Serdjo Posted August 21, 2019 Report Posted August 21, 2019 Ima Srki, mislim da je na moru trenutno, napravicemo neku kafu za dvotockase pa ko koga tu prejebe ...
sale vti Posted August 21, 2019 Report Posted August 21, 2019 20 hours ago, Cirko said: Nemoj da me potcenjujes, brzo ucim i videces uskoro Ne potcenjujem te, pele ne budi takav. A to da brzo ucis nije tacno, jer za 1500predjenih kilometara mislim da ni jednom nisi podmazao lanac, sto se radi na 300-500. Dakle, ne slusas sta ti okolina prica. Poradicemo na tome biciklista 1
Nixazzar Posted August 21, 2019 Report Posted August 21, 2019 Ja ne bih ulazilo u brzinu ucenja jer te ne poznajem licno, ali bih napomenuo da motor nije u ciframa i brzini. Motor od 250ccm i 15ks moze biti zabavan koliko i 1000ccm, ako ne i vise od istog. Mali motor mozes da vozis do maksimuma i da i dalje budes "normalan" na putu, dok kod bilo kog Ra, pa i od 600ccm, ako ga teras na maximum u startu nisi bezbedan na putu ni po sebe ni po druge. Vozio sam motore 5 godina, a pre motora skutere 6 godina. Jedini razlog sto sada ne vozim nista su finansije. Svaki motor je zanimljiv na svoj nacin, po meni ti si uzeo perfektan motor za put, moze i u grad, moze i na putovanje, nije preterano snazan, nije ni slab, bas lepa mera korisne snage. Uzivaj u njemu, tek si ga uzeo, mani se misli o sledecem koraku uzivaj u sadasnjem. Mozda i skontas vremenom da ti i ne treba vece, brze, ludje od toga. 19ljuba82 1
ivicat Posted August 21, 2019 Report Posted August 21, 2019 A mozda bude i suprotno. Moj kolega ima 50+ i od malih nogu vozi motore. Zadnjih 10 godina vozio vfr-a. I kaze on, dosta sam jurio i drao klince. Da prodam vfr-a i kupim nesto za pensoze. I kupi drag stara. Nije proslo ni pola godine, kupio ponovo vfr-a. Slab motor ti je kao slab auto. Mozes da ga vozis do maksimuma ali moras da saltas, kalkulises kada ces u preticanje, cim vidi uzbrdicu on se uplasi. PS: imam ja cbr-a.
Nixazzar Posted August 21, 2019 Report Posted August 21, 2019 Drag star nikako nije slab motor. Moj stic ga ima i cesto ga vozim kad me uhvati ludilo. Jeste drugi stil voznje, al nije slab. Te price o preticanju, uzbrdicama i slicno su meni barem odavno nebitne. Svaki motor vozim onako kako on moze da se vozi. Jedino 4t 125ccm su stvarno preslabi za saobracaj, sve ostalo je sasvim optimalno po uslovom da se ne vozi autoputem. Mada ako bas ne mora, ne vidim svrhu ici istim. Ali opet ovo su ukusi. Mali motori, da ne kazem slabi su lagani i milina mi je da se "igram" sa njima. Mozda sam i ja pristrasan, meni R nikada nije lezao, a generalno volim sve motore i mislim da je stvarno svaki lep na svoj nacin. Pa i sada u grckoj kada sam bio sam iznajmio skuter od 50ccm 2t, jer nije bilo drugog u izboru i iscepao 300km po kasandri sa istim za dan i po. Bitno je voziti i uzivati na motoru, ali iskreno, ali to treba shvatiti sta stvarno znsci uzivati, a ne uzivati u tudjim pogledima i uzdasima za nekom ludom masinom koju vi vozite, to nije uzivanje, to su kompleksi (ne aludiram na nikog ovde, ali mislim da je kod nas bsrem 50% takvih "bajkera" ) neshwill and zdushan 2
sale vti Posted August 22, 2019 Report Posted August 22, 2019 Prebacivanje rade moderatori, jelte, te valjalo bi to uraditi. Ne pitate nego odma podelite temu kad je dodato jos jedno vozilo u temu. Vazda bilo takvo pravilo. A sto se tice snage motora to je sve diskutabilno, jer ono sto je nekome brzo nekome se vuce po putu i tako u krug. Svako treba izabrati ono sto mu cuci i to da tera. Meni recimo da nije legao motor koji sam uzeo samo po izgledu, posle par hiljada bi ga prosledio odmah. Ali sam ocaran motorom u kompletu i ostaje tu gde je do daljnjeg. Seo na razne modele i tipove jos i nije mi to to. Isto ko ovi sto voze trkalice, sto vicu aaa naked koi ce ti q to tako i ja vicem aaa R sta radis sa tim i prica iznova i iznova...sto ljudi sto cudi, sto zena dvesta sisa... Btw, cirka nema, podmazuje lanac?? neshwill and Nixazzar 2
Cirko Posted August 22, 2019 Author Report Posted August 22, 2019 1 hour ago, sale vti said: Prebacivanje rade moderatori, jelte, te valjalo bi to uraditi. Ne pitate nego odma podelite temu kad je dodato jos jedno vozilo u temu. Vazda bilo takvo pravilo. A sto se tice snage motora to je sve diskutabilno, jer ono sto je nekome brzo nekome se vuce po putu i tako u krug. Svako treba izabrati ono sto mu cuci i to da tera. Meni recimo da nije legao motor koji sam uzeo samo po izgledu, posle par hiljada bi ga prosledio odmah. Ali sam ocaran motorom u kompletu i ostaje tu gde je do daljnjeg. Seo na razne modele i tipove jos i nije mi to to. Isto ko ovi sto voze trkalice, sto vicu aaa naked koi ce ti q to tako i ja vicem aaa R sta radis sa tim i prica iznova i iznova...sto ljudi sto cudi, sto zena dvesta sisa... Btw, cirka nema, podmazuje lanac?? Sale, pa motor je skoro bio na servisu u Delti na prvih 1000km. Zar oni nisu odradili i lanac?
mareCIVIC Posted August 22, 2019 Report Posted August 22, 2019 Ja sam jednom vozio Kymco GrandDink. Nixazzar and Serdjo 1 1
ivicat Posted August 23, 2019 Report Posted August 23, 2019 Vidis o cemu pricam. Do 150 mu treba vecnost :D. sale vti 1
Cirko Posted August 23, 2019 Author Report Posted August 23, 2019 Jedva nadjoh svoju temu! Za CBR je sve sporo i traje vecnost . Moram ja jos mnogo da vozim i vezbam, ali ako me bude drzalo i dalje za koju godinu pada 1000- ka, iz serije sport . CB1000 R npr. ovaj novi, sto za razliku od Saletovog ima okrugli led far, izgleda jako lepo, ali meni nije jasno kako to voziti brze od mog kada vetar ubija jer je naked. Zato mislim da je CBR ipak zbog stakla aerodinamicniji i stoga za te svrhe bolji izbor.
ivicat Posted August 23, 2019 Report Posted August 23, 2019 Salim se malo. Par godina sam i sam vozio 500ccm (GPZ500s). Tako da odlicno znam sta taj motor moze. I to nikako nije za zezanje. PS: sam njim sam mnogooo vise km prelazio nego kasnije sa jacim motorima Nixazzar 1
Cirko Posted August 31, 2019 Author Report Posted August 31, 2019 Dogovorio za sledecu nedelju da posudim motor za snimanje moto vloga od strane Shone San - gledao sam par njegovih yt klipova i rekoh hajde da odradi i za moj motor...
Ji 4Tze Posted September 3, 2019 Report Posted September 3, 2019 Ma nije to samo do lepote, svi su lepi (sem skutera :D) - ima nešto i u zvuku, ja sam se na časovima strašno navukao na 4cil. Fazer do te mere da twin samo u većem volumenu mogu da svarim. Kad smo kod skutera, pre neki dan videh kolegu kako je nategao X-ADV po nekim džombama... ide ono ne pita...
Cirko Posted September 4, 2019 Author Report Posted September 4, 2019 17 hours ago, Ji 4Tze said: Ma nije to samo do lepote, svi su lepi (sem skutera :D) - ima nešto i u zvuku, ja sam se na časovima strašno navukao na 4cil. Fazer do te mere da twin samo u većem volumenu mogu da svarim. Kad smo kod skutera, pre neki dan videh kolegu kako je nategao X-ADV po nekim džombama... ide ono ne pita... Apsolutno se slazem.
TRIO_driver Posted September 4, 2019 Report Posted September 4, 2019 Odličan crossover, ali skup dosta...
Cirko Posted September 15, 2019 Author Report Posted September 15, 2019 http://www.polovniautomobili.com/motori/15058414/honda-cb500-fa Ako nekog interesuje... Probao za vikend CBR 1000 RR i shvatio da to nije bauk i da uz malo vezbe mogu to da vozim kao hobi. Stoga, prodajem moj i menjam za 600 RR koji je optimalna merka za sada.
Serdjo Posted September 16, 2019 Report Posted September 16, 2019 Sta mi radi ovaj lik jbt, jos se razume u placanje na mesecne rate i ucesce
Cirko Posted September 17, 2019 Author Report Posted September 17, 2019 10 hours ago, Serdjo said: Sta mi radi ovaj lik jbt, jos se razume u placanje na mesecne rate i ucesce Serdjo, za tebe posebna cena
Cirko Posted September 30, 2019 Author Report Posted September 30, 2019 Nasao sam motor koji bih mogao da kupim. Ipak, ne smem pred zenu da se pojavim sa tom idejom te stoga moram da poguram prodaju mog CB500F. Stavio sam novu cenu na sajtu polovni automobili, ali za drugare forumase cena ide i ispod 5 soma. Ajde @Serdjo, ucini sebi i meni gust
BRANKO 90 Posted September 30, 2019 Report Posted September 30, 2019 Ajde srdjo prodaj krov i kupi prevoz. Serdjo 1
sale vti Posted October 1, 2019 Report Posted October 1, 2019 Zapravo, skroz je nebitno koliko motor trosi, jer i najmanja razlika u rezimu voznje moze da p9kaze i 2litra manje ili vise.
Recommended Posts