darconni Posted February 19, 2012 Report Posted February 19, 2012 Moze 15" bez problema, ali ne vece od toga.Imam slike jednog Jazza sa 16", ali mislim da mu je to previse, 15" je taman. Hvala puno, vidimo se. Quote
darconni Posted February 25, 2012 Report Posted February 25, 2012 Danas sam gledao Jazz-a, koji sam hteo da kupim, i naravno, odustao sam posle pola sata. Pomenuti auto je prešao skoro pa duplo od onoga što piše na satu, lupan, farban, vidljiva oštećenja na sedištima, volanu,ručici menjača, spolja ne izgleda loše, ali se vidi da je mnogo više prešao.Motor bruji kao da je u kabini, jer mu je prilikom zamene air bag-ova skinuta izolacija, volan prosečen po sredini, i unutra ubačen air bag, ne radi sirena. Uporedio sam ga sa drugarovim Jazzom 2003. godište, i razlika je drastična, taj Jazz je prešao pravih 98k, i izleda kao nov, za razliku od ovg sa 108k na satu. Drugar će ga prodavati za 6 meseci, i verovatno ću ja biti sledeći vlasnik, nije mi problem da toliko pričekam, pa da kupim odličan primerak. Video sam i ovaj na oglasu 2006. godište, ali mi je cena malo premala: http://www.polovniautomobili.com/oglas1896316/honda_jazz/?utm_source=mejling_lista_pa&utm_campaign=oglasi_2012-02-24&utm_medium=sadrzaj Odlučio sam da kupim Jazz-a, i biću uporan dok nenađem pravi. pozz, Darko Quote
cilipn Posted February 27, 2012 Report Posted February 27, 2012 pukla mi je plastika na Jazz-u ima li to da se kupi kod vas i kako se menja pošto nisam našao u uputstvu? Quote
Ji 4Tze Posted February 27, 2012 Report Posted February 27, 2012 darconni, za GD1 Jazz mogu 15" felne ali onda ide 185/55 guma koja je skuplja, za 60% od fabričke mere, to je već niskoprofilna. Ja sam uzeo 185/65 na 14" felni i to je ok mera, za zimske sam ostavio fabričku meru 175/65. Quote
TRIO_driver Posted February 27, 2012 Author Report Posted February 27, 2012 Takve stvari idu u originalu, mislim da ispod jedno 100 evra nije sigurno, s tim da se porucuje po sasiji i stize vec ofarbano u boju automobila. Za to pogledaj u ovlascenim servisima, porucuje se po porudzbini, niko to ne drzi na stanju... Za montazu ne znam napamet, za takve stvari mi to u nasem servisu utvrdimo na licu mesta... Quote
cilipn Posted February 27, 2012 Report Posted February 27, 2012 hvala na informacijama našao sam kako se menja snašao bih se nekako ali 100 evrića za parče plastike je stvarno previše lakše mi je da skinem i pokušam nekako da ga prikrpim a i ne utiče previše na aerodinamiku Quote
BRANKO 90 Posted February 27, 2012 Report Posted February 27, 2012 skines sam, odneses kod plasticara, prefarbas, vratis i bole te usi Quote
TRIO_driver Posted February 27, 2012 Author Report Posted February 27, 2012 To sam bas hteo da kazem, nije odlomljeno, vec je samo puklo, to se da srediti kod plasticara, mada se mora i ojacati, jer ces ti to vuci stalno(takav je deo), i onda se ofarba, to ce izaci jeftinije svakako... Jedino nek bas ozezi po plastici plasticar, nek ojaca deo gde je pukao, inace ces to menjati kad tad... Quote
cilipn Posted February 27, 2012 Report Posted February 27, 2012 snaći ću se nekako hvala na savetima svima Quote
Propeler Posted March 13, 2012 Report Posted March 13, 2012 Matori stigli diskovi. Thx! Nosim u jutro u wagenow servis da mi montiraju. Trebace i prednji amorti uskoro, al o tom potom. Javicu ti se.. Quote
TRIO_driver Posted March 13, 2012 Author Report Posted March 13, 2012 Molem i drugi put, zamalo da dobijes licnu dostavu, ali ipak nisam isao put tazbine... Quote
darconni Posted March 13, 2012 Report Posted March 13, 2012 Pozdrav Trio, danas sam kupio Hondu Jazz, pa sam hteo da te pitam kakva je mogućnost da dođem do servisa da je malo pregledate? Kako se zakazuje, i da li je moguće da dođem u neku subotu,jer mi tako najviše odgovara? Auto je 1.2, 2003.god. i kupljen je od prijatelja, koji ga je lično uvezao sa 40kkm. Sada ima na satu 99kkm, i radi super,redovno mu je vršen servis na 10kkm,i sa autom nema problema. Jedno mi je čudno što mu je upaljena lampica "check engine", ali dobro pali i vuče, ne primetim nikakav problem. Drug od koga sam ga kupio ga je tako vozio poslednje 2 godine, ali ja bih ipak da rešim taj problem, da ona ne sija. Kaži mi šta bi to moglo da bude, i koliko dana se unapred zakazuje, i naravnio da li može subotom. Na autu za 60kkm, nisu štelovani ventili, niti su čišćeni kanali EGR ventila,što je verovatno uzrok paljenja lampice. Kaži mi okvirno, koliko bi to koštalo da se uradi. Znam da za štelovanje treba auto da prenoći, što mi nije problem, jer imam rodbine u NS. Mali servis je rađen pre 5kkm,tako da bih njega radio krajem godine. pozdrav iz SM. Quote
TRIO_driver Posted March 14, 2012 Author Report Posted March 14, 2012 Cestitamo! Ako je u stvarno tako dobrom stanju, neces ti imati puno ulaganja u njega, samo redovno odrzavanje. Za servis okreni ove telefone: http://www.triomotors.rs/Auto-servis-za ... ila-13-6-1 Javice ti se Goran iz prijemnog odeljenja, spremi broj sasije, ostavis mu podatke i dogovorite pregled. Ova subota je vec zauzeta, hvala bogu ima posla, tako da vec sad zakazujem za utorak sledece nedelje, ali je recimo sledeca subota slobodna. Sto se tice lampice na inst. tabli, dok se ne prikopca dijagnostika i vidi koje greske izbacuje, ne bih davao nikakve unapred prognoze, vec na licu mesta cemo znati..Ako se desi da treba da se cisti EGR, i da se steluju ventili, to je otprilike 1.5-2h posla, finansijski otprilike 2500-3400 din, a pregledacemo ga kompletnog svakako, ako ima jos nesto da se uradi. U sustini, ako se dotera ujutru automobil vec u 08.30h, moze se pristupiti ciscenje EGR i pregledu kola, a ventili bi se stelovali oko 13h, dovoljno je 4h da se ohladi potpuno motor... Quote
darconni Posted March 14, 2012 Report Posted March 14, 2012 Hvala puno, vidimo se sigurno, danas cu nazvati da zakazem. pozdrav. Quote
darconni Posted March 14, 2012 Report Posted March 14, 2012 Danas sam zakazao za 24.03.2012. u 8:30, vidimo se... Quote
TRIO_driver Posted March 14, 2012 Author Report Posted March 14, 2012 I doslovno, jer je to moja radna subota, ja cu biti tamo ceo dan.. Quote
mitros Posted March 20, 2012 Report Posted March 20, 2012 ćao Žile, prednji amortizeri za EU7? Tokico i KYB - cene, mišljenje o oba, dostupnost...? Quote
vlajko313 Posted March 20, 2012 Report Posted March 20, 2012 Cao, zanima me hladnjak klime za civic 1.4 2001 kao i komplet kvacila (dostupnost , rok isporuke, cena) Poslao sam i upit na sajtu. Hvala Quote
TRIO_driver Posted March 20, 2012 Author Report Posted March 20, 2012 Cao,zanima me hladnjak klime za civic 1.4 2001 kao i komplet kvacila (dostupnost , rok isporuke, cena) Poslao sam i upit na sajtu. Hvala Dobio online upit za deo, sutra te kontaktira moja prodaja sa informacijama i za hladnjak klime, i za set kvacila... Quote
TRIO_driver Posted March 20, 2012 Author Report Posted March 20, 2012 ćao Žile,prednji amortizeri za EU7? Tokico i KYB - cene, mišljenje o oba, dostupnost...? Imam, kostaju 13200 din/komad, u Kayabi. Postoje dva dosta jeftinija brenda, imao sam reklamacije i sa jednim i sa drugim, tako da drzim iskljucivo Kayabu i ne boli me glava. Tokico ima u ponudi, niko ne radi u Srbiji niti drzi na stanju, u sustini je srodan Kayabi po kvalitetu..Japanski je deo, nema greske.. Quote
stevann Posted March 21, 2012 Report Posted March 21, 2012 Interesuje me da li imate i koja je cijena zadnjeg lezaja za itr? Moze i na PM. hvala unaprijed trio Quote
TRIO_driver Posted March 21, 2012 Author Report Posted March 21, 2012 Nemoj mi persirati, mlad sam ti ja.. Sibni mi broj sasije od ITR, da je upisem u bazu, a napisi mi i tvoje ime i prezime i kontakt telefon, pa cu ti onda reci sve sta i kako.. Quote
darconni Posted March 24, 2012 Report Posted March 24, 2012 Pozdrav Žile, E ovaj moj Jazz, izgleda baš voli NS, jer cim sam danas prešao most Slobode, upalio mi se ponovo "CHECK ENGINE". Ajde molim te, ako budeš mogao, da mi napišeš sve ono što si mi dao na papiru za moj auto (kada da menjam pločice i diskove, kada da čistimo EGR...), u svoj frci sa klincem i stricem koji je žurio, izgleda da sam zaboravio papir na kome si mi to napisao. Voleo bih da čujem šta mi ti predlažeš, a vezano za ponovno paljenje lampice? Ja bih, kao što sam ti rekao, radio mali servis u avgustu,pred more, pa ne znam da li da sve ostalo ostavim do tad (pločice, diskove, EGR...), ili da dođem ranije ,da rešavamo problem sa lampicom? Kakve su šanse da mi se nešto gore desi sa motorom, ako vozim tako sa greškom? Sledeći put ću doći sam, pa da na miru popričamo,a ne kao danas, da stalno pazim na klinca. Još samo nešto, da li možda radiš dijagnostiku za Rover,jer ima dosta Hondinih delova, pitam za komšiju. Prvi utisak je super, i sigurno nastavljamo saradnju. Pozdrav, Darko SM. Quote
darconni Posted March 25, 2012 Report Posted March 25, 2012 Hvala za nove ramove za tablice,tek sam sad primetio kad sam prao auto. Profesionalno ,svaka cast!!! Quote
TRIO_driver Posted March 25, 2012 Author Report Posted March 25, 2012 Evo ovako Darko: Jazz je u odlicnom stanju, ono sto ce te cekati pri sledecoj izmeni plocica, jer si sada na pola radnog veka, je zamena i prednjih diskova, zajedno sa plocicama. Na to sam ti samo skrenuo paznju, jos je rano za to. Isto tako, prednje solje amortizera sa lezajevima je isto tek, tek dobilo lufta, ja uvek skrenem paznju na sve sto smo primetili, a nista kriticno, imas isto bar 40-50k km da predjes, pre nego sto bude potrebno da se realno to menja. Sto se tice lampice, najbolje bi bilo prikaciti na dijagnostiku, u sustini je verovatno EGR, ali me isto zanima i da li je prijavio opet missfire na 2 i 4 cilindru, kao prosli put. Cim ocitamo gresku, ocisticemo EGR, mada sanse su 50/50. Dva Jazza su prosla sa ciscenjem, 2 nisu, do sada sto smo radili, tako da ne mogu nista da obecam. Ako ne pomogne ciscenje, jedini lek je zamena, a on je dosta skup, 300-400 evra kosta, morao bih proveriti. Najavis se samo u servis, i odradicemo ciscenje. EGR ako ima problem, sustina je da se racunar prebaci u safe mod, neku srednju vrednost, gde ne prilagodjava parametre voznji, vec uzima srednju vrednost. Posledica su povecana potrosnja, i slabije performanse.. Raniji modeli su mogli da se jednostavno blokira EGR(tako smo odradili na jednom CG 1.8 Accordu), ali ovde ne vredi, jedino zamena, ako treba da se resava... Sto se tice Rovera, imam dijagnostiku i za njega, ali oprezno, on ima samo malo modela koji se gadjaju sa Hondom, i skoro nijedan od 1996 nema veze sa Roverom..Koji je model, godiste i motor? Hvala na pohvalama, trudimo se... Quote
Recommended Posts