Jump to content

Recommended Posts

Posted

I idemoooooo....welcome to the club :kez:

Nek je sa srecom.....i da stvarno ostvarish ono shto si zamislio sa tim vozilom :D

I ja bi tako neshto uradio...tj,uradicu ako ikada budem u mogucnosti.

Posted

Znaciiiiii... :shock: cek da vidim da nije poceo padati sneg, kisa, pecene koke, kuvana jaja.... :blesplez

mala sala...cestitam druze na Hondici i da te sluziiiiiiiiiiiiiiiii :cestitam

Posted

Bolesno,bolesno....... :cestitam:cestitam

Želim ti mnogo lijepih trenutaka sa Hondom i uopšte jer je predivno vidjeti kakvu ljubav prema kolima gaji jedna mlada osoba.

Svaka čast drugar. :klanjamse::klanjamse:

Posted

Kao sto sam obecao, evo i putopisa kako smo uzeli Civica... :)

Dakle, svanuo je i taj dan, uz malo kasnjenja, klasika, logisticka podrska Vukasin a.k.a Mr. Hemi_426(stoka koja me je zarazila starim limom), u fukciji levog smetala sa prostranim ultrazednim Meganom Scenic za slepanje i nosenje svih vrsta delova:

1.jpg

Kopilot Boris, Mr.Strle, zaduzen da vozi i da nadje najbolju kafanu sa najjeftinijim palacinkama(nerentabilan totalno za cascavanje, ali hebiga):

2.jpg

Mr. Kabe, opste priznata grdosija od co'eka u svakom smislu, u svakoj corbi japanskoj mirodjija, jos kad je stara koka u pitanju, eto njega:

4.jpg

Put je od starta krenuo meraklijski:

6.jpg

Atmosfera je bila prisna, sto se da i videti iz prilozenih fotografija(veoma smo srecni sto nase lepse polovine Kristina i Snezana ne prilaze auto forumima, inace bi bilo astal da blista bejbi.. :)):

7.jpg

5.jpg

U Pozarevcu nas cekaju dva rodjena brata, Zoran (vlasnik crvene Civic iz 1976), i Goran (GoranEE9 sa foruma), dva super momka, sa kojima smo proveli izuzetno lepo vreme, koje je proletelo kao za cas, i mislim da ce Zoran biti zadovoljan(ne samo sa finansijske strane), sto je njegov auto zavrsio kod ljubitelja koji ce ga paziti isto kao i on sam..

Onda je krenuo klasicni ginekoloski pregled(iako znam auto, uvek volim da mu vidim sve....rupe..:)):

8.jpg

9.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

Zoran meni : "Brzine idu u H, znas? :)"

10.jpg

Buduca slika cesta, Zivko pod haubom:

12.jpg

Za sve skeptike, stajem itekako u Civic.. :)

11.jpg

Stariji brat i sada jedina Zoranova Honda(verujem da cete je cesce vidjati, sad kad smo se zgotili sa ljudima), ujedno smeknite oldschool maglenke i retrovizor, moje sledece modifikacije pod must have:

18.jpg

17.jpg

Naravno, ne smemo zaboraviti(smem da potpisem), mint condition Civic EE9 od Gorana:

24.jpg

23.jpg

Dogovor je pao izmedju Zorana i mene:

191.jpg

To je moralo i da se plati naravno:

20.jpg

Da ne zaboravimo i logistiku:

192.jpg

Dobio sam i dosta delova, ali ovo je najvrednije, 12" zimske gume na org. felnama sa ludackim rasponom(kao kod Mazde 1500) od 4x120:

21.jpg

Izes posao, ako ga ne zalijemo i proslavimo:

22.jpg

Kopilot Kabe i ja smo morali prvo da napojimo Civica hranom(gorivom):

26.jpg

27.jpg

Ako iko ima sumnje u mesto za dvojicu dvometrasa od 100+ kg each, evo dokaza da se zaheb'o:

28.jpg

29.jpg

I krenuli smo!!!Avantura pocinje, kopilot Kabe od strahovitih udara vetra ne sme da skine kapu.. :)

30.jpg

31.jpg

Scenic pije kao lud, pa smo nasli pumpu najmodernije tehnologije:

32.jpg

E, onda je pocela kisa, i tu je bila malo frka, jer ne radi brisac na Civicu(sredicemo naravno.. :)):

33.jpg

To je i logistika za NDB (ne daj boze) situacije:

34.jpg

No, nije mene majka krakatog za dzabe napravila, Hand Made Wiper Edition..

35.jpg

Onda su se neki mafijasi u oldschool france kanti poceli trkati i prozivati na autoputu.. :)

36.jpg

I na kraju, stali smo na pis, pus, i sve ostale fizioloske pauze:

37.jpg

38.jpg

39.jpg

A sad malo info o kolima:

Auto je 1976 godiste, I generacija Civica sa 1.2 motorom i 60 ks. Cak ima i blagi tuning, ima karburator sa D14A1 motora, i ide za sve pare.

Zbog malih tockova i volana, kao i prostranih kadica, izuzetno je povozan, a podseticu da je jos od 1971. godine, kad je zamisljen i predstavljen, imao NEZAVISNO OSLANJANJE I NAPRED I NAZAD.

Crvena je pre-restyle model, a moj je restyle model.

Planovi:

Uzeli smo ga majci za penziju(naravno, to je zvanicno), jeste da ce ga ona voziti ponekad(Dzip joj je velik, Swift je stalno zauzet zbog firme, a Supra je out of range), cim je rekla da bi isla Mazdom nedeljom na pijacu, morao sam u akciju.. :)

Sto znaci da ce biti u ovakvom stanju sigurno par godina, za koje vreme cu ga mehanicki utegnuti(ima par sitnica), imam i originalni volan, sedista, itd. tako da ce posle ici na opet sredjivanje i stojace u kolekciji.

Planiram par stvari, maglenke oldschool napred, retrovizore hromirane, i na kraju mozda felne, ali to tek za koju godinu, treba Mazda da se sredi, Supra utegne i njoj nabace felne.

Imam adapter od Mazde(Mazdi ostavljam celicne sa whitewall gumama), sa 4x120 na 4x100, tako da bi neke Minilite legle kao budali samar, u 13" recimo.. :)

I da, moja licna prva Honda... I vec sam se zaljubio!!

P.S. Padalo mi je na pamet neki swap(turaju D16A6, D16Z6, B16A2 pa cak i K20A2 u njega opusteno), ali za sada, nista narednih godina.. :)

Posted

E jbg, posle Branka, bas sam na tebe imao pik, da te tovarim u svakom postu, sto nemas H...i ti me zaheba :cestitam

Svaka cast Zile, opasno izgledaju i idu ove tune up verzije, ali po meni je greh to raditi...

Ajd nek je sa srecom i da obrnes km sat, bar 10 puta :)

:klanjamse::klanjamse::klanjamse::klanjamse:

Posted

Zile, da ti uputim jos jednom cestitke za kupovinu prve Honde i pozelim svako dobro :))). Prodaja, tj. tvoja kupovina auta je protekla na najlepsi moguci nacin, krajnje dzentlmenski i u znaku tvog velikog poverenja, stvarno :cestitam. Ipak, ja cu jucerasnji dan pamtiti po prelepom druzenju zbog koga je vredelo pomuciti se i pobeci sa posla :D. O tebi, Kabetu, Vukasinu i Borisu, brat i ja imamo sve reci hvale i voleli bi da se okupimo ponovo uz Honde i nesto sa rostilja :).

Moram da naglasim, posebno mi je drago sto je Civic otisao u tvoje ruke jer imas pravu viziju i mogucnosti da odradis sve sto brat nije mogao. A i u tvojim rukama, ovaj auto ce upoznati daleko siri krug ljudi. Pozz i srecno!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...