TRIO_driver Posted December 11, 2011 Report Posted December 11, 2011 Obecao sam IloveCivic da cu da mu islikam kompletan postupak kako smo menjali set kvacila na njegovom Accordu, evo reportaze.. Auto: Honda Model: Accord Godina: 2003-2008 Sasija: CL7 sa motorima K20A6 (2003-2006), K20Z2 redizajn(2006-2009). EXEDY sifra: HCK2045 (NE PASE NA 2.4, razlika je u korpi kvacila, za 2.4 je HCK2044 Exedy sifra). Idemo, prvo pacijent: Exedy set: Za sve dileme oko kvaliteta, unutra je FCC, OEM dobavljac za Hondu, sto se da videti iz prilozenog: Idemo u rasklapanje, menjac blizu za skidanje: Kod Accorda treba 9-10 radnih sati, zato sto je izuzetno komplikovano zameniti, mora da ide celo prednje oslanjanje dole, sto je djavolski posao, i to ne za jednog, iako radi jedan majstor automobil, u vise navrata su cak dva do tri coveka pripomagala: Stari set: Veliki brat TRIO sve drzi pod kontrolom.. Auto spakovan, utegnut, i ja licno vozio nazad za BGD, ide kao zmaj, manuelni menjac na Hondi je jedan od najboljih, ne samo na CL... Quote
IloveCIVIC Posted December 11, 2011 Report Posted December 11, 2011 HVALA Trio! Sasvim drugi auto posle ovog zahvata. I neverovatno smanjena potrosnja goriva, skoro za 2l! Sta drugo reci osim Quote
Vedran Posted December 11, 2011 Report Posted December 11, 2011 E stvarno Žile, nije ti fora da špijuniraš radnike Lepo izgleda kako vi to radite Quote
TRIO_driver Posted December 11, 2011 Author Report Posted December 11, 2011 Kamere su vise iz drugih razloga, imao sam vec slucaj da smo optuzeni da smo ukrali prvu pomoc, lance za sneg i PP aparat.Jeli?Da pogledamo na kameru gospodine? No, ja sa stalno u servisu, koordiniram njih i Futosku, tako da nema brige, ne moze muva da uleti, a da ja ne znam.. Deksinjo 1 Quote
bmarke Posted December 12, 2011 Report Posted December 12, 2011 Sasvim drugi auto posle ovog zahvata. I neverovatno smanjena potrosnja goriva, skoro za 2l! Da li kvačilo može da ima toliki uticaj na potrošnju? Quote
mitros Posted December 12, 2011 Report Posted December 12, 2011 Koji posao, bog te.... podseti me na imprezu, gde isto treba "mesec dana " da se pristupi kvačilu, jer isto treba pola auta da se raskopa. Preko 600 funti uzimaju na "ostrvu" samo za zamenu, plus delovi.... Obraduj me i reci da je F-serija pristupačnija Izuzetno lep akord, kad sam već tu. Sasvim drugi auto posle ovog zahvata. I neverovatno smanjena potrosnja goriva, skoro za 2l! Da li kvačilo može da ima toliki uticaj na potrošnju? Pa, ako lamela toliko proklizuje da je motor često u obrtajima, a ne prenosi snagu na točkove (i , posledično, ne pravi kilometre), normalno je da više i potroši i da su performanse lošije. Ne znam šta je slučaj bio ovde, najbolje da vlasnik pojasni, ali moguće je da je srkao 2l više. Quote
IloveCIVIC Posted December 12, 2011 Report Posted December 12, 2011 Ocigledno da je bilo ovo sto veli mitros. Naime i rezim voznje je bio sasvim drugaciji. Buduci da se kvacilo cesto culo pri polasku, pogotovo kad je hladan, onda sam pokusavao da izbegnem to tako sto sam produzavao kretanje sto je naravno odvlacilo vreme i utrosak goriva. Ipak, konstantno je u pitanju gradska voznja. Moram priznati i da je prenos snage sa novim kvacilom neuporedivo bolji. Quote
gruja Posted December 12, 2011 Report Posted December 12, 2011 Posle koliko km je počelo da proklizava? Quote
IloveCIVIC Posted December 12, 2011 Report Posted December 12, 2011 Ja sam ga uzeo sa 117k tako da je ocigledno pre mene vozen ne bas nezno... Quote
mitros Posted December 12, 2011 Report Posted December 12, 2011 Sve je na vozaču : može da ga sprži na 50.000 ili da izvuče 350.000 iz istog kvačila. Deksinjo 1 Quote
TRIO_driver Posted December 13, 2011 Author Report Posted December 13, 2011 Bas tako, zavisi od vozaca, recimo da na 150-200k km odlaze na benzinskom K20 motoru. Dizeli retko ce preci 150k km, kod njih od 100-150k km je neki prosek, ali samo plivajuci je 90k dinara + set kvacila.... Quote
marko_serb Posted December 13, 2011 Report Posted December 13, 2011 Jel se ovo slusa u pozadini? http://www.youtube.com/watch?v=MiAxiGZKpGQ Quote
TRIO_driver Posted December 13, 2011 Author Report Posted December 13, 2011 Bolje da ne znas sta slusa, sve neke hardcor hevi ultra giga metal mjuzu, da se uplasis... Quote
blackbird Posted December 13, 2011 Report Posted December 13, 2011 Jeli, bre, Bata Zile, kod tebe tu ko u Klinickom Centru i, rekao bih, dosta cistije..... A sto majstori ne nose maske i zelene kapice, kakav je to propust ? Ako me put, kojim slucajem, dovede u tu apoteku, moram negde u NS, pre ulaska, dobro da operem makinu, sramota je da se ulazi prljavo. Quote
TRIO_driver Posted December 14, 2011 Author Report Posted December 14, 2011 Ne treba, imamo mi i Karcher aparat, ako treba.. Quote
barda Posted December 16, 2011 Report Posted December 16, 2011 Kakva je situacija kod FD-a (civic sedan)? Isto moraju sanke dole ili? Quote
TRIO_driver Posted December 17, 2011 Author Report Posted December 17, 2011 Da, isto mora dole kao kod CL Accorda. Jedina razlika je sto Accord ima to i nazad, a Civic ne. Quote
Kabi Posted December 26, 2011 Report Posted December 26, 2011 Jel se ovo slusa u pozadini? http://www.youtube.com/watch?v=MiAxiGZKpGQ Zile ,nemoj Ljubu da mi preforsiras Quote
TRIO_driver Posted May 6, 2012 Author Report Posted May 6, 2012 Menjali smo Tiosavu set kvacila na Accordu: Pacijent: Rasklapanje: Nazalost, iako sam obilazio i bio delom prisutan, a pratio sam i online sta se desava: Desila se greska, izgleda da smo ogrebali zadnji branik pri isparkiravanju, te cu to nadoknaditi to na ovaj ili onaj nacin Tiosavu, iako on sam nije nista insistirao, jos jednom javno izvinjenje, na moju sramotu, trudimo se, ali se desilo... Quote
bachaman Posted February 3, 2013 Report Posted February 3, 2013 Bolje da ne znas sta slusa, sve neke hardcor hevi ultra giga metal mjuzu, da se uplasis... Zbog ovog ću od sad da servisiram auto kod Vas Elem, juče kupih Accorda CL7, u Car Marketu, Deltinom prodajnom centru na N.Beogradu. Pošto sam radio prvi servis kod njih, majstor mi reče da je kvačilo tvrdo i da je pri kraju. Još ne poznajem auto, pa ne znam kako treba da se ponaša, ali mi se čini da nije savršeno. Doćiću do Vas da prekontrolišemo i eventualno zamenimo. Ako možete napišite mi koja je cena zamene. Hvala! Quote
TRIO_driver Posted February 3, 2013 Author Report Posted February 3, 2013 Najbolje je prvo proveriti kvacilo, ne sumnjam u te majstore, ali vise glava bolje zna, svakako ne treba puno da se vidi jel kvacilo pri kraju ili ne.. Posla ima za 1.5 dan, tako da auto sigurno mora prespavati kod nas, da bi se sutra prepodne zavrsio. Zamena bi kostala 12000 dinara + set kvacila (ako ne doneses svoj). Mi imamo EXEDY u ponudi, s tim da nisam sad pri programu, da ti kazem odmah cenu.. Bilo bi pozeljno par dana ranije zakazati posao, jer ima guzve, pa da sve lepo na vreme utanacimo. Quote
Ji 4Tze Posted February 3, 2013 Report Posted February 3, 2013 Možda je tvrdo zbog ulja matorog... Quote
Vedran Posted February 3, 2013 Report Posted February 3, 2013 Ne verujem da zbog ulja moze biti tvrdo Quote
bachaman Posted February 3, 2013 Report Posted February 3, 2013 Svakako bih došao da prekontrolišete. Pozvaću vas, pa da dođem za vikend. Što kaže Ji4Tze, možda je zbog ulja, mada se stvarno ne razumem. Bitna stvar za napomenu , auto je stajao 7-8 meseci u salonu, tako da je svašta moguće (ako to ima ikakve veze). Lepo ću ja doći do vas u Trio pa da mi to sve proverimo. Inače, odradih juče taj osnovni servis i verujem da su sve pregledali. Mada danas sam primetio da je ulje od servo-a i ulje od kočnica pri minimumu, pa me čudi da nije dosuto. Takođe mi ta ulja deluju malo bajato @Trio Driver Na koji od onih brojeva da se javim? Taman smo u komšiliku (SM) i bliži mi je NS nego BG, a voleo bih da je probam malo i po Fruškoj gori Quote
VladaBCS Posted February 3, 2013 Report Posted February 3, 2013 Kočiono ulje se ne dosipa osim ako ti ne curi negde (a i tada se prvo traži gde curi). Zato su ti u delti i sugerisali da promeniš pločice, jer kada se pločice istroše nivo kočionog ulja opadne... Quote
Recommended Posts