TRIO_driver Posted July 31, 2011 Author Report Posted July 31, 2011 Konacno se opet malo srafilo, uz pomoc Hemija i Sashe(samo oni mogu u belim patikama i sorcevima da mi pomazu pri srafljenju... ): Napali smo motor(izduvna, i jos dosta detalja poskidano): Zatim kardan, auspuh, plin, rezervoar... Pocupao sam kompletan enterijer: I moji cisti asistenti na delu... Quote
dj'scrx Posted July 31, 2011 Report Posted July 31, 2011 E da imam takvu garažu... Pa mislim da bih u njoj i spavao... Samo napred, osećaj kad napreduš ka nečemu što si zacrtao je... Quote
TRIO_driver Posted August 1, 2011 Author Report Posted August 1, 2011 Kuca gde cu ziveti je u dijagonali 15 metara, vec sam se dogovorio sa devojkom(buducom zenom), cim me iznervira, spavam u servisu, imam i kuhinjicu, tus, WC, donecu krevet i ko je sisa... Quote
TRIO_driver Posted August 1, 2011 Author Report Posted August 1, 2011 Odgadjam ja svadbu dok ne zavrsim Mazdu... Quote
dj'scrx Posted August 1, 2011 Report Posted August 1, 2011 +1 za spavanje u servisu, i ja odkuntam u svom, nema tuša, nema devojke (buduće žene), ima HD 720p kamera + kožni trosed i mašta na volju... Quote
TRIO_driver Posted August 1, 2011 Author Report Posted August 1, 2011 Ti mozes i grupnjak da organizujes.. Quote
TRIO_driver Posted August 17, 2011 Author Report Posted August 17, 2011 Normalni ljudi pecaju ribe, mi pecamo motore... Quote
TRIO_driver Posted September 26, 2011 Author Report Posted September 26, 2011 Chop shop na srpski nacin, pokoj dusi donor Mazdi... I na kraju: Quote
TRIO_driver Posted September 26, 2011 Author Report Posted September 26, 2011 Goran, moj verni limar, ali ima kefalo k'o Lipu... Quote
TRIO_driver Posted October 25, 2011 Author Report Posted October 25, 2011 Nastavljamo sa projektom restauracije, Mazda je ocupana do gole koze, odabrani elementi koji ce se sredjivati, i sve zajedno utovareno na slepu(hvala Deki Karlovci, covek nije hteo nista da mi uzme za slepu...), i naredne dve, tri nedelje je kod Jaroslava u Petrovaradinu, radi se do gole koze i po P.S. pre nego sto ispeskirana se vrati kod Gorana u limarsku radionicu.. Quote
TRIO_driver Posted November 15, 2011 Author Report Posted November 15, 2011 Prvi rezultati peskarenja... Zadnji deo se drzi dobro, ali prednjim sam razocaran, pokazalo je mnogo vise rupa...Auto je gitovan, kombinovan, varen, sreca pa sam sacuvao i drugu Mazdu, najverovatnije ide njuska od donora, novi rubovi, pragovi, sve u svemu, ima limar Goran da se naradi, ali imamo svo vreme sveta.. Prethodni mehanicar i limar su takvi dunsteri, da je to strasno... Quote
GoGo Posted November 15, 2011 Report Posted November 15, 2011 brate...valja ovo peskarenje..vidi se svaka parka, fleka.. u pm Quote
TRIO_driver Posted November 15, 2011 Author Report Posted November 15, 2011 Tako se to radi sa oldtimerima, do gole koze, tj. metala, pa sve od pocetka, da limar krene od nule, i da radi na tome... Na ovoj Mazdi je bilo bar 1 cm gita... Quote
VladaBCS Posted November 19, 2011 Report Posted November 19, 2011 a brate tako to biva sa tako matorim kolima koja ko zna ko je sve održavao, a i takva su vremena došla da više i majstori koji su na glasu da su dobri naprave ti fušeraj najgori... Srećno sa daljim radovima i samo lagano! Quote
veljaBandit Posted November 19, 2011 Report Posted November 19, 2011 ... sto se mene tice, cudan nacin za trosenje para... u svakom slucaju, sad nema nazad, srecno... Quote
TRIO_driver Posted November 19, 2011 Author Report Posted November 19, 2011 Ima nas raznih, oldtimer ti je isto sto i motor, sezonski se vozi, a polovan VFR je isto kao Mazda cifra(oko 5k evra), tako da ti to dodje na isto, s tim da je restauriran odltimer ipak upotrebljiviji od motora.. Quote
GoGo Posted November 19, 2011 Report Posted November 19, 2011 Ukusi su razliciti, svi mi nesto volimo...svaka cast Zile, samo napred..bice to lutkica kad je upicanis do kraja. Jes da je rano, al kopka me u koju boju ces da je farbas? Quote
TRIO_driver Posted November 19, 2011 Author Report Posted November 19, 2011 Rano je jos za odluku, ima 4-5 opcija, videcemo.. Quote
TRIO_driver Posted December 11, 2011 Author Report Posted December 11, 2011 Stigli delovi sa peskiranja, zasticeni, ostaje jos malo rada na skoljci, onda je vracamo kod limara, donosimo prednji deo od donora i peskiramo i njega.. Quote
TRIO_driver Posted February 28, 2012 Author Report Posted February 28, 2012 Ubudjavila mi se tema, daj da je malo osvezimo... Mazda je ispeskarena u fullu, nazalost se pokazalo da ce biti dosta rada i na karoseriji, ali nema nazad, ovo je maltene obavezan postupak svake restauracije, znaci do golog metala i sve nanovo.. Trenutno je kod mene u servisu, srecom imamo toliko posla da ni Supra ne moze da stigne na redovan servis, a ne Mazda, kojoj treba da vratimo trap nazad, da bi smo je preterali kao skoljku do Gorana limara, gde ce se raditi narednih meseci.. Verovatno cemo napraviti mala kolica, na cemu ce stojati karoserija... Evo slika prenosenja na gole ruke skoljke, od peskare do mog servisa.. Moji pomocnici.. Mazda na slepi: I na mestu u servisu, ceka svoj red... Quote
TRIO_driver Posted March 6, 2012 Author Report Posted March 6, 2012 Posto sam resio da ne vracam trap nazad, da bi mogla da se ofarba do detalja i sredi, morali smo da napravimo neka kolica da bi Mazda bila pokretna u radionici, i kod mene i kod limara, malo se igrali i evo rezultat: Kad se to stavi kako treba: I sad imamo pokretnu Mazdu, koja moze da se radi kvalitetno sa svih strana.. Quote
marko_serb Posted March 6, 2012 Report Posted March 6, 2012 Nista lepse kad sve odradis sam i kako valja! Quote
TRIO_driver Posted March 18, 2012 Author Report Posted March 18, 2012 Pre nego sto ode kod limara, mora da se sredi trap i da se namontira, jer mora auto biti opterecen, da bi se pravilno odradila limarija, tako da sam pristupio sredjivanju trapa, kompletan prednji i zadnji trap je rastavljen, potrpan u dzip i pravac Ruma na peskarenje, odradjeno kompletno peskarenje, i odmah zastita na to, tako da ostaj e da se samo ofarba u crnu boju i onda da se repariraju svi novi delovi i kocnice, pre nego li ga namontiramo na karoseriju... Gomila delova: Uradjena je zadnja osovina, ostalo nisam slikao, morao sam da se vratim za NS, ali sad su svi delovi opet kod mene.. Quote
Recommended Posts