Jump to content

Recommended Posts

Posted

ako mozes da stavis slike i cenu adaptera sa 4x120 na 4x100,

prijatelj sa mazdom 929 se interesuje.

http://www.hondaclub...20mm-r15-felne/

U pitanju su ovi, odavde sam ih porucio, bukvalno su novi, jos stoje u ambalazi:

http://adaptitusa.co...el-Adapter.html

Placeni su 200 dolara preko da stignu na adresu u Njujorku, da dodju u Srbiju, on da poruci izaslo bi najmanje 200 evra.Ne mislim da ih poklanjam, ali ako je stvarno ozbiljan, onda se mozemo dogovoriti.Od aluminijuma su, izrada je vrhunska, a na Mazdi izgledaju ovako:

Adapter-1.jpg

Posted

Žile, pitam informativno, cilindar kvačila da li ima u aftermarketu i koje su cene?

Malo mi se čuje (cvili) kad pritisnem pedalu kvačila, ali ne bi ga tek tako menjao. Ipak da se informišem o cenama, ako zatreba uskoro. Hvala!

Imaju oba, gornji(master) na kabini kosta 3960 dinara, njega IMAM NA STANJU.

Donji do sada nisam prodavao, ali ima u aftermarketu, verovatno cu ga nabaviti za lager.

Posted

Poštovanje,

Ja sam nov na forumu i potrebne su mi neke generalne informacije i pomoć oko servisiranja moje Honde.

Naime, vlasnik sam Honde Fit 2007. godišta koja je dovezena iz USA preko Poljske.

Trebao bi da odradim godišnji servis (do sada sam išao u Auto Formu na Senjaku), pa me interesuje cena servisa kod vas.

Pored ovog upita potreban mi je savet oko dve stavke:

1. Honda je počela da "štuca" kada dajem gas. Predpostavljam da je u pitanju loš benzin, pa sam kupio aditiv na NIS pumpi koji mi je malo poboljšao stanje i povratio regularnu potrošnju benzina. Da li savetujete neku vrstu čišćenja dizni, ili neki "zahvat" koji bi mi pomogao oko ovog problema?

2. Danas sam izgubio jedini ključ :ninja: za mog Fit-a, pa tražim neko mesto gde me neće odrati kao vola za cenu novogo ključa. Kod bravarske radnje "Ristić" cena za prvi ključ je oko 150 EUR bez daljinskog otključavanja, a oko 210 EUR sa daljinskim. Serviseri iz Delte su mi rekli da je prvi ključ oko 60 EUR, a sa daljinskim zaključavanjem oko 150 EUR.

Da li imate preporuku za nekog bravara koje ne šiša ovce poput mene :haha: ?

Unapred zahvalan na odgovoru.

Posted

Teško da ćeš naći jeftinijeg bravara. Ristić jeste malo skuplji, ali je verovatno najbolji u BG. U Novom Sadu imaš bravarsku radnju BEG, koja isto važi za jednu od boljih pa nađi telefon na Google-u i proveri kod njih. Meni deluje da je ova cena u Hondi još dobra.

Posted

Pozdrav Žile,

Hteo bih da odradimo servis (ulje, filteri), i zamenu EGR-a na mom Jazz-u u drugoj polovini jula. Interesuje me koliko bi me sve to koštalo da polako spremam kintu, i kada je tvoja radna subota, a da imaš slobodan termin, pa da zakažem? Ako planiraš neki odmor, nije problem da se vidimo i u avgustu.

Pozdrav.

Posted

Poštovanje,

Ja sam nov na forumu i potrebne su mi neke generalne informacije i pomoć oko servisiranja moje Honde.

Naime, vlasnik sam Honde Fit 2007. godišta koja je dovezena iz USA preko Poljske.

Trebao bi da odradim godišnji servis (do sada sam išao u Auto Formu na Senjaku), pa me interesuje cena servisa kod vas.

Nije problem da damo ponudu, imamo i EPC za americke Honde, kao i tehnicku dokumentaciju, trebaju mi samo sledeci podaci na PP:

Ime i prezime

kontakt telefon

broj sasije Honde

spisak delova

1. Honda je počela da "štuca" kada dajem gas. Predpostavljam da je u pitanju loš benzin, pa sam kupio aditiv na NIS pumpi koji mi je malo poboljšao stanje i povratio regularnu potrošnju benzina. Da li savetujete neku vrstu čišćenja dizni, ili neki "zahvat" koji bi mi pomogao oko ovog problema?

Za ovo cekam odgovor od mog glavnog mehanicara, cim mi javi, napisacu, jel pali check engine lampicu, ili se manifestuje samo u "stucanju"?

2. Danas sam izgubio jedini ključ :ninja: za mog Fit-a, pa tražim neko mesto gde me neće odrati kao vola za cenu novogo ključa. Kod bravarske radnje "Ristić" cena za prvi ključ je oko 150 EUR bez daljinskog otključavanja, a oko 210 EUR sa daljinskim. Serviseri iz Delte su mi rekli da je prvi ključ oko 60 EUR, a sa daljinskim zaključavanjem oko 150 EUR.

Sto se tice NS, to je BEG najbolja opcija, on je i najskuplji, ali ima aparaturu. Moderna tehnologija zastite od kradje podrazumeva kodiranje novog kljuca, uz jos sijaset raznoraznih podesavanja, tako da u ovom slucaju ne vazi pravilo(kao i za sve 2000+ godiste Honde), ta moze drugi jeftin kljuc da se nareze...

To bih rekao da je regularna cena, isto to je trebalo drugaru sa Mazdom pre neki dan, 120 evra je trazio BEG.

BEG 063/777-26-72

Posted

Pozdrav Žile,

Hteo bih da odradimo servis (ulje, filteri), i zamenu EGR-a na mom Jazz-u u drugoj polovini jula. Interesuje me koliko bi me sve to koštalo da polako spremam kintu, i kada je tvoja radna subota, a da imaš slobodan termin, pa da zakažem? Ako planiraš neki odmor, nije problem da se vidimo i u avgustu.

Pozdrav.

Ovako:

Filter ulja 440 dinara, IMAM.

Filter vazduha 850 dinara, IMAM.

Filter klime 1150 dinara, IMAM.

Ulje 5w40 ENEOS 4L 3760 dinara, IMAM.

Ne znam da li mozda sipas polusintetiku, u tom slucaju 10W40 ENEOS 4L 2360 dinara, IMAM.

EGR ventil 23200 din, IMAM.

Sve ovo da se zameni(s obzirom da je akcija besplatne zamene jos u toku), kostalo bi 1700 dinara.

U sred sam priprema za svadbu u septembru i opremanja kuce, tako da nigde ne mrdam do zime, moja je svaka druga subota radna, ti mi reci par datuma za koje bi ti odgovaralo, pa cemo se uskladiti. Ja ne radim sad ovu subotu sto dolazi, ali radim sledecu npr. Za sada su te subote slobodne, iako je ova vec pocela da se puni...

Posted

Hvala ti na odgovoru. Meni najviše odgovara 14. ako može, ili 28.07. odmah u 8:00? Da li treba da zovem da zakažem, ili ćeš me ti ubaciti u termin za neku od ove dve subote, kad tebi više odgovara?

Kada se menja filter goriva?

Posted

Filter goriva se po Hondinim OEM specifikacijama menja kada pritisak pumpe goriva u rezervoaru padne ispod 2 bara.

U prevodu, mislim da ne treba menjati pre 200k km.

Filter goriva kosta 3280 dinara, IMAM GA NA STANJU.

Termin 14.07. u 08.30h zakazan, delovi ce biti spremni, vidimo se... :)

Nisi mi rekao samo koju gradaciju ulja koristis?

Posted

Pošto sam kupio auto u martu, nisam do sada menjao ulje, tako da ne znam koju gradaciju je predhodni vlasnik koristio. Mogu da pogledam na onim karticama od servisa, a mislim da je 10W-40. Ako je 5W-40 bolje, da li mogu da pređem na njega?

Sada sam proverio, sipano je ulje Mobil FE 5w 30. Koje mi ti preporučuješ, to ćemo sipati.

Posted

5w40 je full sinteticko, imaces duzi interval zamene 10-15k km, ali ako auto vec trosi polusintetiku, i prija mu(ne trosi ga vise od crte do crte izmedju dva menjanja), ja bih ostao na polusintetici.

Posted

Poštovanje,

Nesto je oko sistema ubrizgavanja goriva ili struje, u oba slucaja je potrebno jos informacija i uslova kad se to desava, mozda onda najbolje uz servis to proveriti, na licu mesta..

Posted

Poštovanje,

Nije problem da damo ponudu, imamo i EPC za americke Honde, kao i tehnicku dokumentaciju, trebaju mi samo sledeci podaci na PP:

Ime i prezime

kontakt telefon

broj sasije Honde

spisak delova

Da li imate servis u BGD-u?

Za ovo cekam odgovor od mog glavnog mehanicara, cim mi javi, napisacu, jel pali check engine lampicu, ili se manifestuje samo u "stucanju"?

Check Engine lampica mi se upailla samo jednom kada sam skoro presušio sa gorivom, ali se ne pali. Manifestuje se kao štucanje, naročito prilikom prebacivanja u veću brzinu.

Moj lični utisak je kao da nema snage kada dajem gas i da se "nešto" zagušilo.

Sto se tice NS, to je BEG najbolja opcija, on je i najskuplji, ali ima aparaturu. Moderna tehnologija zastite od kradje podrazumeva kodiranje novog kljuca, uz jos sijaset raznoraznih podesavanja, tako da u ovom slucaju ne vazi pravilo(kao i za sve 2000+ godiste Honde), ta moze drugi jeftin kljuc da se nareze...

To bih rekao da je regularna cena, isto to je trebalo drugaru sa Mazdom pre neki dan, 120 evra je trazio BEG.

BEG 063/777-26-72

Danas sam završio operaciju rezanja ključa kod Ristića za realnu cenu od 120 EUR (otvaranje automobila uključeno zajedno sa skidanjem brave :haha: ). Hvala na odgovoru na ovo pitanje.

Delta Automoto je grupacija zbunjenih servisera u poređenju sa Ristićem.

Posted

Check Engine lampica mi se upailla samo jednom kada sam skoro presušio sa gorivom, ali se ne pali. Manifestuje se kao štucanje, naročito prilikom prebacivanja u veću brzinu.

Ja bi prvo proverio svećice, na fit/jazz idu obične koje se menjaju na 40k km.

Posted

Da li imate servis u BGD-u?

Ne, mi smo locirani samo u Novom Sadu(prodaja i servis, ali na dve adrese). Jednom je u planu Beograd mozda, ali ne u skorijoj buducnosti(narednih 5 godina).

Sto se tice stucanja, zavisi i od rezima voznje, itd. Tesko je odrediti ovako preko foruma, bez auta kod nas, ali kao sto rekoh, problem je najverovatniji u smeru ubrizgavanja goriva ili struje...A tu sad opet ima sto varijanti...

Posted

Posalji mi broj sasije na PP, pa cu ti napisati.

Doduse, mogu i ovako, jer svi CL Accordi nose iste plocice i napred i nazad.

Imam ICER na stanju za 3800 din, i Blue print, koji je isto 3800 din, s tim da je danas zadnji dan akcije: http://www.hondaclub.rs/forum/topic/3111-posebne-pogodnosti-samo-za-forumase-honda-club-a/

Tako da se mogu dobiti sa 20% popusta, sto izadje 3000 dinara, AKO SE DANAS PORUCI.

Posted

Diskovi jesu drugaciji, ali kocione celjusti su iste za sve Accorde CL 2003-2009.

Civic FD i FK imaju totalno drugacije kocnice, ne gadjaju se ni diskovi ni plocice, ni prednje ni zadnje, osim motora i menjaca, instrument table i jos ponesto, to su u sustini dva razlicita automobila, kao od iste mame i drugog oca....

Posted

Mislim da su na sport varijanti diskovi 300 kao i na 2.4 modelu.

Hvala Triu na info, ipak cu uzeti ATE plocice, ni sam ne znam kako, al mislim da su one ok....

Pozdrav

Posted

Jesu, 300 mm, ali kao sto rekoh, iste su kocione celjusti i napred i nazad.

ATE su dobre, samo ces ih platiti sigurno preko 5000 dinara set za prednje.

Accord CL nosi TRW prednji kocioni sistem, tako da su i retke plocice made in Japan za njega, ne znam zasto, kad je Nissin nenadmasan...

Posted

Pozdrav Žile,

Dolazim u subotu kao što smo se dogovorili. Vidim da ovde pominješ neku akciju sa 20% popusta na Blueprint delove, da li to mene kači,s obzirom da je EGR njihov, i da sam dogovorio servis 03.07.2012 ?

Dogovorićemo se kad dođem,da mi tvoji majstori našteluju ručnu pošto imam tehnički pregled sad u avgustu. Nadam se da ćeš imati vremena da malo popričamo, interesuje me zamena ulja u menjaču, antifriza, ulja za kočnice.... i sve ostalo oko održavanja moje Honde.

Pozdrav.

Posted

Malo je specificnija situacija, jer nemaju u magacinu u BGD nijedan primerak, uzeli su jedan zbog mene, no dobices popust, a ja cu to razresiti sa njima kasnije, nije problem.

Sto se tice ostalih pitanja, ja radim celu subotu, tako da ce biti prilike da me pitas sta god zelis.. :)

Bice nam pun gas(ja i dvojica mehanicara), ali ti imas svoj termin, i tu spora nema, stici cemo sve..:P