barda Posted June 22, 2009 Report Posted June 22, 2009 Obzirom da nije loše imati alternativu ovlašćenim serviserima, Trio se ponudio da nam izlista cene potrošnog materijala koje on ima u ponudi. Bilo bi dobro da i svi ostali koji znaju gde, kako i jeftinije održavati ove honde ostave ovde informaciju. Spisak sa cenama koji su mi dali normalno nije potpun, jer sadrži stvari koje se menjaju samo u normalnim uslovima. A pošto je ovde kod nas sve nenormalno, servisni intervali su većim delom prepolovljeni ili je i ta polovina prepolovljena. Takođe dosta ovoga važi za Jazz/Accord obzirom da su neki rezervni delovi isti (npr. filter ulja, tako mi bar rekoše). 1. Ulje; Shell Helix Ultra 5W/40; 8,8€/l (10k) 2. Filter ulja; 11,22€ (10k) 3. Filter vazduha; 24,24€ (10k) 4. Polen filter; 45,40€ (40K) 5. Prednje pločice; 85,33€ (po potrebi) 6. Zadnje pločice; 64,99€ (po potrebi) 7. Ulje dot 4; 6,82€/l (60k) 8. Filter goriva nije nigde naveden obzirom da se menja po specifikaciji na 120k. Ali, pošto nismo EU menja se na 80k, ali, kako je svetska kriza pa vozimo u otežanim uslovima piše da se menja na 40k. Znači 1/3 originalne preporuke Honde, milina. Obzirom da nisu naveli cenu verovatno je prava sitnica, kao i zamena. 9. Svećice su iridijumske pa se menjaju na 100/120k (piše različito u servisnoj i uputstvu) nisu naveli cenu. (NGK: IZFRK-11S; DENSO: SKJ20DR-M11S) 10. Klinasti kaiš nema određen period zamene već se kontroliše svakih 40k, cena zamene nije navedena. 11. Zupčasti kaiš hvala bogu nema, već lanac. Nije loše možda staviti i cene panel filtera, obzirom da koliko sam do sada skapirao KN i nije baš pametno stavljati na ovakve motore. E sad molimo Živka da nam učini za cenu, a ja obećavam da ću razliku u ceni svakako ostaviti kod njega (neki kosei, pa wing,…). Quote
TRIO_driver Posted June 23, 2009 Author Report Posted June 23, 2009 Evo i mene, morao sam da napravim malu analizu. Dakle, ovde cene su izlistane za period jun 2009. naravno da ce tokom vremena biti korigovane, ali opet, mozete videti sami razliku. Honda Civic motor: R18A2 sasija: FK/FD Delovi su isti za japanski sedan FD i engleski hatch FK. Bitno je napomenuti da su dosta delova(svi potrosni) iz prve ugradnje EVROPSKOG POREKLA, tako da japanskih alternativa, skoro da i nema. Ja sam se trudio da u svojoj ponudi imam delove koji su adekvatnog kvaliteta kao i original, ali da ne kostaju toliko. To znaci da mi cilj nije bio najjeftiniji deo, vec najbolji odnos cena-kvalitet, uvideci da vozaci novih Civica, pogotovo posle garancijskih cena, zele slican ili isti kvalitet, a opet nizu cenu. I naravno, dovoljno su solventni da to plate. Pored delova, pisacu i proizvodjace, kao i zemlje porekla, ujedno i objasnjenja uz to. Lista delova: FILTER ULJA 350 dinara UNION JAPAN - uz Micro i VIC, najveca japanska fabrika filtera ulja. FILTER VAZDUHA 1890 din MICRO JAPAN - najkvalitetnija japanska fabrika filtera svih vrsta. FILTER KABINE(KLIME) 1350 dinx2 DELPHI USA - americka korporacija, culi ste svi za nju. PREDNJE PLOCICE 5400 din ICER - najveci spanski proizvodjac, sa ogromnom paletom i vrhunskim kvalitetom. 4350 din TEXTAR - OEM prva ugradnja za BMW, dovoljno? ZADNJE PLOCICE 4040 din FERODO - najpoznatija britanska fabrika kocionih sistema, OEM za Hondu DISKOVI PREDNJI 3800 din JC - najbolji odnos cena/kvalitet na trzistu, bilo je price na forumu oko toga. SVECICE oko 2000 din/kom nije jos provereno, ima na stanju, nemam cenu, a menjaju se na 60000 Ono sto bih napomenuo, sve delove imam za odmah na stanju, jer pratim trziste i popunjavam lager konstantno sa delovima i za nove Honde. Vec odrzavamo prvih par modela iz 2006, sto su izasli iz garancije, niko nije imao zamerki za sada.. Evo da dodam i za K&N filter: 7850 din kosta. Bas naprotiv, panel najmanje steti motoru, od svih tipova modifikacija usisnog sistema. Honde su dosta osetljive na to, ali kod panela nema greske, samo poboljsanja. Prodato je vec par, tako da imamo i iskustva iz prve ruke. Stavljen je i u FK i u FD, jedino jos nema za N22A1 motore, tj. 2.2 dizele...Ni novi Accord jos nije pokriven, posto sam imao upita, za par meseci ce biti u proizvodnji... Nadam se da sam pomogao, naravno, za aktuelne cene i rok isporuke, nazovete moju prodaju. Quote
barda Posted June 23, 2009 Report Posted June 23, 2009 Evo da dodam i za K&N filter: 7850 din kosta. Bas naprotiv, panel najmanje steti motoru, od svih tipova modifikacija usisnog sistema. Honde su dosta osetljive na to, ali kod panela nema greske, samo poboljsanja. Prodato je vec par, tako da imamo i iskustva iz prve ruke. Stavljen je i u FK i u FD, jedino jos nema za N22A1 motore, tj. 2.2 dizele...Ni novi Accord jos nije pokriven, posto sam imao upita, za par meseci ce biti u proizvodnji... Pisao sam kasno ( a pre toga bio na nekom rodjendanu )pa i ne provalih glupost, mislio sam da pečurke baš nisu ok za ovaj motor, a paneli su dobro rešenja pa sam zato i tražio cenu! Što se tiče tvojih delova i startu me računaj bar za filter klime. Tih 45€ mi neće uzeti sigurno! Dodaj samo i koje svećice nudiš, nije loše da se zna. Quote
TRIO_driver Posted June 23, 2009 Author Report Posted June 23, 2009 Svecice su NGK, apsolutno ista sifra koju si naveo, nema NGK koju ne mogu dobiti, pa cak i za egzotike tipa RX-8, EVO i slicno...Sreca, pa Civicove nisu toliko skupe kao doticne.. Quote
parezan Posted July 17, 2009 Report Posted July 17, 2009 Zile, mrtva ti je "soba" Pa ja reko, cisto da se nesto desava.. koska?! Sta, kakva, koliko ?! Pitam informativno, zagolicalo me je malo, pa da vidim red velicine Quote
TRIO_driver Posted July 17, 2009 Author Report Posted July 17, 2009 Koska? Hm, morao bih da vidim, mada nista jeftino nemam...Ima TEIN i CUSCO, ali za novije Civice, ali cena je 250+ evra, prednji, a za tvoj nema jeftinije.. Doduse, ubo sam neku rasprodaju, ali ima recimo za S14(Skyline... ), i stvarno je smesna cena, jer ga rasprodaju... Bojim se da ti tu ne mogu pomoci.. P.S. Mogu ja da pozovem neke zenske ovde u sobu, da ne bude dosadno... Quote
civonomis Posted July 29, 2009 Report Posted July 29, 2009 Pitanje za trio motors..da li pasu opruge od honde civic 91 na hondu crx 88? Quote
p1x1 Posted August 8, 2009 Report Posted August 8, 2009 Koliko je kod tebe vodena pumpa za moju riksu? Imam neku opciju za remont uz garanciju od 2 godine (oni momci iz Uzica sto rade turbine), cisto da vidim jel mi se isplati da cekam 15-ak dana za remont. Inace, propiskila, curka rashladna tecnost - a pre par meseci smo je proveravali i delovala je OK . Quote
TRIO_driver Posted August 8, 2009 Author Report Posted August 8, 2009 Ovako Dragane: Imam na stanju japansku za 5660 din, puna cena. Sto se tice vodene pumpe, ja je ne bih remontovao, jer to ce ti biti minimum 2000 dinara, a cesto mi ljudi traze samo dihtung, koji ne mozes da kupis, a ovde ga dobijes sa pumpom. Po meni, vise se isplati promeniti celu, pogotovo sto je ti nekad i przis auto(da se ne lazemo ), pa je bolje nek znas sta si promenuo. Neke stvari se isplati remontovati kod automobila tvog godista, ali ova nije jedna od tih, no naravno, tvoj je izbor. Postoje i druge alternative, ali ja samo ovu drzim japansku, jer je ista i za B16A2 motore, a VTI po meni treba da nose samo najbolji kvalitet. Sto se tice isporuke, ako se odlucis za mene, 20.Avgusta sam u BGD, ako ti nije kasno, ja ti mogu doneti.. Quote
p1x1 Posted August 8, 2009 Report Posted August 8, 2009 OK, cujemo se do 20-og, uzimam tu pumpu. Sve to sto si ti naveo stoji, ali sam ja razmisljao o remontu samo zbog straha od lose aftermarket pumpe. Ovi momci iz Uzica su mi bili daleko pouzdanija varijanta od aftermarketa - "made in Turkey" i sl. Ipak stavljaju Koyo lezaj i za njihov kvalitet rada jos nisam cuo negativan komentar. Jedino je sex sto trebam da im saljem post ekspresom, tako da izadje skoro isto kao i nova. E, ovu opciju ne bih ni razmatrao da sam prethodno znao da imas "JDM" pumpu na stanju za realnu cifru. Zovem te u toku nedelje, trebace mi i filter za ulje (a mozda i ulje, ako imas Mobil po ceni koja mi se svidza ) Quote
TRIO_driver Posted August 9, 2009 Author Report Posted August 9, 2009 Vazi, tu sam, okreni me, imam dve na stanju, sumnjam da ce obe otici, jednu cu rezervisati, a za dalje se cujemo. Pumpa je GMB, marka koju prodajem 20 godina, i 99% uspesnost bez reklamacija, tako da budi bez brige apsolutno. Quote
p1x1 Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 Ouuups, stativa. Izgleda da nije pumpa vec samo "O" ring . Danas je nosim na proveru pa cu da vidim - javljam ti veceras. Inace nema lufta u lezaju ni malo i deluje sasvim OK, a taj yebeni O ring (gumica) se raspala i bas se vidi da je tu curkalo. Izgleda da nije dobro postavljena kada smo radili veliki servis i da se zbog toga razjela, a bas od tada sam primetio da mi "curka" rashladna tecnost (u pocetku jako malo, a sad vec 1l na 100km ). Anyway, ako ne uzmem sada tu pumpu, uzecu je na zimu, bar znam gde ima i koja je cena. Quote
goranEE9 Posted August 12, 2009 Report Posted August 12, 2009 Zile, trebace mi glava za volan. Drug mi je kupio volan marke Isotta i ocekujem da stigne krajem meseca. Imas li, koja je cena i kada bi mogla da bude kod mene? Unapred hvala Quote
TRIO_driver Posted August 12, 2009 Author Report Posted August 12, 2009 Za tvoj? Imam na stanju, kosta 2200 din i pase na sve Civic/CRX 88-91... Javis mi adresu, ako javis do 15h radnim danom, osim petka, sutra imas na tvojoj kucnoj adresi do 12h... Quote
goranEE9 Posted August 13, 2009 Report Posted August 13, 2009 Kupujem . Hvala ti za brz odgovor. Javljam se u toku dana da se dogovorimo. Quote
TRIO_driver Posted August 13, 2009 Author Report Posted August 13, 2009 Vazi, dovoljno je i da nazoves prodaju, pozoves se na svoje ime i prezime, izdiktiras adresu, i to je to, sve sam spremio i odredio. Hvala na poverenju! Quote
zli_wuk Posted August 13, 2009 Report Posted August 13, 2009 jbt ja imam glavu stoji mi vozio sam mozda 2 meseca Quote
TRIO_driver Posted August 13, 2009 Author Report Posted August 13, 2009 Imam i za EG za odmah, ako hoces i nju da vozis... Quote
zli_wuk Posted August 25, 2009 Report Posted August 25, 2009 odakle bre vishe da iscedim novci si lud? evo ako neko oce za ED-a imam glavu nek mi kupi za EG-a ja mu dam ovu nova jbt.. Quote
Vlatko Posted August 31, 2009 Report Posted August 31, 2009 Koja je cena za Exedy Stage 1 kuplung set i dali imas Fidanza flywheel? Pitam za Honda Integra TypeR DC2. Quote
TRIO_driver Posted August 31, 2009 Author Report Posted August 31, 2009 Za Fidanzu nemam regularno u ponudi, mozda moze da se nadje nesto, ali cena nece biti kao sa neta.. A za Exedy moram da proverim, posto mi je dobavljac za te stvari na godisnjem... Quote
Vlatko Posted September 6, 2009 Report Posted September 6, 2009 A za Exedy moram da proverim, posto mi je dobavljac za te stvari na godisnjem... Imas li cenu? Quote
Recommended Posts