Jump to content

Recommended Posts

Posted

To proveris na KN sajtu, samo se vodi Acurom TSX 2.4.

Nije to bas jeftino, to najbolje da vijas preko eBay i slicnih stvari, ali racunaj sigurno 200 evra..

Na KN sajtu ti pise sta se sve sastoji u kitu, a po sifri filtera se vidi koji je precnik...A posto vec hoces da karabudzis, izmeri precnik plasticne cevke koja je, pa mi napisi..Sigurno je tu od 60-70 mm, takvi filteri cirka kosta oko 70-80 evra, ali visice ti u prostoru, moras napraviti i neki nosac, a ne smes da diras plastiku, jer mislim da je tu okacen senzor koji ne smes skloniti..

Sve u svemu, moj ti je savet, ili radi kako valja, ili batali, rokni panel filter i amin.

Iskreno, ako hoces nesto, jedino valjano je CAI KN sistem, koji ide dole u branik, to je jos skuplje, ali je zvuk apsolutno hebitacan...Doduse, ti si automatik, to se najbolje vidi na manuelci, na HFC show u Zagrebu je lik imao takvu kombinaciju sa izduvom, ostao sam bez teksta...

• 2 weeks later...
Posted

Pozdrav Trio.

Zovem se Vladimir, zivim u NS i vec duze vrijeme planiram da kupim Hondu Jazz i konacno sam nasao neku na oglasima iz NS koja mi odgovara (finansijski). Ja sam je gledao (sta sam mogao da vidim), malo provozao i cini mi se prilicno pristojna za te pare. Cini mi se da je na nekim dijelovima lakirana, pri voznji se cuje da je jedan lezaj tocka prilicno los jer (nisam mogao da utvrdim da li je prednji ili zadnji), ali generalno se auto lijepo ponasa na putu, a i motor mi se cini da radi vrlo dobro. E sad ja nisam neki ekspert pa sam prije kupovine naravno mislio da je odvedem kod nekog strucnog lica da "oslusne" motor, malo provoza, vidi da li su mjenjac i kvacilo OK, pogleda na kanalu (dizalici) da li je udarano, mozda cak pogledati svjecice,  kompresiju...odnosno da pogleda generalno stanje automobila i da mi da neku informaciju o eventualnim manama i o potrebnim intervencijama na samom autu. Zato se vama javljam da pitam da li radite ovakve usluge, pa ako radite da li je potrebno zakazivanje pregleda, koliko vremena bi trajao pregled vozila i kolika bi bila cijena toga. Prodavac mi tvrdi da se u bilo kom servisu (mislim da je rekao ovlascenom) na osnovu broja sasije moze proveriti kada su radjeni servisi na tom autu, medjutim gdje god sam pitao kazu da to ne moze da se provjeri kod nas pa me zanima da li vi znate da li je to moguce provjeriti?

Unaprijed hvala

Posted

Znam sta ti treba, to nam je jedna od najpopularnijih usluga.. :)

Elem, to sto trazis predstavlja uslugu KOMPLETAN PREGLED VOZILA, i on kosta 1300 dinara. Za to ti dobijas:

- pregled kompletnog vozila na dizalici

- pregled karoserije

- pregled dijagnostickim aparatom ukoliko je potrebno

- test voznja mehanicara da se vidi sve sta je za proveru

- check lista tvoj primerak sa detaljnim izvestajem stanja vozila

- predracun za ruke i delove uocene na licu mesta sto ti predstavlja cifru potrebnu za ulaganje u naveden automobil, da bi bio u mehanicki potpuno ispravnom stanju.

Taj predracun ti je ujedno i osnova za spustanje cene kod prodavca, dokazano u praksi.

To traje u proseku 1h, potrebno je ranije zakazati termin u servisu, a najbolje je da okrenes kontakt telefon servisa na 021/504-441 ; 069/504-44-11.

Provera istorije vozila je moguca ako je vozilo kupljeno u Srbiji, ali se ne daje trecim licima. Ja znam koga treba, tako da sam recimo za sestrinog Civica dobio kompletan izvestaj o vozilu, ali je on kupljen u Srbiji. Za Honde kupljene van Srbije, mislim da provera nije moguca, jer nisu umrezeni nacionalni sistemi.

Posted

Da li neko zna koji bi mogao da bude kvar na civica 1.4 03god 3v. Zamenio sam solje i lezajeve mortizera, desavalo se kada skrecem u bilo koju stranu da nece volan da se vraca, nesto je uvek pukne kada okrenem volan i bilu koju stranu , dobio sam informaciju da promenim solje i lezajeve, to je promenjeno, i dalje nesto pukne kada okrenem volan,inace se sada bolje vraca volan ali pri malom mrdanju volana ostaje u istom smeru , nece da se vrati kao sto treba. Isao da mi pregledaju trap i sve je u redu, gledali i letvu volana. Auto nije nikada udaran, da li neko zna sta bi moglo biti?

• 4 weeks later...
Posted

Nominalno, tu ide ATF ulje, ali Honda to krsti PAS, i sta znam...dok kod svih Hondi 2000- pa nadalje insistiram na Honda ATF i Honda MTF ulju iskljucivo, i to iz prakse, jedino ovde i kod kocionog ulja bih mogao da prodje u aftermarketu..Mi nudimo vecinom samo original iz servisnih pakovanja, jer nesto je tu Honda smuckala da samo njima pase...dok svi ostali brendovi idu na ova aftermarket ulja bez problema.

No, poznajuci tebe koliko vec saradjujemo, nesto mi se cini da ces ipak uzeti Honda PAS ulje... :)

Posted

ici ce honda psf naravno :D

trio, vidi kolko staje toga u itr i salji mi cijenu za litar u €urima, pa ako bude neka velika razlika u odnosu na ovaj ovdje nas ovlasceni hondin servis, uzecu od tebe :)

Posted

Pa za nase uslove ti servisni intervali koje fabrika preporucuje ne vazi tako da bi bilo pozeljno da se sve tecnosti zamene ranije.Ja sam vec menjao kociono ulje a sad je na redu ulje u menjacu i servo ulje.Ipak zbog sebe i svoje bezbednosti i dugotrajnosti auta...

Posted

Pa naši uslovi se ne razlikuju mnogo od uslova u drugim delovima sveta sa sličnom klimom, osim po kvalitetu goriva i puteva. Zbog goriva ulje i filteri treba da se menjaju češće, a zbog puteva pre strada trap. Sve ostalo manje više zavisi od od slila vožnje i podneblja. Tačno je predviđeno kad i šta treba da se menja i pod kojim uslovima, i piše tačno šta su otežani uslovi.

Primer za Akorda: http://www.hondaclub.rs/forum/topic/3871-servisni-intervali-za-cl7/?p=109445

Posted

Slazem se ali si upravo nabrojao 3 stavke koje najvise uticu na auto izdrzljivost i ostalo (kvalitet goriva ulja i putevi).Ipak mislim da je bolje sve raditi i pre nego sto je fabrika propisala.Ali dobro.Svako odrzava svoj auto na svoj nacin...

Posted

Pozdrav Trio! Komsija se interesuje za prednji amortizer za auto Kia sephia ls 1.5 1999.

Imate li ga i koja mu je cena?

Najbolje je da komsija ili ti popunite online upit za deo, koji se nalazi na www.triomotors.rs, i mi dobijemo sve trazene info, pa cemo javiti cenu i rok isporuke.

• 2 weeks later...
Posted

Pozdrav, imam pitanje u vezi opruga za moju Hondu Civic 1.4 90 konja hatchback 2000 godiste, prosli vlasnik je kratio opruge i koliko sam primetio prednja leva strana je malo vise legla u odnosu na drugu. Amortizeri nisu za zamenu jer koliko sam mogao da primetim nema lufta, ravnomerno propadaju kada prelazim preko lezecih, i imaju odlicnu tvrdocu... Interesuje me koliko kostaju fabrice opruge za moju Hondu i ako imate u ponudi neke krace(sportske) zeleo bih da znam cenu. Ne bih hteo da dizem auto, voleo bih da ostane niska kao do sad :)

Posted

Sto se tice sportskih opruga, nemam ih vise u ponudi, moraces da probas negde drugde.

Sto se tice stock opruga, posalji mi online upit za deo na www.triomotors.rs i ja cu dobiti sve trazene informacije, pa se javljamo sa cenom i info.