Jump to content

Recommended Posts

Posted

Konacno se opet malo srafilo, uz pomoc Hemija i Sashe(samo oni mogu u belim patikama i sorcevima da mi pomazu pri srafljenju... :P):

Napali smo motor(izduvna, i jos dosta detalja poskidano):

118-1.jpg

Zatim kardan, auspuh, plin, rezervoar...

121-1.jpg

120-1.jpg

Pocupao sam kompletan enterijer:

122-1.jpg

119-1.jpg

I moji cisti asistenti na delu... :)

126-1.jpg

125-1.jpg

124-1.jpg

123-1.jpg

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Nastavljamo sa projektom restauracije, Mazda je ocupana do gole koze, odabrani elementi koji ce se sredjivati, i sve zajedno utovareno na slepu(hvala Deki Karlovci, covek nije hteo nista da mi uzme za slepu...), i naredne dve, tri nedelje je kod Jaroslava u Petrovaradinu, radi se do gole koze i po P.S. pre nego sto ispeskirana se vrati kod Gorana u limarsku radionicu..

12-11.jpg

18-6.jpg

• 3 weeks later...
Posted

Prvi rezultati peskarenja...

Zadnji deo se drzi dobro, ali prednjim sam razocaran, pokazalo je mnogo vise rupa...Auto je gitovan, kombinovan, varen, sreca pa sam sacuvao i drugu Mazdu, najverovatnije ide njuska od donora, novi rubovi, pragovi, sve u svemu, ima limar Goran da se naradi, ali imamo svo vreme sveta..

Prethodni mehanicar i limar su takvi dunsteri, da je to strasno...

13-15.jpg

14-13.jpg

15-11.jpg

16-8.jpg

17-10.jpg

18-8.jpg

19-8.jpg

Posted

a brate tako to biva sa tako matorim kolima koja ko zna ko je sve održavao, a i takva su vremena došla da više i majstori koji su na glasu da su dobri naprave ti fušeraj najgori... Srećno sa daljim radovima i samo lagano!

Posted

Ima nas raznih, oldtimer ti je isto sto i motor, sezonski se vozi, a polovan VFR je isto kao Mazda cifra(oko 5k evra), tako da ti to dodje na isto, s tim da je restauriran odltimer ipak upotrebljiviji od motora.. :)

Posted

Ukusi su razliciti, svi mi nesto volimo...svaka cast Zile, samo napred..bice to lutkica kad je upicanis do kraja. Jes da je rano, al kopka me :kez: u koju boju ces da je farbas?

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Ubudjavila mi se tema, daj da je malo osvezimo...:)

Mazda je ispeskarena u fullu, nazalost se pokazalo da ce biti dosta rada i na karoseriji, ali nema nazad, ovo je maltene obavezan postupak svake restauracije, znaci do golog metala i sve nanovo..

Trenutno je kod mene u servisu, srecom imamo toliko posla da ni Supra ne moze da stigne na redovan servis, a ne Mazda, kojoj treba da vratimo trap nazad, da bi smo je preterali kao skoljku do Gorana limara, gde ce se raditi narednih meseci..

Verovatno cemo napraviti mala kolica, na cemu ce stojati karoserija...

Evo slika prenosenja na gole ruke skoljke, od peskare do mog servisa.. :)

Mazdapeskirana2.jpg

Mazdapeskirana4.jpg

Moji pomocnici.. :)

Mazdapeskirana3.jpg

Mazda na slepi:

Mazdapeskirana5.jpg

Mazdapeskirana6.jpg

I na mestu u servisu, ceka svoj red...

Mazdapeskirana7.jpg

Mazdapeskirana1.jpg

Posted

Posto sam resio da ne vracam trap nazad, da bi mogla da se ofarba do detalja i sredi, morali smo da napravimo neka kolica da bi Mazda bila pokretna u radionici, i kod mene i kod limara, malo se igrali i evo rezultat:

15002.jpg

15003.jpg

Kad se to stavi kako treba:

15004.jpg

I sad imamo pokretnu Mazdu, koja moze da se radi kvalitetno sa svih strana.. :)

15001.jpg

• 2 weeks later...
Posted

Pre nego sto ode kod limara, mora da se sredi trap i da se namontira, jer mora auto biti opterecen, da bi se pravilno odradila limarija, tako da sam pristupio sredjivanju trapa, kompletan prednji i zadnji trap je rastavljen, potrpan u dzip i pravac Ruma na peskarenje, odradjeno kompletno peskarenje, i odmah zastita na to, tako da ostaj e da se samo ofarba u crnu boju i onda da se repariraju svi novi delovi i kocnice, pre nego li ga namontiramo na karoseriju...

Gomila delova:

peskarenjetrapa1.jpg

Uradjena je zadnja osovina, ostalo nisam slikao, morao sam da se vratim za NS, ali sad su svi delovi opet kod mene..

peskarenjetrapa2.jpg

peskarenjetrapa3.jpg