Propeler Posted July 10, 2010 Report Posted July 10, 2010 Evo dobio sam povratnu informaciju sta mi treba. Zaokruzio sam na slici. Delovi mi trebaju za obe strane, znaci 4 x br.14 i 2 x veliki. Za EG3 naravno. Ako imas te delove na lageru posalji mi ih u ponedeljak molim te, kurirskom sluzbom kao i do sada. Quote
TRIO_driver Posted July 10, 2010 Author Report Posted July 10, 2010 Za velike silene nije problem, kostaju sa HCS popustom 2200 din komad, taman imam jos dva. Sto se tice drugih malih, evo ti slika tvog oslanjanja, skoro je isto, ali ova dole slika ti je po sasiji, reci mi broj da budem siguran: Quote
Propeler Posted July 10, 2010 Report Posted July 10, 2010 Na ovoj slici sto si ti postavio to su ova dva pod br.15. Za obe strane, znaci 4xbr.15 A ona dva velika sto imas na lageru rezervisi za mene za ponedeljak i ubaci jos cetiri ova br.15. ako imas na lageru. I reci mi da li su ovi pod br.27 ovi sto su zaokruzeni na fotki? Quote
TRIO_driver Posted July 11, 2010 Author Report Posted July 11, 2010 Da, to su 27. Dva velika rezervisana, ostalo nemam trenutno, proverimo, javimo kad moze, pa ako ti odgovora, nabavimo i isporucimo... Ti mali koji ti trebaju imaju samo u originalu, mada ih je moj dobavljac nabavio, moze biti za 20.07. , kostaju 1850 din/kom, pa mi prvo potvrdi da li da ih porucim. Ako mi danas odgovoris, zavrsicu ja, ako ne, zovi radnju, pozovi se na svoje ime i prezime i oni ce biti upoznati sa svim. Ja sam sve odredio, ali idem u sredu na more, tako da ce ti moja prodaja zavrsiti sve. Quote
Propeler Posted July 11, 2010 Report Posted July 11, 2010 Porucite mi onda i 4 ta mala za 20.07 pa kad stignu posaljite mi sve, 2 velika i 4 mala. Nema smisla da mi saljete iz dva puta jer cu svakako raditi kada mi sve stigne, sacekacu 20-ti. Hvala! Quote
Propeler Posted July 26, 2010 Report Posted July 26, 2010 Živko jesu stigli ovi seleni za mene? Quote
TRIO_driver Posted July 26, 2010 Author Report Posted July 26, 2010 Nisam sad u firmi, sutra startujem, ali ako su receni sa uvozom, onda stizu sutra, trebalo je za subotu, ali se vozac izgubio i zakasnio na carinu... Quote
Propeler Posted July 29, 2010 Report Posted July 29, 2010 Živko jesu stigli ovi seleni za mene? Quote
TRIO_driver Posted July 29, 2010 Author Report Posted July 29, 2010 Yes, ma man, ce da bude poslato danas... Tek juce je stigla roba, opsti show sa ovim vozacem, cudi me da nije isporucio robu u Albaniju.. Quote
p1x1 Posted July 30, 2010 Report Posted July 30, 2010 Odvoji mi 4 prstena za Kosei felne i ako slucajno iskopas bar jedan Kosei chep. (nije mi hitno, uzecu kad se budemo videli negde) Quote
TRIO_driver Posted July 30, 2010 Author Report Posted July 30, 2010 Prstenove sam ti odvojio, a cepove nemam vise nazalost, dao sam sve drugaru da nesto se poigra za svoje felne.. Quote
barda Posted August 16, 2010 Report Posted August 16, 2010 Interesuju me cene za prednje i zadnje diskove i pločice za FD1, šta imaš i po kojoj ceni. Nije frka, napiši šta možeš da nabaviš a ne samo šta je na stanju. Quote
TRIO_driver Posted August 16, 2010 Author Report Posted August 16, 2010 Znaci, ne verujem, ali tvoja Honda nosi iste plocice prednje sa jednim Hyundai-jem.. Imam i jedno i drugo na stanju, i prednje i zadnje. Recimo da su zadnje u rasponu 1850 - 4600 din za set, razni proizvodjaci, toliko ima u ponudi da moras da mi kazes koji te brandovi eksplicitno zanimaju. Ista prica i za prednje, raspon cena 2700-9000 din za set. Ti reci brand koji hoces, ja cu proveriti, a usput cu ti dati moj predlog, po kvalitetu/ceni. Quote
Vladeta Posted August 16, 2010 Report Posted August 16, 2010 ćao Živko, interesuju me zadnje pločice za moj auto, šta imaš i koje su cene? Quote
barda Posted August 16, 2010 Report Posted August 16, 2010 ...Ti reci brand koji hoces, ja cu proveriti, a usput cu ti dati moj predlog, po kvalitetu/ceni. Trebaju mi i diskovi, u stvari oni i jesu problem, kad ga cepam ili kad je pun auto trese pri kočenju. Pločice mi nisu u lošem stanju al kad menjam diskove moram i pločice tako mi rekoše. Što se tiče brendova ispod nekog Lukasa ili ATE-a ne bi išao, a i video sam da rade za moj auto. Preporuka se očekuje. Ajd pitanjce, imam utisak da su u pitanju prednji diskovi (čini mi se da se oni čuju), ali nisam siguran. Ima li fora da utvrdim koji su otišli, ovi u Delti mi samo rekli da su diskovi ali ne i koji. Kažu nije strašno da vozim dok ne potrošim pločice pa da onda menjam sve. Sranje mi jedino što kad vozim nekoga i spuštam se niz Rudnik npr. ceo auto se trese kao Gnoj 2 dizlo na -50. Quote
Zemunac Posted August 17, 2010 Report Posted August 17, 2010 Koliko si prešao i kako si ih pokrivio? Zar to ne pokriva garancija? Quote
barda Posted August 17, 2010 Report Posted August 17, 2010 Izgleda da ne pokriva, idem sutra na redovan servis (40 000) pa ću pitati. Što se tiče krivljenja imam ja svoje momente pa je sve moguće, ali mislim da je ipak auto-put zimi krivac Quote
Zemunac Posted August 17, 2010 Report Posted August 17, 2010 Mislim da garancija to treba da pokrije, šta god da mu radiš ne smeju se pokriviti na 40 000 km. Ja mislim da sam negde već video da su nekome menjali diskove u garanciji ali nisam siguran, javi obavezno sta si uradio. Quote
bandic Posted August 17, 2010 Report Posted August 17, 2010 Zile posto su ti sileni prednje viljuske? I reci mi nzm ni da li drzis to. Ne radi mi rikverc svetlo, sijalica je ok, onda mora da je onaj senzor kod menjaca sto daje signal kad je rucica u rikvercu. Imas li ti to i posto je? Za crx mi ovo sve treba. Quote
TRIO_driver Posted August 18, 2010 Author Report Posted August 18, 2010 Zile posto su ti sileni prednje viljuske? I reci mi nzm ni da li drzis to. Ne radi mi rikverc svetlo, sijalica je ok, onda mora da je onaj senzor kod menjaca sto daje signal kad je rucica u rikvercu. Imas li ti to i posto je? Za crx mi ovo sve treba. Koji tacno silen prednje viljuske? Evo ti slika, pa nek ti Robi kaze koji su brojevi, da znamo sta nam treba: viewtopic.php?f=229&t=30326&hilit=slike+oslanjanja Sto se tice automata rikverc svetla, to moram da proverim, ali cini mi se samo org. i ne bas jeftino. Quote
TRIO_driver Posted August 18, 2010 Author Report Posted August 18, 2010 ...Ti reci brand koji hoces, ja cu proveriti, a usput cu ti dati moj predlog, po kvalitetu/ceni. Trebaju mi i diskovi, u stvari oni i jesu problem, kad ga cepam ili kad je pun auto trese pri kočenju. Pločice mi nisu u lošem stanju al kad menjam diskove moram i pločice tako mi rekoše. Što se tiče brendova ispod nekog Lukasa ili ATE-a ne bi išao, a i video sam da rade za moj auto. Preporuka se očekuje. Ajd pitanjce, imam utisak da su u pitanju prednji diskovi (čini mi se da se oni čuju), ali nisam siguran. Ima li fora da utvrdim koji su otišli, ovi u Delti mi samo rekli da su diskovi ali ne i koji. Kažu nije strašno da vozim dok ne potrošim pločice pa da onda menjam sve. Sranje mi jedino što kad vozim nekoga i spuštam se niz Rudnik npr. ceo auto se trese kao Gnoj 2 dizlo na -50. Prednji diskovi su najverovatnije u pitanju, jer oni mnogo neposrednije prenose vibracije kada je auto sa pokrivljenim diskovima. Zadnje skoro i neces osetiti, jer je kociona sila rasporedjena tako da prednji preuzimaju i do 60-70% mase i inercije pri kocenju, a zadnji samo pripomazu. To ti govori i velicina diska i plocica napred i nazad. Sto se tice garancije, nece ti priznati, jer tesko da je do loseg materijala, pogotovo sto je 4dr, da je 5dr mozda bih i sumnjao, ne smem da tvrdim 100%, ali za sada ja nemam informacija tog tipa iz prakse, a radim vec 20tak novih CIvica. Zavisno od debljine, eventualno bi diskovi mogli da se obrade, naravno Delti je lakse da proda nove diskove, nego stare da obradjuje, ali mozda su vec toliko potroseni, da bi obradom dosli do kriticne granice(ja licno ne volim obradu diskova prvi). Svakako, ako stavis nove plocice na krive diskove, neravnomerno ce se trositi plocice, i mnogo brze, a neces resiti problem treskanja volana pri kocenju. No, treba biti realan, pre svega to odlazi ili zbog godina ili zbog nacina voznje, a tvoj slucaj sigurno nije zastarevanje materijala, vec bi pre rekao da je do nacina upotrebe. Ja prvi sam stavio original diskove na Elantri pre 15k km, sa novim sportskim plocicama, ali kako divljam, pomalo vec tresu...I jos more situacija, ovog tipa, gde su, pogotovo Hondasi, bili sa istim problemom... Sto se tice ponude delova: Diskove imam JC samo na stanju trenutno, kostaju 4500 din/kom, nosi ih i Civic 4dr mojih partnera iz Hrvatske, i nisu imali problema, ali ti ga ipak ne bi dao.. ATE kostaju 10260 din/kom, saznacu kad mogu da ih imam. BOSCH kostaju 7000 din/kom, ista prica oko roka. Plocice zadnje imam samo LPR, i to mislim da ti je dovoljno, jer su dovoljno mekane, i nazad se nalaze, tako da nisu previse ni opterecene, kostaju 1850 din/kom. Prednje plocice imas Icer spanske(koje su u rangu tih koje si trazio), kostaju 3200 din, imam na stanju. Imam i korejske Sangshin ( za koje se polome serviseri koji rade koreance, jer su dobra cena, a odlican kvalitet), kostaju 2800 din, imam i njih. Za ATE i TRW(bivsi Lucas), javicu ti rok isporuke i cenu, ali su skoro, ako ne i duplo skuplje, a nisu toliko bolje. Quote
TRIO_driver Posted August 18, 2010 Author Report Posted August 18, 2010 Interesuju me cene za prednje i zadnje diskove i pločice za FD1, šta imaš i po kojoj ceni. Nije frka, napiši šta možeš da nabaviš a ne samo šta je na stanju. ATE kostaju 7500 din, mogu biti 20.09.2010. kod mene. TRW kostaju 5600 din, mogu biti kod mene 20.09.2010. ATE diskovi 10260 din/kom, mogu biti kod mene 20.09.2010. BOSCH diskovi 7000 din/kom, mogu biti kod mene 20.09.2010. U biti, da si me pitao par dana ranije, imao bi u subotu, ali vec mi je krenula roba iz Poljske, tako da mora da se ceka za sledeci uvoz.. Quote
barda Posted August 18, 2010 Report Posted August 18, 2010 Tvoja preporuka je ? Idem za par dana na odmor pa ću pokušati da za tih 3k km otkrijem koji je u pitanju. Biće vrućine, biće jurcanja... greju li se više krivi od ovih ''pravih''? Inače, pitah danas u Delti, nema zamene u garanciji , diskovi su potrošna roba, mada mislim da tu priču još nismo završili. Quote
Recommended Posts