Jump to content

Recommended Posts

Posted

Živko, trebaju mi cene ležajeva, neznam koji se čuje ali ako nije nešto mnogo skupo ja bi to sve menjao... :)

Koliko može da košta original deo a koliko neka zamena npr. 555 ili ako ima neki još kvalitetniji proizvođač ??

I još nešto, da li može da se nabavi guma za letvu volana (da ne landara :) ), nešto kao što je VTEC kupio za svoj auto?

Imaš me u bazi, ako treba nešto od podataka javi da ti pošaljem.

Posted

Napravicu ti usporedno, ali recimo Koyo, NSK, NTN, to su japanski koji i inace idu u org. samo sto ovde placas Hondin znak, a za 1996 godiste ti se ne isplati, ajde da ne postoji, a postoji sigurno.. :D

Imas varijante sam lezaj, i set(lezaj + semerinzi). U zavisnosti od cene, tako bi ti preporucio, ali mislim da je set bolja solucija, jer ti semerinzi su obicno specificniji, u odnosu na one od poluosovina, bregaste, itd. pa ih je tesko nabaviti single, ili idu samo u originalu...

Guma letve naravno da moze da se nabavi, ista prica, najbolja je Maruichi Rubber(zelena kutija).

Preciziraj mi samo:

Prednji ili zadnji lezajevi?

Leva ili desna guma letve volana(pretpostavljam da ima servo)?

Posted

Trebaju mi cene za sve ležajeve.

E sad što se tiče te gume letve volana, to se stvarno ne razumem, da opišem u čemu je problem pa ćeš možda znati šta je rešenje a to je da kad se ide po dosta neravnom putu oseća se u volanu da se trese i lupa. Da li to može da se sredi ako se ubaci ta guma?

Posted

E sad što se tiče te gume letve volana, to se stvarno ne razumem, da opišem u čemu je problem pa ćeš možda znati šta je rešenje a to je da kad se ide po dosta neravnom putu oseća se u volanu da se trese i lupa. Da li to može da se sredi ako se ubaci ta guma?

Ne, guma sluzi kao zastita, nesto ti je onda otislo u trapu, a ako sumnjas na letvu, onda menjas ili kraj spone, ili kraj letve volana - nastavak na kraj spone, a nju stiti guma letve volana, izgleda kao harmonika.

Skoci do Mugena ili gde vec radis auto, pa utvrdi sta ti je otislo.

Sto se tice lezajeva:

Prednji lezaj tocka ti je samo lezaj, nema set, kosta 2850 din, imam na stanju.

Zadnji lezaj(ide ti sa glavcinom, takva je konstrukcija, i jos ABS prsten) kosta 5890 japanski proizvodjac, imam na stanju. Imam japanski i za 6480 din, to je onaj koji ide org. u Hondu prva ugradnja.

Kraj spone ti se razlikuje leva i desna strana.

Desna strana 1470 din 555, imam, ima i jeftinija solucija, ali ne bih ti to stavio na VTI...

Leva strana 1470 din 555, imam na stanju.

Kraj letve volana ti je 1420 din, imam na stanju, iste su leva i desna.

Sve cene su ti sa HCS popustom, posto si clan.

Posted
TRio, sta imas od zadnjih plocica za Hondu CRX?

Filter ulja / filter vazduha?

Zadnje plocice:

Icer spanski 1700 din, imam na stanju.

FBK japanski, 2200 din, imam na stanju.

Filter ulja:

Japanski, 340 din, imam na stanju.

Filter vazduha:

Evropski 630 din, imam na stanju.

Japanski 850 din, imam na stanju.

Japanski MICRO 1400 din, imam na stanju.

Posted

Meni treba leva(vozaceva strana)...ima neku pipicu, ali ja nemam servo :zbunjen

Pipica tj. cevcica stoji sa desne strane, gde je siri otvor(ne vidi se na slici, a nisam pri fotoaparatu sada):

img1240w.jpg

Posted

Ako je tako, onda si dobio za servo volan, sto ti ne treba, jer iako su bitne dimenzije(verujem da odgovaraju), ta pipica je bitna ako imas servo. Ako ne, ne znam da li skodi, ja volim da dam po P.S. te stvari, tako da nisam imao situacije kao tvoju...

Posted

Kakve veze ta pipica ima sa servom?

Ja mislim da ta pipica sluzi da tu ulazi/izlazi vazduh, posto se gumica, pri okretanju volana, ponasa kao harmonika :)

Posted

Kod mene na servo letvi na obe "harmonike" imaju pipice koje su medjusobno povezane sa crevcetom tj. jedna s drugom, tako da kad je pun levi recimo sav vazduh predje u desnu i obrnuto...sto ce reci da su obe "harmonike" identicne (koliko sam ja video)...

Posted

Razlika je sto kod mehanicke letve nema semeringa i lezaja u sredini, i vazduh struji izmedju njih, tako da kad namotas tocak, one rade kao harmonike i nece puci.

Kod servo letve toga nema, jer je blokira lezaj, tako da taj vazduh mora da se prespoji, tako da iznad letve ide jedna mala cevcica, magistrala, koja prebacuje vazduh iz jedne gume u drugu, stiteci gumu da ne pukne.

Znaci, ako je servo, mora sa pipicama, ako nije, moze da se namontira na obicnu sa pipicama, nominalno je to mala rupica, da bi usla prljavstina, to obicno rade kada nece da drze na lageru, vec sa jednim tipom gume valjaju i jednu i drugu opciju...Srpska posla.

Posted
Evo El Presidente:

Gornja kugla japanska 1510 din, imam.

Spona japanska 1450 din, imam.

Donja kugla japanska 1630 din, imam.

Kraj letve volana, imam dve, ali su obe korejske, jedna Hyundai org. 2090 din, a druga 1120 din, cekam da mi nabavka javi, kad bi mogao da imam japanske za 1750 din/kom.

To su cene sa HCS popustom za tebe(ti si clan, valjda.. :mrgreen: ).

Jel ove cene vaze i za mene ili samo za predsednika? :)

• 2 weeks later...