Jump to content

Recommended Posts

Posted

Slazem se sa Neshwillom, kod mehanike je jako nezahvalno odredjivati na daljinu sta je kvar..

Dacu ti primer sopstvenog automobila: Vozim sestrinog Swifta, i cujem nesto klamce i udara, metal o metal. I ubedjen sam da je nesto u oslanjanju, odem do majstora, sve pregledamo, nije..I na kraju skontam zadnji nosac motora.

Znaci, najsigurnije je da odes kod majstora za Honde, ako ne makar za japance, i da ti on detaljno ispregleda auto, ovi tipovi kvara(zvuci u oslanjanju), se relativno lako dijagnostifikuju i manje, vise zna se da je to boljka Honde na neki nacin, utegnuta je, ima puno silen blokova, tvrdja je, i to vremenom zbog puteva nasih odlazi..Imas sve u kopiji sto odlazi inace, nemas brige.

Znaci, prvo vidi sa majstorom dijagnozu, pa cemo lako dalje.

Posted
Donja desna kugla je ta sto me hebe, tako da cu uzeti onda par donjih samo posto to mora da se menja.

Nije problem, toga uvek imam na stanju stalno, tako da ne beri brige.

Od plocica bih uzeo opet nissin, ne znam jel si te napisao ali ako nisu, spremi mi nissin. :)

Nazalost, Nissin vise nemam u ponudi, tj. teoretski imam, ali bi bili preko 5000 dinara, jer i inace su skupe, a sad je skocio i grcki PDV na 23%, a ja to placam sa porezom, tako da se nikako ne isplati da to uzmem i drzim na stanju, cak iako je Nissin.

Ove koje sam ti ponudio su cena/kvalitet dobar odnos, mekane su i skroz ok. Mogu da vidim Nissin, ali neizvestan mi je rok isporuke i tacna cena, sigurno imaju preko na stanju.

Diskovi obavezno!

Imam ovo, no frx.

Cena za pakne je komplet ili po komadu?

Pakne i plocice se uvek pakuju u setu, tako da je ovo cena za set za zadnje tockove(4 pakne unutra).

Posted

Zivko imas mozda prstenove za felne? trebaju mi prstenovi za centralnu rupu 60 na 56.1.

sto se plocica tice, propeler, moj ti je savet da preskocis icer...ja sam ih stavio i posle 6 meseci su propistale...meke jesu, dobro koce, ali propistale, tj cim se malo zagreju piste ;)

Posted

Hm, pitanje za koje felne ti trebaju?

Za Kosei felne imam, ali za druge felne, nema druge nego probati licno. Do sada je uspelo na par, na par nije, tako da ne mogu da garantujem da ce stati, osim Kosei felni.

Za Icer, ja nemam problema, jedne su od pouzdanijih brandova, tj. moja prodaja je mesecno 200-300 plocica ICER, tako da nisam imao prituzbi na cviljenje.. :D

Posted

Naravno, niko nije savrsen, Honde su uvek bile najtezi ispit za sve vrste delova.. :D

Razlika je sto onaj deo koji ide na glavcinu nije problem, jer je precnika Hondine glavcine.

Problem je deo sto ide u samu felnu, jer je napravljen univerzalno za Kosei felnu, a ja ne znam koliki je precnik tvoje felne unutra...

• 3 weeks later...
Posted

Pozdrav Trio. Danas čačkam nešto oko lude, tražim kaspera, u instalaciji. Upalio auto da greje i srećom pogledam u merač temperature, kad ono prešlo pola, ventilator se ne pali, ja brzo žvajznem po termostatu i temperatura se iskulira, sve kako treba.

Tužna poenta, glavi termostat, treba mi novi.

Ako treba formalno upit za deo, javi.

Pozzz.

Posted

Pošto je prošlo dosta vremena, trebao bih da uradim i redovan servis. A nešto mi zinulo _upe da stavim bolje filtere. Kolko bi me koštao panelni za vazduh plus za ulje. Marka po izboru, neki KN ili nešto slično.

Posted

Tebi ide K&N aplikacija E-2925. Medjutim, nemam cenu i nema je nigde, a nemam mogucnost da porucim, ako nema na lageru mog dobavljaca, jos ne radim direktno sa K&N.

Opcija dva je da se stave spoljni filteri, idu po jedan na karburator.

E, sad, treba mi oznaka tvog karba, a takodje je bitno i premeriti prostor, jer idu jedan do drugog, i treba to uklopiti, plus da li hauba moze da legne...

• 4 weeks later...
Posted

Čika Žile, ajde kad stigneš predloži šta da uzmem i daj mi cene za sledeće, pa da vidimo šta će i kojim redom da se menja. Poz~ :vozac2

- Zadnje pločice

- Zadnji diskovi

- Prednje pločice

- Prednji diskovi

- Homokinetički zglobovi

Posted
Čika Žile, ajde kad stigneš predloži šta da uzmem i daj mi cene za sledeće, pa da vidimo šta će i kojim redom da se menja. Poz~ :vozac2

- Zadnje pločice

- Zadnji diskovi

- Prednje pločice

- Prednji diskovi

- Homokinetički zglobovi

Evo Markic:

Zadnje plocice 1730 din IMAM.

Zadnji diskovi 1950 din/komad, NEMAM, dobicu ih za lager za 2 nedelje, a mogu naci i nesto brze, +/-400 dinara otprilike.

Diskovi prednji 1980 din/kom srednja verzija, IMAM.

Diskovi prednji 2500 din/kom bolja verzija, IMAM.

Plocice prednje stock 2200 din, IMAM.

Plocice prednje sportske 5500 din, IMAM.

Zglobovi evropski 3030 din/komad, IMAM.

Zglobovi japanski 4990 din/komad, NEMAM, dobicu ih uskoro, juce mi Robi capio par zadnjih sa lagera.

:mrgreen:

• 2 weeks later...
Posted

Danas ugrađen termostat, komentar Njegoša je bio "dobar ti ovaj termostat" naravno da sam te reklamirao i pohvalio.

Sledeće nedelje dolazim do Novog Sada, pa ću svratiti da zamenimo čep, i da se nagledam lepote u garaži, kao i da ti uživo čestitam.

Današnje pitanje je da li držiš ENEOS ulja. I koje su cene za neku 15w-40 ili 10w-40 varijantu (ne znam koje gradacije proizvode). Trebalo bi mi 6 litri.

Pozzz.