Jump to content

Recommended Posts

Posted

Micra K12 se pravi u Engleskoj, i ima evropsku elektroniku, te je "ozloglasena" bas zbog elektricnih bagova svih vrsta...Crkava joj sve i svasta od elektronike, skoro po pravilu posle 100k km predjenih...

Deluje mi da jeste negde do instalacije, ali ne mogu nista tvrditi dok ne vidimo uzivo auto...Postoje procedure kako se to ispituje, samo sto to nekad moze da potraje i po ceo dan, a nekad nadjemo prekid za sat vremena...To ja laicki zovem "gremlin problem", ali su u sustini najpipaviji poslovi.

• 2 weeks later...
Posted

Žile, brljavi kod zeta "check engine" :(

Prvo na LPG, pa se gasila kad vrati na benzin. Onda je išao na servis LPG i rekli mu da javlja bogatu smešu. Poništili, vozio malo i upali se opet. Onda ode u tojotin servis u KG na dijagnostiku i ponište grešku, pregledaju i kažu da vozi na benzin jedno vreme. Navodno, svi senzori su OK, nisu mogli naći kvar. Međutim, nakon par dana, ponovo mu upali (sve vreme od servisa vozio na benzin) i onda mu i oni kažu da daje bogatiju smešu, ali ne vide zašto. Upute ga u Deltu, pošto je njihova dijagnostika "Bosch" i kažu da nije 100% merodavna. Takođe su rekli da je možda lambda sonda u pitanju. Tako da će zakazati termin u Čačku, pa ćemo videti da li je gremlin ili će naći nešto. E, da - i potrošnja mu je oko 15% viša nego inače (mada je teško biti načisto sa TNG i šta si natočio i koliko).

Iz iskustva, koja sonda strada (dijagnoza ili regulacija), može li tako da se ponaša (malo upali "check" malo ugasi, na dijagnostici ne vide da je otišla) i koliko izađe ta igranka sa lambdama, ako to bude u pitanju?

Posted

Lici jako na lambda sondu...

Jel znas koje greske mozda izbacuje?

Zavisi koliko zica ima, ako je 4 recimo zice(a mislim da jeste), onda su oko 50 evra univerzalne, koje se onda nastavljaju na fabricki dzek...

Kod nekih modela(uglavnom novijih), te univerzalne nece da moze(Accord CL), pa preostaju samo ili original ili tipske aftermarket, ali mislim da za EU/EP moze i aftermarket...

Posted

Ne znam za greške, zet nije ulazio u detalje jer nije od te branše, samo mi je rekao da nije smeša u redu. Videćemo kad ode u Čačak, valjda će nešto otkriti tamo.

• 2 weeks later...
Posted

Tema na forumu je zamisljena kao interaktivni online vid komunikacije, ali je uvek direktan kontakt telefonom prodaji 100% siguran, ovo zavisi od mog licnog prisustva forumu, sto nekad nije moguce.. :)

Naravno, i mi cigani imamo dusu, tako da sam bio van racunara(i foruma) 2 dana, ali stalno pratim temu bez brige..

Komutator imam, kosta 4400 dinara, garancija vazi samo ako se uzme i bobina.

Posted

Pozdrav Žile,

Kad imaš slobodan termin u subotu 25.08. da dođem da promenimo šolje amortizera na Jazz-u? U drugoj polovini septembra sam na odmoru, pa ćemo se čuti, da rešimo problem instalacije EGR-a i check engine lampice.

Pozdrav.

Posted

Ima za sada slobodan termin od 10.00h, treba nam 1.5-2h za tu operaciju, imam sve delove, samo mi fali jedan lezaj amortizera, ali 99% cu ga dobiti do subote.

Moja je radna subota, ali sam je odradio prosle nedelje, posto mi je u petak momacko vece, tako da u subotu nisam dostupan do jedno 13h.. :). Goran ce raditi, zna sve, samo da ti potvrdim za jos ovaj lezaj, a zakazacu te u 10.00h, pa mozemo odloziti ako ti ne odgovara.

Posted

pozdrav nismo se dugo čuli kad radi autić kako treba.

interesuju me cene za eneos ulje 5w-40 pošto se odlično pokazalo, filter za ulje, filter za klimu i filter za vazduh onaj manji.

koje su vaše preporuke za ove filtere?

sve to za Jazz-a

Posted

pozdrav nismo se dugo čuli kad radi autić kako treba.

interesuju me cene za eneos ulje 5w-40 pošto se odlično pokazalo, filter za ulje, filter za klimu i filter za vazduh onaj manji.

koje su vaše preporuke za ove filtere?

sve to za Jazz-a

Nisam ni sumnjao, to je japanska Honda, nema tu greske.. :)

Ovako:

Filter ulja 440 dinara, IMAM.

Filter vazduha 790 din, IMAM.

Filter klime 890 din, IMAM.

Ulje ENEOS 5w40 4L 3760 din, IMAM.

Posted

prijatelju je za subaru legacy (1992g.) 2.0 motor AY/EJ20EN otisla 2 klipa, moze li se to nabaviti (sa karikama i dihtunzima) i za koliko

Broj sasije mi treba od Subarua...bilo bi dobro i njegovi kontakt podaci i telefon(moze na PP).

U sustini, ne verujem da moze po komad klip motora(dihtung glave moze po komad sigurno), potrebna mi je i specifikacija klipova i karika(standard ili specijale), kao i koji tacno dihtunzi se traze(garnitura kompletna ili u delovima, i koji u tom slucaju dihtunzi)..