Jump to content

Recommended Posts

Posted

Odneo glavu na masinsku obradu, pa smo analizirali sta je bilo..

Razlog je NEstelovanje ventila, koje nije radjeno mali milion kilometara, i usled prevelikog zazora, zadnji klip je udarao pomalo, i razvalio je, tj. napravio zazor na vodjici ventila.

Sami ventili su OK, ostace isti, vodjice cemo da menjamo, odradicemo i hidrotest glave, provere sve, ravnanje i spremanje glave, novi dihtung glave i usisne grane(mora od klingerita, nema nigde), i onda sklapamo auto, ali posto sad ne zurim, to ce biti sledece nedelje..

Posle toga registracija, stavljam sredjen karburator i vozimo se...

Plan je da ga vozim do sledece godine u ovo vreme, kada ce Mazda sredjena biti registrovana, a Civicu istekne registracija, onda ga rasklapam i pravim malu restmood bestiju sa D serijom...ima je bar deset motora u okolini, u fabrickoj piksli je 125 ks vise nego dovoljno, tako da me projekat nece previse izaci, sta cu, kad volem da srafim... :kez::kez:

Posted

Ma, mama mi je izgovor... :lol:

Kupio sam ga pre svega jer ne mogu da docekam da se zavrsi Mazda, to je dugotrajan proces, uz moje vreme koga nemam i dok sve uskladim.

Ovako se vozam, utegnem Civica i to je to, a posle se igram, svakako cu sledece godine imati uveliko operativan servis, sa svim alatom i ekipom, a sto se tice tuniranja, motor ce biti stock, samo ce biti u mnogo laksoj piksli, sto ce Civicu dati ozbiljne performanse, inace ne planiram da cackam nista tipa bregasta, stelujuce remenice, turbo, avioni, kamioni.. :lol:

Merak je kad stanes na semafor, ili bilo gde, i pored nekog mnogo jaceg auta na papiru, on pogleda Civica onako nadmeno, i onda ja samo patos gas do poda i VTEC just kick in YO! :kez::kez:

• 3 weeks later...
Posted

Auto spakovan, uradjen tehnicki, repariran karburator, sve na mestu, sutra se registruje, ako bog da, za dva dana imam tablice, danas sam se malo neregistrovan vozio, oh miline!!!

A sta Civic moze, evo jednog klipa da se podsetimo.. :)

• 4 weeks later...
Posted

Proslo je dosta od zadnjeg javljanja, a nije da se nije nista cackalo... :kez:

Resili smo problem sa glavom, sredili je kompletno i namontirali nazad:

11042011197.jpg

11042011198.jpg

11042011200.jpg

Onda smo je odvezli da se registruje, moje dve igracke jedna pored druge:

28042011222.jpg

Tehnicki je prosla bez ikakve zamerke, bila je atrakcija na istom, jer je jako retko da auto 1978 ima sve ispravne i tacne papire, a pogotovo da ga prodje bolje i bez greske nego mnogi noviji automobili, i sad je konacno registrovana(uredno je vozim, uz Supru), samo steta sto nisam ove tablice dobio za Land Cruiser.. :P

30042011229.jpg

U medjuvremenu mi je stiglo specijalno oldtimer ulje, tako da u subotu menjamo filter i ulje(20w50), da bi smo se spremili za HCS skup:

30042011230.jpg

Posted

Sviđa mi se civic,jako mi se sviđa :)

prava old school pila,lijepo je vidjet da se ima volje za rad,još ako swapaš Z6 bit ce i mali ubojica pa ce vw drajveri nakon semafora :zeznuto

gdje ih samo nalazite u takvom stanju :shock: ,kod nas toga nema,općenito su stariji auti kod vas puno bolje očuvani nego kod nas :cestitam

Posted

Za ocuvanost mogu da zahvalim Zoranu, bivsem vlasniku(inace rodjeni brat GoranEE9 sa foruma), ali ako kazem da ima jos jednu ovakvu, u JOS BOLJEM STANJU, da mu je daily driver EP2 2003, a da mu brat vozi najbolju EE9 kod nas, onda je jasno da je pazena i mazena..

Ja sam je samo utegao da se vozi narednih godinu dana, dok se ne zavrsi moja Mazda, a onda idemo projekat TRR - TRIO Retro Racer.. 8-)

Posted

Lepo je bilo ponovo videti Civic-a u subotu :). Okacio sam malocas nekoliko njegovih slika u temi o 8. Honda skupu pa uzivaj. I naravno hvala ti i u bratovo i u moje ime za one reci hvale tri posta navise :cestitam.

• 4 weeks later...
Posted

Nocas mi je stoka obila kola, sreca u nesreci je da je Civica lako otvoriti kao i Yuga, tako da nista nisu razbijali niti kidali, otisao je radio(jeste CD MP3 najobicniji), ali sad nemam nikakvog radia unutra..

Jedva cekam da se preselim u kucu kod servisa, pa da mirno spavam..

Posted

Kakva beda, strašno. Zato ja kod mene i nisam postavljao nikakvu muziku. Lakše mi je da to malo što se vozim slušam motor, nego da mi neki magarac vršlja po kolima zbog muzike.

Zamisli još da ti polomi nešto dok otvara, pa da se ubiješ. Ja neću ugrađivati ništa od opreme u auto dok ne uradim neki alarm prema svojim nacrtima.

Iz službenog auta su nam ukrali muziku bez pločice (koja je inače bila u gepeku), drugom prilikom ukrali nosač za diskove sa računima za gorivo, opet neki dan ukradu programer za lift (ima kabl i displej, mora da vredi) i baterijsku lampu.

Izvini što ti trujem temu ali me tako nerviraju ti magarci da ne mogu da ostanem ravnodušan prema tome. Da je bar malo bolja situacija sa $$$ pa da se napravi neki CCTV za parking. Zna li neko da li postoje univerzalni, alarmi sa dojavom na telefon, mada bih ja pravio nešto svoje, svi komercijalni su većinom provaljeni ovako neka custom varijanta bi bila zakon. Ma i kameru u retrovizor ću da turim da mu snimim facu.

• 1 month later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...