Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ovu sa slika u originalno fabricko stanje, ovakvo:

zlatna_2.jpg

Medjutim, imam drugu, koju sam hteo da pravim pickup za firmu(ali dosta para cu upucati, rad, materijal, atest, novi dizel motor, itd.), tako da ako ne rashodujem drugi primerak kao rezervne delove(nista ne bacam), mozda napravim neki oldschool trkalicu.. :D

Posted

Trio druže ja tek sad video temu, iščitao je celu i ne mogu naći dovoljno reči da te pohvalim. Prelepo je videti da neko ima volje, pa još i mogućnosti da ispuni sebi ovakve želje. Svaka čast majstorčino i samo napred, da se sit izvozaš. :klanjamse::klanjamse::klanjamse::klanjamse::klanjamse::klanjamse::klanjamse:

Posted

Dosla je subota, dan D za ozbiljne mehanicke igrarije, red je bio na motor, kardan i menjac da leti napolje.

Skupila se dobra ekipa, luda braca Kori i Robi, moj radnik Goran, moj kupac Stefan sa Toyotom, Hemi da smeta, Vocko sa MCS da dokumentuje igrarije, ekipa sa oldtajmeri.rs da proprati napredak radova, i naravno ja da smetam... :lol:

Prvo smo izbacili Fordovu starudiju napolje:

DSC02727.jpg

Odjednom pun kanal ljudi, skida se menjac, razdvaja od motora, sa druge strane skidamo kardan:

DSC02714.jpg

DSC02719.jpg

DSC02715.jpg

DSC02716.jpg

DSC02717.jpg

DSC02729.jpg

DSC02725.jpg

Onda su luda braca dosla na ludu ideju, koja je naravno upalila, i pruzila Koriki neopisivo zadovoljstvo da skace po mojim kolima bez da ga ubijem odmah...:)

DSC02731.jpg

DSC02735.jpg

DSC02736.jpg

DSC02737.jpg

DSC02740.jpg

DSC02741.jpg

DSC02743.jpg

DSC02744.jpg

DSC02745.jpg

DSC02746.jpg

DSC02747.jpg

DSC02749.jpg

DSC02750.jpg

DSC02751.jpg

I onda smo se nas trojica borili sa jednim zardjalim srafom pola sata:

DSC02754.jpg

Goran se ukocio.. :)

DSC02759.jpg

Idemo dalje...

Posted

S obzirom koliko vas je bilo, mora da ste izvadili sve ovo u rekordnom roku. A i ona skela za vadjenje motora vam je extra, sigurnije resenje od npr. trule grane na drvetu :valjanje. Sala mala, cekamo nastavak dobre teme. Srecno!

Posted

Ja i moj radnik Goran smo raskupusali sve oko motora, tako da kad su dosli Robi i Kori, trebalo nam je oko 2-2.5 sata, da se namontira skela, skine kardan(Goran i ja), menjac(Kori), i motor(Robi).

Kao sto rekoh, odlicni su majstori, i mogu to da urade zatvorenih ociju... :lol:

• 3 weeks later...
Posted

Danas je Mazda otisla kod mog limara i farbara Gorana, celih 200 metara vazdusnom linijom od servisa... :lol:

Prikacili smo je na dzep, Goran seo na metalno lonce, ja u dzip i vozi Misko: "Nemoj brze!!" ; "Kako bre brze, jurim 10 km/h!!" ...:)

I sad je Mazda stigla kod Gorana, stavili smo je u malu radionicu:

Goran1.jpg

Evo i velike:

Goran2.jpg

Ima i komoru(Pista uleteo u kadar):

Goran6.jpg

Evo i Gorana u akciji:

Goran.jpg

Imamo i kanal i panter po potrebi:

Goran4.jpg

Malo je guzva sada, ali nije frka, Goranu sam dao voljno 3 meseca najmanje da je sredjuje, radimo je kompletnu, a slikace kako sta bude redom radio...

Goran5.jpg

Posted

I ja bih da pozelim majstorima i vlasniku srecan rad :D!

Valjda me secanje ne sluzi bas najbolje, a znam da ima mnogo bitnijih stvari koje treba odraditi u pripremi, ali da ipak pitam koja ce boja biti na kolima? Ovako nesto?

zlatna_2.jpg

Posted

Ima cetiri boje koje su u opciji, a ta sampanj metalik iz Mazdinog muzeja u Hirosimi je jedna od njih.. 8-)

Kad dodje vreme izbora boje, okacicu sva cetiri predloga, okacicemo pool za glasanje, pa cemo da vidimo, sta kazu 4 japanska foruma, oldtimer forum i moja bliza okolina... :P

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

pa da priupitam kako teku radovi u restauraciji? :)

Jer radi limar svoje?

Ako nam ostavljas za iznenadjenje, onda nemoj ni da odgovoris nego se samo pojavi negde kolima i svi cemo te zapaziti :)

Posted

Ajd' posto je Zile zapalio preko bare te ce ti odgovoriti za metar dana, da budem od koristi:

Inace, Mazda je trenutno na ledu, iz razloga sto se sredjuje servis, ima jako puno gradjevinskih radova, tako da nastavak projekta, pocinjemo opet do juna, u medjuvremenu se igram sa Civicom.

Mazda ce biti peskirana cela, verovatno kod Jaroslava, a onda cemo da ocupamo donora, i biramo najbolje delove za bazu, a tu onda nastupa Goran, i limarsko farbarske igrarije..

Ocekivano vreme zavrsetka projekta je u septembru, jer je cilj da premijera prava bude na otvaranju servisa u oktobru, zajedno sa proslavom 20 godina rada TRIOja.

• 2 weeks later...
Posted

Sve je Kabe napisao kako jeste.. :kez:

Kod Mazdasa ce premijera biti 2012. jer nece biti registrovana u septembru, necu je voziti zimi, a da mi registracija tece 6 meseci za dzabe(bar dok su ovakvi zakoni i nema popusta za oldtimere), tako da je registrujemo sledece godine... :lol:

• 2 months later...