Jump to content

Recommended Posts

Posted

Kad smo već kod zadovoljnih mušterija, i ja sam te sinoć preporučio stricu. Trebalo bi da ti se javi u toku sledeće nedelje. Ima srebrni Micubiši spejs vagon, mislim da je 2004.god, 2.4 GDI. Treba mu zamena zupčastog, i dopuna klime (možda još ponešto, ali to je glavno). Tek sam se sinoć video s njim (iz Nemačke je došao), pa nisam stigao da uzmem ponudu od tebe, nego sam ga uputio. Ima on kuću u Slankamenu, gde će danas stići i biti 10-ak dana.

Nadam se da će uspeti da uleti u neki slobodan termin u servis, i da i on pozitivna iskustva odnese preko grane ;)

Posted

Zahvaljujem! :)

Samo nek mi se javi sto pre, njegov 2.4 je redja zverka, nisam siguran da imam ceo veliki servis za odmah, mada imam sigurno nesto, cisto da proverim, da bismo odradili u tom terminu dok je tu...

To je odlican auto, doduse ja sam vozio dizel(VW motor bljak), ali 2.4 je cist Mitsubishi, uz Mazdu 5 jedan od najsexy wagona... :)

Posted

Nema na čemu. Da sam imao više vremena, utanačili bi sigurno, ovako sam samo potegao vizitku i preporučio.

A, redak je spejs vagon totalno. Ja se ne sećam da ga uopšte vidim na putu, dok ne počnu gastarbajteri da pristižu :) Njegov je baš dobar, mislim da je tek na oko 130-140.000km, kupio ga novog. Pre njega je imao stariji model, pa onda takvog kloniranog sa hjundaijevim znakom (santamo, ili tako nešto). Ukratko, preko 20godina je sa Micama vagonima :) Otišao je danas, verovatno će zvati ponedeljak-utorak. Ne verujem da ću se ja čuti s njim više, ukoliko bude radio kod tebe - možeš ovde napisati.

pozz ;)

Posted

Zile, jel bih mogao danas popodne ili sutra u toku dana da navrnem do servisa sa Civicom?

Treba da mi se skine prag sa zadnjih levih vrata kao i plastika koja prekriva drzac pojasa - poenta je u tome da se ne polome zabice ili ako se slucajno polome da mogu da se zamene.

Treba mi pristup zicama koje su ispod tepiha da bih povezao subwoofer. Bolje da ne cackam kad ne znam kako to izgleda iznutra.

Naravno, po tarifi za teske uslove rada jer znam da je jako pipavo! Ne salim se.

p.s. Saljem i na PM, posto ne znam koliko preko leta pratis forum...

Posted

Zahvaljujem, Zile :good:

Sve odradjeno ekstra i u roku od odmah :)

Ekipa u servisu takodje ekstra :klanjamse:

Steta samo sto za servisiranje moram da cekam da prodje garancija...

p.s. Obecah da cu da se vratim u servis da momci cuju kako (ne)svira sokocalo :D

Posted

Malo da osvezim temu, nisam ni stizao da slikam toliko, bilo bas frke..

Evo po koja egzotika, Civic II generacije wagon, dosta retka kombinacija(mislim da je ovaj jedini u Srbiji), mehanicki je identican mom, a kuriozitet je sledeca prica:

Kazem ja mom mehanicaru idi preparkiraj moju belu Hondu u dvoriste, nesto da pogledamo, kljuc ti je u ormaricu, ima kozni privezak..Ode on, sedne, upali i dotera u dvoriste...Vice: Ne mogu da izvadim kljuc!!Ja rekoh: Kako bre ne mozes, klizi kao po loju, nemoguce!!I odem da vidim sta je problem..A ON SE ZEZNUO I UZEO KLJUC OD PLAVOG CIVICA I SA NJIME UPALIO MOJ BELI, I DOTERAO GA U DVORISTE...:)

honda5-4.jpg

honda4-5.jpg

honda3_renamed_31746.jpg

Nas stari poznanik Acura RSX, dosla na redovno odrzavanje, a ispostavilo se da je bilo posla preko glave sa kocnicama, zardjali kocioni klipovi, blokiraju kocnice...Gde da nadjem setove za reparaciju i klipove za Acuru!?I jos covek mora da se vrati kuci za Pozarevac....Nista, parola snadji se, nasli klipove po meri, radio strugar, nasli setove po uzorku, spakovali, sada koci kao nova.. :)

honda7-1.jpg

honda1_renamed_25560.jpg

honda10.jpg

Taj dan nam je protekao u znaku USA Hondi:

honda8.jpg

honda9.jpg

honda6-2.jpg

Posted

Malo Hyundai modela:

hyundai1_renamed_17807.jpg

hyundai2_renamed_9000.jpg

hyundai4_renamed_32343.jpg

hyundai5-2.jpg

hyundai6-2.jpg

hyundai7-1.jpg

Malo Mazdi:

mazda1-7.jpg

mazda2-9.jpg

mazda3-8.jpg

mazda4-7.jpg

Crashead Accord CL, stelovanje ventila(skoro nepotrebno, za 100k+ km je bilo potrebno podesiti za 0.1 mm, sto je smesno, ostajem pri stavu da je K motor, pogotovo u CL sasiji, jedan od najboljih Hondinh motora ikad...

hondaaccord1.jpg

hondaaccord3.jpg

hondaaccord2.jpg

Posted

Mazdi 6 2009 je radjen veliki servis, 3 1.6 dizel polugeneralna, a onaj sivi bez motora je Accent, njemu je isla full generalna..:)

Motor se vadi kad se radi full generalna, kad je polugeneralna, onda se skida glava, ali to sve po potrebi...Obicno krenes od glave, pa onda vidis klipove i blok u kakvom su stanju..

Posted

Kod prethodnog vlasnika se zalomio jedan grejac, pa potom jos jedan, a oni su pravili problem..

Kad ti se to desi, isto kao i svecice, onda nema druge nego skidas glavu, a cim se glava skine(ako nikad nije skidana), mora odmah i novi dihtung glave(ovde je metalni), i ravnanje glave..

Pogresno sam se izrazio, nije prava polugeneralna(to je kad na ovo sve radis i karike, letece, lezece, itd), ali skoro isti posao.

Sad je utegnuta, sva 4 nova grejaca, itd...

Posted

Za fabricku snagu je dovoljna, imao sam prilike da je provozam, jos kod prethodnog vlasnika, i to sam dobio odobrenje da je stisnem do kraja(VTEC i CAI su mmmm kombinacija), i postigao je vrlo, vrlo brzo prohibicijsku brzinu na bulevaru, a onda je bilo par zestokih kocenja i koci vise nego dobro, tako da za stock motor(internale) i street voznju(pogotovo sto sadasnji vlasnik nije trkac niti divlja nesto posebno), je vise nego dovoljno..

I type S Accord ima 300 mm diskove, plocice slicne velicine, a tezi je auto, i dobro koci.

Sve zavisi kako vozis auto, gde vozis auto i sta ocekujes od njega..

Posted

Jeste li radili Mazde 3 sa 1.6 dizel motorom (PSA 1560ccm, 80kW)?

Drugar ga ima u fokusu iz 2006. i počele su noćne more sa motorom - turbinom (jednom remontovana, otišla ponovo nakon samo 1200km, drugi put remontovana i sad zuji...). Net je pun priča o prljavom situ ulja, začepljenim dovodima i nepodmazivanju turbine, usled čega crkava.

Da li se slično dešava i Mazdi, ima li načina da se stane u kraj problemu, ima li redizajniranih delova motora (turbina sama po sebi nije problem, ona samo strada usled loše konstrukcije motora, ne znači ništa ni da se totalno nova stavi). Preleteo sam neke engleske forume, često se pominje "new engine" kao rešenje... tiha jeza, šta reći.