Serdjo Posted June 21 Report Posted June 21 Zbog nekih nepredvidjenih situacija nazalost ispalio sam trio fantastiko i ne odosmo u Sloveniju, prolaze tako dani, grickam nokte i jedino ostaju u kartama kratki izleti, ne drzi me mesto.. Rumunija na dvodnevnom redu, 1100km brza org dva Transalpa 750. Sale iz Kg i ja poranili i preko Dunavske, Djerdapa, Dobrete, Targu Jiu na 67A Transalpinu, nocili u Petresti. Kanjon Boljetinske reke Djerdap Stizemo u visine Smestaj je bio top, upoznajemo tu i mnogo gotivnu ekipu matoraca iz Spanije koji vrte 20 dana turu po Evropi Jutarnja kafa i gas kroz rosu Sve do ove tacke sam vozio ranije, a onda idemo na stari put DN66A koji je makadam kroz sumu i pored jezera, fantazija jedna. Preko Banje Herkulane i puta 57B idemo lagano kuci prepuni utisaka. Definitivno treba imati overland motor sst, Vedran, palija and 8 others 9 2 Quote
Dadas Posted July 28 Report Posted July 28 Da ne otvaram novu temu jer se radi o istoj geografiji. Visednevna moto tura u trajanju od 6-7 dana, kao ranijih godina, je u 2025. godini nazalost izostala odnosno pretvorila se u trodnevnu (petak-nedelja) moto turu sa akcentom na jednoj zemlji i to Rumuniji a kad smo vec tu, naravno da se radi o dva najpoznatija karpatska prevoja odnosno transalpini i transfagarasanu. Startovali smo u sastavu Serdjo, Sale i ja iz Panceva pa preko Bele Crkve ulaz u Rumuniju odakle se ide u pravcu grada Targu Jiu i mestasca Novaci gde pocinje transalpina i gde je bilo prvo nocenje. Sutradan u jednom danu se vozi transalpina i preko grada Subiu stizemo na transfagarasan nekon cega se posle stize u manje mesto blizu grada Brezoi gde se noci i odakle se treci dan vozi ispod transalpine i fagarasana i dalje kroz nekoliko navionalnih parkova kroz rumuniju sve do granicnog prelaza Kaludjerovo. U Bg stigli oko 16h. Duzina rute nesto preko 1300 km. Poslednja deonica vozena oko 2h pod jakom kisom. Masine stucnule nisu. Gorivo osetno jeftinije, kafa po kaficima, hrana po restoranima, sve jeftinije nego u “tigru”. Kvalitet puteva, cistoca, ulice, trgovi, trolejbusi, fasade, ljubaznost, za barem 3 decenije ispred “tigra” ali ipak sa ponekim oziljkom sada vec davne diktature. Ja imam slabo slika pa postavljam to sto imam. DuleBP, kolombaja, civic_x_fk7 and 9 others 11 1 Quote
Serdjo Posted August 1 Author Report Posted August 1 Bilo je vrh, navozali se ko konji, bilo puno medveda, nisam slikao nista, kisa nas je natopila, pljeska je bila ocaj zivi. Vedran 1 Quote
Recommended Posts