Jump to content

Recommended Posts

Posted

Obecao sam IloveCivic da cu da mu islikam kompletan postupak kako smo menjali set kvacila na njegovom Accordu, evo reportaze..

Auto: Honda

Model: Accord

Godina: 2003-2008

Sasija: CL7 sa motorima K20A6 (2003-2006), K20Z2 redizajn(2006-2009).

EXEDY sifra: HCK2045 (NE PASE NA 2.4, razlika je u korpi kvacila, za 2.4 je HCK2044 Exedy sifra).

Idemo, prvo pacijent:

DSC04830.jpg

Exedy set:

DSC04832.jpg

Za sve dileme oko kvaliteta, unutra je FCC, OEM dobavljac za Hondu, sto se da videti iz prilozenog:

DSC04833.jpg

DSC04834.jpg

DSC04836.jpg

Idemo u rasklapanje, menjac blizu za skidanje:

DSC04831.jpg

DSC04839.jpg

DSC04840.jpg

Kod Accorda treba 9-10 radnih sati, zato sto je izuzetno komplikovano zameniti, mora da ide celo prednje oslanjanje dole, sto je djavolski posao, i to ne za jednog, iako radi jedan majstor automobil, u vise navrata su cak dva do tri coveka pripomagala:

DSC04841.jpg

DSC04842.jpg

DSC04848.jpg

DSC04849.jpg

Stari set:

DSC04851.jpg

Veliki brat TRIO sve drzi pod kontrolom.. :P

DSC04852.jpg

Auto spakovan, utegnut, i ja licno vozio nazad za BGD, ide kao zmaj, manuelni menjac na Hondi je jedan od najboljih, ne samo na CL...

Posted

Kamere su vise iz drugih razloga, imao sam vec slucaj da smo optuzeni da smo ukrali prvu pomoc, lance za sneg i PP aparat.Jeli?Da pogledamo na kameru gospodine? :evil:

No, ja sa stalno u servisu, koordiniram njih i Futosku, tako da nema brige, ne moze muva da uleti, a da ja ne znam.. :kez:

Posted

Koji posao, bog te.... podseti me na imprezu, gde isto treba "mesec dana " da se pristupi kvačilu, jer isto treba pola auta da se raskopa. Preko 600 funti uzimaju na "ostrvu" samo za zamenu, plus delovi....

Obraduj me i reci da je F-serija pristupačnija ;)

Izuzetno lep akord, kad sam već tu.

Sasvim drugi auto posle ovog zahvata. I neverovatno smanjena potrosnja goriva, skoro za 2l!

Da li kvačilo može da ima toliki uticaj na potrošnju?

Pa, ako lamela toliko proklizuje da je motor često u obrtajima, a ne prenosi snagu na točkove (i , posledično, ne pravi kilometre), normalno je da više i potroši i da su performanse lošije. Ne znam šta je slučaj bio ovde, najbolje da vlasnik pojasni, ali moguće je da je srkao 2l više.

Posted

Ocigledno da je bilo ovo sto veli mitros. Naime i rezim voznje je bio sasvim drugaciji. Buduci da se kvacilo cesto culo pri polasku, pogotovo kad je hladan, onda sam pokusavao da izbegnem to tako sto sam produzavao kretanje sto je naravno odvlacilo vreme i utrosak goriva. Ipak, konstantno je u pitanju gradska voznja. Moram priznati i da je prenos snage sa novim kvacilom neuporedivo bolji.

Posted

Jeli, bre, Bata Zile, kod tebe tu ko u Klinickom Centru i, rekao bih, dosta cistije.....

A sto majstori ne nose maske i zelene kapice, kakav je to propust ?

Ako me put, kojim slucajem, dovede u tu apoteku, moram negde u NS, pre ulaska, dobro da operem makinu, sramota je da se ulazi prljavo.

• 2 weeks later...
  • 4 months later...
Posted

Menjali smo Tiosavu set kvacila na Accordu:

Pacijent:

budapest50.jpg

Rasklapanje:

budapest51.jpg

Accordtiosav8.jpg

Accordtiosav7.jpg

Accordtiosav6.jpg

Accordtiosav5.jpg

Accordtiosav4.jpg

Accordtiosav3.jpg

Nazalost, iako sam obilazio i bio delom prisutan, a pratio sam i online sta se desava:

budapest48.jpg

budapest49.jpg

Desila se greska, izgleda da smo ogrebali zadnji branik pri isparkiravanju, te cu to nadoknaditi to na ovaj ili onaj nacin Tiosavu, iako on sam nije nista insistirao, jos jednom javno izvinjenje, na moju sramotu, trudimo se, ali se desilo...

• 8 months later...
Posted

Bolje da ne znas sta slusa, sve neke hardcor hevi ultra giga metal mjuzu, da se uplasis... :lol:

Zbog ovog ću od sad da servisiram auto kod Vas :music:

Elem, juče kupih Accorda CL7, u Car Marketu, Deltinom prodajnom centru na N.Beogradu.

Pošto sam radio prvi servis kod njih, majstor mi reče da je kvačilo tvrdo i da je pri kraju.

Još ne poznajem auto, pa ne znam kako treba da se ponaša, ali mi se čini da nije savršeno.

Doćiću do Vas da prekontrolišemo i eventualno zamenimo. Ako možete napišite mi koja je cena zamene.

Hvala!

Posted

Najbolje je prvo proveriti kvacilo, ne sumnjam u te majstore, ali vise glava bolje zna, svakako ne treba puno da se vidi jel kvacilo pri kraju ili ne..

Posla ima za 1.5 dan, tako da auto sigurno mora prespavati kod nas, da bi se sutra prepodne zavrsio.

Zamena bi kostala 12000 dinara + set kvacila (ako ne doneses svoj). Mi imamo EXEDY u ponudi, s tim da nisam sad pri programu, da ti kazem odmah cenu..

Bilo bi pozeljno par dana ranije zakazati posao, jer ima guzve, pa da sve lepo na vreme utanacimo.

Posted

Svakako bih došao da prekontrolišete. Pozvaću vas, pa da dođem za vikend.

Što kaže Ji4Tze, možda je zbog ulja, mada se stvarno ne razumem.

Bitna stvar za napomenu , auto je stajao 7-8 meseci u salonu, tako da je svašta moguće (ako to ima ikakve veze).

Lepo ću ja doći do vas u Trio pa da mi to sve proverimo.

Inače, odradih juče taj osnovni servis i verujem da su sve pregledali.

Mada danas sam primetio da je ulje od servo-a i ulje od kočnica pri minimumu, pa me čudi da nije dosuto. Takođe mi ta ulja deluju malo bajato :pickeat:

@Trio Driver

Na koji od onih brojeva da se javim?

Taman smo u komšiliku (SM) i bliži mi je NS nego BG, a voleo bih da je probam malo i po Fruškoj gori :cool:

Posted

Kočiono ulje se ne dosipa osim ako ti ne curi negde (a i tada se prvo traži gde curi). Zato su ti u delti i sugerisali da promeniš pločice, jer kada se pločice istroše nivo kočionog ulja opadne...