u narednih par dana zamenjen lanac i lancanici. Montaza lanca i lancanika prepustena profesionalnom licu. Posto upload radim sa mobilnog, razlozicu na dva posta jer ima jos sitnica. tomaks, FEKI_CG4, 19ljuba82 and 5 others 8
sale vti Posted July 17, 2019 Author Report Posted July 17, 2019 Na 40k km po fabrici ide provera i zamena svecica. Kupljene ngk, i montirane. Posle dosta citanja i price sa.ljudima o potrebi quick shiftera i/ili nepotrebi, ja se odlucim da ga pazarim i probam, pa ako nije to to skinem prodam i nema mnogo nauke. Odlucim se za healtech-ov jer sam zadovoljan u potpunosti sa gear shift indikatorom koji sam uzeo i montirao par meseci ranije. Imaju dobru podrsku i aplikaciju za shifter (android) tako da sam ja odusevljen. Nekih 60km je trebalo da ga naatelujem do ajde da kazemo savrsenstva tako da ostaje na motoru dok god bude kod mene. Dobro je sto se moze podesiti da radi kad i kako vlasnik hoce i u kom god momentu to zeli moze promeniti. Zamenu svecica i shiftera sam sam odradio uz kaficu i objedinio, jer se rezervoar uklanja da bi se doslo do bobina a isto tako i zamenu svecica. Shifter je bio bolt on bez skrivenih zajebancija kao sto ume da se desi kad naglasavaju da je nesto "bolt on". Juce zamenjena kociona i kvacilo tecnost, kao i prednje plocice. Odlucih se za iste koje su bile na njemu jer se skroz dobro ponasaju a to je nissin oem. Ne stizem izaci na jos koji td, ali ima ih do kraja god pa cemo ubosti neki termin valjda. Pozdrav do sledeceg oglasavanja neshwill, Misic, toshiro and 5 others 8
Cirko Posted July 17, 2019 Report Posted July 17, 2019 Jos meni samo da posaljes linkove koje si mi obecao ...
Dadas Posted July 18, 2019 Report Posted July 18, 2019 ...dorucak sa prijateljem kafica prica, mala setnja, Jao kako je ovo slatko... milosns 1
neshwill Posted July 18, 2019 Report Posted July 18, 2019 55 minutes ago, dadasovicmarko said: ...dorucak sa prijateljem kafica prica, mala setnja, Jao kako je ovo slatko... @dadasovicmarko Vazelin i sl. lubrikante obavezno ponesi....Sale Cale se ozbiljno nalozio na tebe
sale vti Posted July 18, 2019 Author Report Posted July 18, 2019 Teleportujte se iz ove teme vas dvojica da vas ne podmazem ja kvalitetno, ajde ajde, pedala FEKI_CG4 1
sale vti Posted July 29, 2019 Author Report Posted July 29, 2019 Nedelja, organizovan td, kasno se prijavih pa je bilo pitanje ocu li terati ili ne, medjutim upadoh jer je neko odustao. Vreme ne obecava ali da vozimo... Prvi stint staza poluprasnjava, malo uvozavanja i sl...polako i pametno...vreme kruga laganom voznjom kao najbolje sa proslog navaka...super. Nisam se ni zagrejao. Odvozaju ovi brzi sta imaju, krene moja grupa, i posle drugog ili tre eg kruga krece kisa...nista od voznje...sacekamo da prodje...vozi kome se vozi...reko ocu necu lagano opet, poluvlazno, ma reko sto da ne...izadjem provozam se, spustim svoje vreme 5sec dole i to je to. Ja prezadovoljan. Motor se super ponasao, sto bi rekli idenje i kocenje ko pucka. Sledeci td malo vise zavrcem amorte napred jer u nekim momentima malo plese. Ima prostora goomila za vreme da ide dole no polako i pametno. Sledeci put cu uplatiti i pre podne i popodne. Jer taman se covek zagreje kad ono kraj, realno 3x20min je bas bas malo... Koja slika od burazera fotografa, a kad stignu od ovih sa navaka, kacimo. Pozdravlja Sale Markez sto dr. Smiga kaze naliM, Andrija Accord, Robi R and 7 others 10
Johnny B lude Posted July 29, 2019 Report Posted July 29, 2019 Ma ne slusaj Malinu, sve je to super, nego sto dobi Lorenzov br? P. S. Ko razume shvatice sale vti, Deki777 and Djuka NP 2 1
Recommended Posts