Jump to content

nikolicji

Members
  • Posts

    286
  • Joined

  • Last visited

About nikolicji

  • Birthday 09/26/1982

Profile Information

  • Location
    Beograd Cerak
  • Interests
    Horzontalni i vertikalni saobrač‡aj do srži
    Električ�ar pogondžija po struci, u praksi sve, mašinstvo, mehanika, automatika, bravarija, hidraulika i rad na visini.
    A zanima me još više od toga!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nikolicji's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Reputation

  1. Zdravo Živko, dugo se nismo čuli. Evo trenutno sam u pripremama za hydro E-brake setup i još neke izmene na uljnom razvodu kako bih obezbedio dovoljne sile kočenja na zadnjim točkovima. Ideja je da se koriste pristupačni materijali a ne kupovina kit-kompleta. Konkretno mi je potrebna cena za glavni (gornji) cilindar kvačila za hondu civik iz recimo 1996 trebalo bi da je jako sličan ovom sa linka http://www.wilwood.com/MasterCylinders/MasterCylinderProd.aspx?itemno=260-6089 I potrebna mi je informacija o ovom delu http://www.wilwood.com/MasterCylinders/MasterCylinderProd.aspx?itemno=260-12627 I naravno ako imaš nekog iskustva ili znaš nekog ko je radio javi ili daj linak da se edukujem Veliki pozdrav
  2. Moram da te malo mučim. Valjda i ti tako mučiš svoje dobavljače za oldtajmere. Kod mene ima neki PCV (positive crankcase ventilation) ventil između usisne grane i skupljača uljnih para. E pa ja bih to zamenio jer moram da menjam crevo do kartera pa rekoh da vidim može lli se to naći. E da, aj molim te okači sliku donjeg dela prednjeg trapa, moram da skupljam parice za neke silene. Red je i to zameniti, kad se budu rešili amorti.
  3. I ja strahujem da je zglob u problemu, da se razbije mast kad se malo izvoza ali ne primećujem nikakve probleme po krivinama. Odnosno kad lupa, lupa i pravo i levo i desno bez razlike. Kad prestane da lupa ide kako treba. Osećam i razliku u trešenju celog automobila na polasku iz mesta, smiri se kad prestane lupanje. Kako se proverava zglob. @Trio ako zračim temu briši ove postove.
  4. Ako se ovog meseca iskombinujem da ludom dođem u NS, došao bih na jedan ozbiljan pregled trapova. Naime dešava se da bez nekog definisanog pravila nešto lupa kod prednjeg desnog točka. Javlja se u prvoj, drugoj i trećoj brzini. Pojačava se sa dodavanjem gasa a prestaje sa otpuštanjem i ne dešava se kad baš polako ubrzavam. U nekom momentu vožnje to jednostavno prestane da se dešava i ne dešava se dok ponovo ne ostavim auto da malo iskulira. Niko do sada nije utvrdio nikakav problem na trapu osim kugli i sada silena gornjih viljuški. Koliko bi parica bilo da se to dobro pretrese.
  5. Javio mi se danas dečko iz prodaje, dogovorili smo se za prvu turu. Ležajevi i zglobovi čekaju. Moram prvo da uradim amorte pa sve ostalo. Imam neki čudan bag sa prednjim trapom i ne mogu da lociram gde je problem. Ne bih baš odmah da se bacam u trošak dok ne otkrijem pravi uzrok. Sigurno će i ležajevi i zglobovi biti menjani za neko vreme ali nemoj da ti stoji na stanju, nema potrebe. Aj sad u sobu za servis
  6. Broj 16 4kom, 17 4kom i 14 2kom. Daj mi i cenu za ležajeve prednje kao i za homokinetičke. Al nemoj ništa da naručuješ dok ne javim, moram da zaokružim finansijsku sliku. Još jednom hvala i pozdrav.
  7. Žile druže pomagaj! Danas ubacim gornje kugle. Oduševljen kao malo dete. Osetna je razlika u ponašanju i zvuku po neravninama. Ali odem do trapadžija, kad on tamo, ono međutim, imam luft u silenima gornjih viljuški. Ima li ih i koja ima je cena? Kažu da bi trebale i čaure zadnje balans štangle ali nije strašno. Ako ima javljaj i za to cenu. Krajevi letve volana za sada nisu potrebni, nema lufta, nego se čuje malo letva dok ne radi motor, kažu da je normalo za ovu hidro letvu. Unapred hvala.
  8. Kugle su stigle, hvala najlepše. Izgleda da su odgovarajuće prema merama i izgledu ali ih još nisam ugradio tako da nisam siguran. Javiću kakav je ishod. Još jednom hvala i veliki pozdrav.
  9. Ako sam dobro razumeo kugle su tu sutra. Odlično šalji ih odma. Hvala hvala najveće. Za kraj letve, to je broj 6, jel da, javljam čim uhvatim priliku na kanal da odem. Pozdrav.
  10. Molim te, samo neka zovu na 065/3306565 i bio bih zahvalan ako bi to bilo uskoro jer planiram još neka osveženja (iznenađenja) na trapu uskoro, pa mi je to bitan faktor. Znači obe gornje kugle uzimam bez obzira na vreme i cenu, a za kraj letve mi javi cenu. Letvu moram kod majstora na kanalu da proverim pa ti javljam. Veliko hvala.
  11. Nisam imao vremena ranije da se javim ali evo slika i nekih mera. Kugla je prečnika 36mm u gornjem delu. Poluga, odnosno ruka je dugačka 90mm, pod uglom od nekih 20-30*. Šrafovi su na rastojanju od 45mm, navoj je 10mm. Po visini (osovini) je dugačka 68mm i navoj je 10mm. Aj molim te probaj nešto da iskombinuješ jer mi se nikako ne kupuju polovne. Jedino još da probam da ih remontujem ali... Unapred hvala, veliki pozdrav.
×
×
  • Create New...