schonenk Posted July 15, 2023 Report Posted July 15, 2023 Kako je li je tesko vratiti se svakodnevnici nakon toliko inhalacije vozackog uzitka Serdjo, Deki777 and Dadas 3 Quote
jocak90 Posted July 15, 2023 Report Posted July 15, 2023 Sad ce oni opet na neku turu Sent from my Pixel 6a using Tapatalk Serdjo and Dadas 1 1 Quote
Dadas Posted July 20, 2023 Report Posted July 20, 2023 Oo da, idemo sad sa porodicom ali vec plandujemo sledeci rajd. Quote
Serdjo Posted July 22, 2023 Author Report Posted July 22, 2023 Evo malo podataka o ruti, smestajima i slicno ako nekoga zanima. Pre skoro 3 godine mi je u koferu Transalpa stigla i karta Alpa, samo je cekala da krene na put. Ucrtana ruta, desno fali dolazak autoputem, ali glavni krug po Alpima je tu. Prvog dana vozimo autoput od Beograda do mesta Podbrezje, izmedju Kranja i Bleda, spavanje u jako lepom smestaju koji ima i restoran, Tabor se zove. Oko 650km od Beograda, 33e po osobi nocenje u velikom studio apartmanu. Gazdarica jako okretna i usluzna, basta milina. Drugi dan je rezervacica podno samog Grosgloknera, seoce malo maleno, autenticno Austrijsko planinsko domacinstvo, nekih 200km od konaka vece pre. 40ak e nocenje sa doruckom ali smo dobili celu dvorisnu kucicu na raspolaganje, drvena gradnja, niski plafoni, sve autenticno staro unutra, Krauterpension. Domacin ozbiljan, stale, krave bikovi, prodaje mleko, bavi se rezbarenjem drveta. Treca i cetvrta noc Italija, na pljucu od Switze, skijaliste Motta di Sotto dve noci, 420km od smestaja vece pre. Bila je jaka prica uci u stan jer se sve odvijalo online porukama po uputima gazdarice koja nam je davala hintove za pronalazak vrata ko da trazimo faraone, nismo videli zivog coveka 2 dana tu. 25e po glavi nocenje. Sale ako moze da okaci snimak pronalazenja kljuceva molim... Inace sam smestaj prelep, tj terasa i lokacija izuvaju. Nadmorska visina, pogled, cist vazduh. Peta i najsladja noc, Osterija na planinici, Divaca, Slovenija. Nekih 30ak e po osobi nocenje ali jako prostran apartman sa odvojenim sobama i terasom, na pola puta do kuce. Dole imaju super klopu restoran, pivo, i gazda je bajker. Jako smo se lepo podruzili to vece za oprostaj od ture. U sustini smestaj resavamo u hodu preko booking.com, rutu smo imali 90% unapred isplaniranu pa smo se kretali kako je vreme dozvoljavalo jer je naisla neka kisa u planinskim delovima. Generalno nas je sve posluzilo i imali smo dosta srece za neke momente, tako da je sve ispalo carobno. Gorivo 1,4 do 2,2 kako gde, klopa opet kako gde, negde je orijentir za euro ture 120-150e dnevni budzet svih troskova.. Sto je skoro duplo vise od Balkana ili istocne Evrope npr. Skupe putarine, nocenja, ulaznice u NP, skuplja klopa, magnetici od 8e i te fore.. Svaki dan je bilo 8-12h putovanja. Najniza temperatura kod mene izmerena 12 stepeni Motta di Sotto, najvisa 44 autoput iznad Verone po paklu u koloni. Najvisa pozicija na asfaltu 2758m, Stelvio. Broj pojedenih bonzita -oko 14 Za 6 dana koliko smo imali na raspolaganju, slomili smo kilometre. Da je bilo 10ak dana i sve cisto vreme, presli bi uzduz i popreko. Tokom celog putesestvija smo nailazili na nase ljude, ulazili u price, druzilo se. I inace nosim majce domace proizvodnje, pa te zapaze sa 5km, tako da sam reklamirao mesaru Burjan, Ortodoks, grad Pancevo... Veliki pozdrav mojim saborcima, nista ne bih menjao. toshiro, neshwill, Deki777 and 13 others 13 3 Quote
Dadas Posted July 22, 2023 Report Posted July 22, 2023 Kad spomenu bivseg transalpa, setih se i svog prethodnog motora. To su po meni sprave za gross, stelvio, motta alpe itd, jer su lagani, okretni i stvoreni za te deonice. Nije dzabe transalp dobio po ovoj geografiji ime. Ovo sto se sad vozi je ipak za brze i sire magistrale i kad mora autoput sto je kod nas ovom prilikom bio znacajan deo avanture. Opet, na tim deonicama ovi prethodni motori bi se tu malko jelte smorili jer je bilo testiranja aerodinamike kofera😁. Sve u svemu honda africa je kraljica svih puteva i naravno njen konkurent kao i najcesci motor u saobracaju na ovom putovanju odnosno bmw gs. Sve u svemu bilo je to putovanje koje se pamti za ceo zivot i ko moze neka ne casi ni casa, bilo to motorom ili autom. neshwill, sale vti, Robi R and 5 others 8 Quote
Serdjo Posted December 14, 2023 Author Report Posted December 14, 2023 neshwill, Robi R, toshiro and 2 others 5 Quote
Dadas Posted December 14, 2023 Report Posted December 14, 2023 Krenula zimska kriza… Deki777, trojanac, darkokarate and 6 others 7 2 Quote
Recommended Posts