darconni Posted May 29, 2012 Report Posted May 29, 2012 Pozdrav Trio, Kakve su šanse da nabaviš onaj EGR za Jazz-a do avgusta,jer tada treba da radim mali servis,pa odmah i njega da zamenimo? Pozdrav iz SM. Quote
AleksaZP Posted May 29, 2012 Report Posted May 29, 2012 Pozdrav Zivko, aj jedno pitanje ako mozes da mi pogledas amortizere zadnje za toyotu starlet 93 godiste 1.3l broj sasije : JT152EP8200111229 kolko kostaju i koje marke su u pitanju pozdrav Quote
TRIO_driver Posted May 29, 2012 Author Report Posted May 29, 2012 Pozdrav Trio, Kakve su šanse da nabaviš onaj EGR za Jazz-a do avgusta,jer tada treba da radim mali servis,pa odmah i njega da zamenimo? Pozdrav iz SM. Nazalost, jos uvek su out of stock, i u UK, tako da cekamo sledecu posiljku, za koju ne mogu da garantujem da ce biti do avgusta... Ja svakako uzimam sebi jedan za lager, tako da ako do avgusta bude se pojavio kod njih na lageru, ja cu ga automatski povuci sebi.. Quote
darconni Posted May 29, 2012 Report Posted May 29, 2012 Nazalost, jos uvek su out of stock, i u UK, tako da cekamo sledecu posiljku, za koju ne mogu da garantujem da ce biti do avgusta... Ja svakako uzimam sebi jedan za lager, tako da ako do avgusta bude se pojavio kod njih na lageru, ja cu ga automatski povuci sebi.. Važi,čekaćemo onda da nabaviš, ja auto vozim bez problema,a pošto je razlika u ceni značajna, čekaću da ga nabaviš. Quote
TRIO_driver Posted May 29, 2012 Author Report Posted May 29, 2012 Pozdrav Zivko, aj jedno pitanje ako mozes da mi pogledas amortizere zadnje za toyotu starlet 93 godiste 1.3l broj sasije : JT152EP8200111229 kolko kostaju i koje marke su u pitanju pozdrav Nemam ih na stanju, a i cene su mi nesto bajate, tako da cemo proveriti aktuelnu cenu i raspolozivost, kao i ponudu brendova, pa te zove moja prodaja. Quote
Dzoni93 Posted May 29, 2012 Report Posted May 29, 2012 Trio ako mozes ispostuj PM, da znam na cemu sam Quote
TRIO_driver Posted May 29, 2012 Author Report Posted May 29, 2012 Sorry, nesto mi se poslovni mail pogubio ovih dana(posto radim preko VPN), pa ti javim sutra... Quote
naliM Posted May 30, 2012 Report Posted May 30, 2012 Broj 11, levi i desni silen blok, koliko samo oni i koliko sa montažom? Quote
TRIO_driver Posted May 31, 2012 Author Report Posted May 31, 2012 Silen blokovi kostaju 950 din po komadu jeftinija varijanta, a 1180 din po komadu kvalitetnija varijanta. Da se zameni, kostalo bi 3400 dinara za obe strane, auto 2.5 sata u servisu. Ovo sve u slucaju da ide glatko, i da se sponice b.stangle odvrnu bez problema... Quote
kgb Posted May 31, 2012 Report Posted May 31, 2012 Ajmo ponovo : jel može provera i smislu godišta itd... za jedan HRV: JHMGG1350YS202627 trebalo bi da je 2000-to zelen itd... I naravno cene nekih osnovnih stravri za zamenu na HRV. mali servis, veliki servis, spone, diskovi paknovi ... to bi bilo to ... Pozz & hvala Quote
TRIO_driver Posted May 31, 2012 Author Report Posted May 31, 2012 Sasija nije dobra, sumnjivo mi je ovo GG, proveri jos jednom, pa cu ti odgovoriti na ostala pitanja.. Quote
naliM Posted May 31, 2012 Report Posted May 31, 2012 Silen blokovi kostaju 950 din po komadu jeftinija varijanta, a 1180 din po komadu kvalitetnija varijanta. Da se zameni, kostalo bi 3400 dinara za obe strane, auto 2.5 sata u servisu. Ovo sve u slucaju da ide glatko, i da se sponice b.stangle odvrnu bez problema... Sad mi to malo, sa obzirom da su mi ovi tražili 25e po komadu, pa se opet dvoumim da li mislimo na isto. 3400 sa delovima ili samo ruke? Quote
TRIO_driver Posted May 31, 2012 Author Report Posted May 31, 2012 Pise gore, 3400 su ruke, a silen blokove biras po ceni(koja prati kvalitet), pa x2, ako hoces obe cene. Znaci, u najskupljem slucaju 1180 x 2 = 2360 + 3400 din ugradnja = 5760 din sve. Sa jeftinijim silenima stedis tek nesto sitno.. Quote
Crashead Posted May 31, 2012 Report Posted May 31, 2012 Malo sam laik za tjuniranje motora, ali da li mozes da mi kazes koja je razlika izmedju k20Z1 i k20Z2 motora, a da ovaj prvi razvija 200KS? Da li je moguc swap delova sa K20Z1 ili K20Z3 i K20Z4 serije na K20Z2, ili mozda sa K20A na K20Z2? Thx Quote
TRIO_driver Posted May 31, 2012 Author Report Posted May 31, 2012 K serija je medjusobno zamenjiva, u sustini, ti pominjes motore iz Type R, najveca razlika je u glavi, ona je ta koja daje vise snage, blok je uglavnom isti, detalje sad ne znam napamet, jer nisam radio takve swapove, ali imas dosta informacija na tu temu na netu, gledaj USA forume za EP3 i DC2.. Razlika je sto kod obicnih K motora VTEC radi samo na valjda usisnoj grani, a kod ovih 200/220 ks motora radi i na izduvnoj + taj ventil koji otvara bregove je dosta ostriji, na obicnim ide do, cini mi se, 22 stepena, dok na Type R ide do 45 stepeni.. Sustina je, treba ti najmanje EP3 glava, plus jos neki delovi, da bi tvoj motor imao 200 ks... Quote
kgb Posted May 31, 2012 Report Posted May 31, 2012 Sasija nije dobra, sumnjivo mi je ovo GG, proveri jos jednom, pa cu ti odgovoriti na ostala pitanja.. OK, hvala, tako mi lik poslao sms-om - verovatno je: JHMGH -1350-YS-202627 .... i koliko bi bio glavni kočioni cilindar za HRV jer danas sam gledao jednu sa dosta musavim tim cilindrom, a nisam mogao da je provozam... Pozz i hvala Quote
naliM Posted June 1, 2012 Report Posted June 1, 2012 Znaci, u najskupljem slucaju 1180 x 2 = 2360 + 3400 din ugradnja = 5760 din sve. Sa jeftinijim silenima stedis tek nesto sitno.. A jel šaljete delove brzom poštom? Quote
TRIO_driver Posted June 1, 2012 Author Report Posted June 1, 2012 OK, hvala, tako mi lik poslao sms-om - verovatno je: JHMGH -1350-YS-202627 .... i koliko bi bio glavni kočioni cilindar za HRV jer danas sam gledao jednu sa dosta musavim tim cilindrom, a nisam mogao da je provozam... Pozz i hvala Nisam u Srbiji za vikend, tako da cu ti na ovo odgovoriti u ponedeljak. Quote
TRIO_driver Posted June 1, 2012 Author Report Posted June 1, 2012 A jel šaljete delove brzom poštom? Da, saljemo, s tim da bi mi trebali sledeci podaci: Ime i prezime kontakt telefon adresa broj sasije Honde(posto do sada nismo saradjivali). Svakako sutra brza posta ne preuzima, pa ako ti bude odgovaralo, ti mi posalji PP sa gore navedenim podacima, tako da mozemo pristupiti realizaciji od ponedeljka. Quote
Nikola011 Posted June 2, 2012 Report Posted June 2, 2012 Imam Civic 8 generacije, 2008 godiste i presao sam sa njim za sada oko 95.000 km bez ikakvih problema. Medjutim prosle nedelje hladan tus. U toku voznje odjednom volan nece da reaguje - servo prestao da radi i to u toku voznje, kontrolna lampica volana se naravno upalila. Ugasim, upalim sve ok. Nakon 10 minuta opet isto... Ugasim, upalim i sve ok opet. Odem do Delte, tamo ga prikace na HDS, kazu detektuje oscilacije napona na pumpi. Resetuju gresku (kazu da je moguce da je akumulator slab pa je on krivac), naplate 20 eur i ako se ponovi da dodjem odmah na detaljne analize. Naravno 2 km po izlasku iz servisa opet isti problem. Vratim im auto, oni dva dana vecaju i juce mi javljaju da je najbolje da zadrze auto do ponedeljka jer je verovatno u pitanju "malo veci " kvar od 100tinak hiljada dinara (kolko sam ih u tome soku razumeo u pitanju je pcr senzor) pa zele da budu sigurni. Treba mi savet sta da radim, cuo sam vec za nekog Sanjik iz Novog Sada kao i za Trio Motors takodje iz Ns-a ali ne smem da se usdim da vozim do tamo. Quote
TRIO_driver Posted June 3, 2012 Author Report Posted June 3, 2012 Moram da se posavetujem sa mojim mehanicarima, pa cu ti odgovoriti u ponedeljak. Posalji mi samo broj sasije od Civica na PP. Quote
Ji 4Tze Posted June 7, 2012 Report Posted June 7, 2012 Može ovo da se naruči i po kojoj ceni? 08R13-SNB-600 Quote
TRIO_driver Posted June 8, 2012 Author Report Posted June 8, 2012 To sto hoces(zadnje zastite od sunca), je Honda OEM dodatna oprema, ne proizvodi je, niti se moze naci bilo gde drugde negoli u ovlascenim servisima... Verujem da si pitao Deltu, tako da od toga ne moze jeftinije sigurno, jedino cackati po netu, pa neka rasprodaja online mozda... Quote
Recommended Posts