TrioMotors Posted September 10, 2014 Author Report Posted September 10, 2014 Da li ste skoro gledali neki japanski film? Nadamo se da ćete se složiti sa nama da njihova filmska ostvarenja nisu remek dela. Ovaj put ćemo Vam zbog auto priče peporučiti jedan koji će možda dobiti vašu prelaznu ocenu: http://www.triodriver.com/lovacke-price/kosookim-sokakom/tdb-film-wangan-midnight/ Quote
vunavuna Posted September 11, 2014 Report Posted September 11, 2014 Nećemo se složiti da japanska filmska ostvarenja nisu remek dela. Akira Kurosawa? Quote
seegath Posted September 11, 2014 Report Posted September 11, 2014 Necemo se nikako sloziti! Takashi Mike i Takeshi Kitano! Pored toga tona anime savrsenih filmova (sve od ghibli studija, Akira, Ghost in the shell, Apple seed, Full metal alchemist...). Reci za japanske filmove (sve???!!!) da nisu remek dela moze samo neko ko o japanskim filmovima ama bas nista ne zna... Quote
Kabe Posted September 12, 2014 Report Posted September 12, 2014 Pogresno ste razumeli recenicu. Ako neko zna za dela koja navodite i cene ih to smo mi . Misli se generalno na komercijalna ostvarenja koja mogu da se porede sa ovim filmom. A ja cu ovom prilikom da vam preporucim jedan film cija je tematika fotografsko-umetnicka, te se nadam da ce vam se dopasti http://www.imdb.com/title/tt0482599/ Quote
vunavuna Posted September 12, 2014 Report Posted September 12, 2014 Neće biti da smo pogrešno razumeli, već je pogrešno napisana, ako se mislilo to što kažeš, a napisano ovo: Da li ste skoro gledali neki japanski film? Nadamo se da ćete se složiti sa nama da njihova filmska ostvarenja nisu remek dela......a onda se preopručuje film zbog automobilske tematike koji bi zbog iste možda trebalo da dobije prelaznu ocenu.Taj ko je pisao ili ne poznaje dovoljno kinematografiju ili ne zna da napiše ono što misli. Nemojte da se ljutite, ali ali iz ovoga što je napisano ne može nikako da se zaključi to što kažeš. seegath 1 Quote
TRIO_driver Posted September 13, 2014 Report Posted September 13, 2014 Tekst sam pisao ja, sama fabula je pomalo decije napisana, ali nije fokus na radnji filma, vec na ikonama japanske autoindustrije. Samu najavu je pisao Kabe, a posto je proslo na dosta foruma bez zamerke, primicemo ka znanju.. . Doduse, oprostices mi sto necu napisati tepih post narednih 6 strana foruma da to obrazlozim, ali mislim da je ovo dovoljno.. Nisam ekspert za filmove, ali govoreci o kompletnoj japanskoj filmskoj industriji, mislim da ipak zaostaje za evropskom npr. Doduse, ja sam laik, tako da je na osnovu toga izvedem i moj zakljucak. No, u svakoj prici uvek imamo i genijalce, tako da gore navedena gospoda jesu pravi velemajstori pretpostavljam. Da im je kinematografija na nivou kompletne japanske auto industrije, kakav Holivud, Bolivud, trice, kucine.. Quote
vunavuna Posted September 13, 2014 Report Posted September 13, 2014 Nisam mislio na tekst sa bloga, već na poruku ovde na forumu. A pošto je poruku napisao TrioMotors nisam znao ko bi to mogao biti, zato sam stavio "taj ko je napisao...", ali nije to ni bitno. Kakva god bila "kompletna" nečija kinematografija, ako ista ima bar jednog izuzetnog režisera čiji su filmovi nagrađivani na svetskim festivalima, i priznati u svetu kao "remek dela", ne može se reći da njihova filmska ostvarenja nisu remek dela. A da li i koliko ko zaostaje za kim, to već nije u mom domenu. U svakom slučaju, japanska kinematografija ima itekako dobrih filmova i filmskih stvaralaca, a pošto je prošlo na dosta forum bez zamerke, ne znam šta ćete primiti k znanju, ali očigledno informisanost ljubitelja automobila o kinematografiji nije baš njazavidnija, što i nije začuđujuće. Nemojte se ljutiti, ali tako je, kako je. Quote
Gile Posted September 14, 2014 Report Posted September 14, 2014 Posle sarme neki kurosavin film,i dan ispunjen do kraja. Quote
Vedran Posted September 14, 2014 Report Posted September 14, 2014 Eto, otkrili smo jos jednu stvar u koju se vunavuna vise nego dobro razume! Ziveli! Quote
vunavuna Posted September 14, 2014 Report Posted September 14, 2014 Pačetina, moje omiljeno povrće! Pačetina. Pačetina za šampione! Pačetina hrani um. Ništa bolje od pačetine! Umorni? Nemate apetit? Jedite prvoklasnu pačetinu. Pačetina. Pačetina kao zlato! Pačetina za pećinske ljude je nezamenljiva! Ništa bolje od pačetine za odmor i osveženje. Quote
VladaBCS Posted September 14, 2014 Report Posted September 14, 2014 Vunica je si li ti bio na godišnjem odmoru ove godine? sale vti 1 Quote
sale vti Posted September 14, 2014 Report Posted September 14, 2014 Moje omiljeno povrce je picetina!! Inace,dobar text o jap cars-ima neshwill, level3 and mladjan 3 Quote
level3 Posted September 14, 2014 Report Posted September 14, 2014 Imenjače, gde ima to povrće da se konzumira? Rado bi ga probao Quote
TrioMotors Posted September 15, 2014 Author Report Posted September 15, 2014 Posle priče o novom Mazda3 modelu, http://www.triodriver.com/automobilizam/testovi/test-mazda3-sedan-g120-promaseno-zakucavanje/ , dolazi na red i koja reč o njegovom pretku: http://www.triodriver.com/edukacija/savetnik/mazda3-polovnjak-na-ceni/ Quote
mitros Posted September 16, 2014 Report Posted September 16, 2014 Remek delo je ovaj skyactive G120! Još od prve MX-5 i sivika 4g, nisam video da auto sa 120KS ubrzava ispod 9s. Ajde, možda neki čvarak kao saxo/106, ali poenta je u tome, da su svi oni oko 900-950kg i 115-120KS, a "trojka" G120 to odradi šlepajući 1200kg! Quote
Miloš M. Posted September 17, 2014 Report Posted September 17, 2014 Nisam baš siguran da je išta promašeno kod nove Mazde 3...Čak naprotiv. Auto izgleda bolesno dobro, možda čak bolje i od novog civica. Da li je 2.2 neadekvatan? Naravno da nije...samo mi živimo u neadekvatnoj zemlji. Jedina mana je cena kod nas...Ne vredi to te pare...dodaš jor par K eur i eto novog Acce hundreder 1 Quote
mitros Posted September 17, 2014 Report Posted September 17, 2014 ili nove šestice pa, i sivik je na nekoliko k do Acce Kompakt sa dobrom opremom i dobrim motorm je uvek bio i do 90% cene većeg brata. Quote
TrioMotors Posted September 19, 2014 Author Report Posted September 19, 2014 Na tokijskom sajmu automobila daleke 1975. godine Nissan je predstavio AD-1, prototip malog dvoseda sa centralno postavljenim agregatom http://www.triodriver.com/jdm-legende/nissan-ad-1-concept-1975/ Quote
Synyster Posted September 22, 2014 Report Posted September 22, 2014 Zanimljivo ... Gde se danas nalazi? Quote
TrioMotors Posted September 23, 2014 Author Report Posted September 23, 2014 Autor: "Iako ne postoje savremene fotografije na internetu AD-1 se kao i ostali prototipovi nalazi u sklopu istorijske kolekcije kompanije Nissan u Japanu, na žalost, daleko od očiju javnosti." Nikola Jovanovic Quote
TrioMotors Posted September 24, 2014 Author Report Posted September 24, 2014 Vlasnik ovog automobila sa naslovnice je Kevin San, dugogodišnji ljubitelj JDM kulture. Nakon nekoliko JDM klasika kao što su Toyota AE86 i Nissan DR30, Kevin je posle posete Japanu odlučio da kupi i svoj naredni model Nissan Skyline 2000GT, za čiju restauraciju mu je trebalo 18 meseci: http://www.triodriver.com/jdm-legende/nissan-skyline-hakosuka-jdm-put/ Quote
Recommended Posts