Jump to content

Recommended Posts

Posted

Odradio juče prvi servis i danas remap stage 1, baš sam zadovoljan krajnjim ishodom. Jeste malo duže trajalo nego što sam mislio, ali definitivno treba vremena da se mapa uradi kako treba. Na ove cifre treba dodati 13ks i 50NM koje dodaje starter/generator pri ubrzanju. 

Dyno_page-00011.jpg

• 1 year later...
Posted

Pozdrav, imam jedno pitanje. Imam Suzuki Vitaru Hybrid 2024. već godinu dana. Sve ok, zamjerka je višak plastike, ali i lak na branicima. Kamenčić ga oguli. Stoga imam i jedno pitanje, koristiće ako neko zna odgovor. Skoro sam imao dva blaga naslanjanja (grebanja) i malo sam sastrugao zadnji branik, to jest onaj srednji spojler na njemu, onaj crni (matirani) ako se tako kaže. Zna li neko da li taj spojler može parcijalno da se kupi, ili mora cijeli branik. Jer ta plastika je nezgodna za brušenje i lakiranje, a ne mogu da gledam ogrebotine, blagi šlog svaki put dobijem. Pa ako neko zna da li se razdvaja, i eventualno cijenu tog spojlera. Hvala svima koji imaju neku informaciju. Pozdrav

Posted

Jeste, fabrički je ofarban/lakiran. Malo su dublje ogrebotine, pa sam mislio ako nije skup nov dio da ga kupim, to jest ako je približno majstorovom radu. Ali i to je svakako opcija, da neko malo izbrusi i prelakira. Hvala

Posted

Za Hondu može da se kupi odvojeno, maska branika ga zovu. Cena simbolična, oko 45k din, nov iz originala. Ne pitaj kako znam (2x).

Samo na Civicu je ona piano black varijanta, kod mene čak liči na difuzor (9 gen restyle u pitanju, 2x su me sustizali pa eto odakle zamena).

Posted

Provjeriću danas koliko je u ovlašćenom servisu taj spojler. Intuicija mi govori da će i ovaj komad plastike biti "simboličnih" bar 200 evra, a možda i više. 

Mislim da kompletan branik nije ispod 500-600 evra ( a sav je od plastike). A majstor (koji nije lakirer, već više polira i sitnije packe utačka) mi nudi da to malo prikrije, ispolira, prelkaira za oko 40 evra.

Lakirer otrpilike traži oko 100-150 evra, ali rade detaljnije.

Najgore što je situacija ni tamo ni ovamo. To je mesto na autu gdje i dalje možeš da očekuješ kvrcanja, a ovo su ipak ogrebotine, a ne udarci i oštećenja. Što ne znači da ne bole. Možda je bolje sada malo prikriti i utačkati, pa za godinu - dve kad se nakupi radova, uraditi kompletan branik - to je uvek opcija. Eto, to su muke moje.

Hvala na sugestijama. 

Posted

Branik i maska branika su dva različita dela za farbanje ili zamenu. Istina ne znam kako je kod Suzukija.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Posted

U ovlaštenom servisu kažu da ide sve skupa, da se ne razdvaja taj matirani spojler, od ostatka branika (ima još jedan spojler na samom dnu i taj navodno može odvojeno). Negdje po netu ipak vidim da može i da se razdvoji. Ko bi znao. Komplet branik 650 evra.