Jump to content

Recommended Posts

Posted

To ti je samo mala opomena za ubuduće. Ja sam isto zaspao na autoputu pre nekih 7-8 godina i to baš u momentu kad sam krenuo da se isključujem i smotao volan desno, ali sam omašio isključenje i udario u zaštitnu ogradu, popeo se desnom stranom i tako "leteo" još koju desetinu metara pa na kraju završio na boku. Tadašnji auto, Zastava 128, šteta od par stotina evra i glava na ramenima, što je najbitnije. Tad sam uvideo koliko san lako prevari. Bio sam bukvalno na par stotina metara od kuće. Zato sad spavam i kad mi se ne spava ako me čeka vožnja. Ovo je bilo po povratku iz treće smene. Dešava se, sad znaš za ubuduće.

Posted

Po statistici najvise ljudi pogine bas jako blizu kuce, kada je u pitanje zaspivanje za volanom.

Zato treba stati i na kilometar od kuce ako treba i odspavati ili izaci napolje i razbuditi se.

Posted

Odlicno si prosao. Mogla je da rokne i guma pa da izgubis kontrolu usled budjenja.

Dva puta sam zaspao u zivotu. Srecom na sekund - dva samo. Prvi put pre jedno 5 godina na auto putu ka Nisu. Probudio me je silazak sa puta u zaustavnu traku jer je bila neravna srecom. Prilikom budjenja, imao sam refleksni jak trzaj volana u levo da bih se "iscupao" od zastitne ograde koji nije bio nimalo naivan i jedva sam odrzao kontrolu nad vozilom. Na prvoj benzinskoj pumpi sam se okupao hladnom vodom i ponovo usao da vozim. Rezultat je bio taj da mi se I DALJE SPAVALO. Posto sam zurio na cilj, otvorio sam sve prozore i pustio ventilaciju da duva u mene. To je bila greska i nikada ne bih sada to ponovio. Legnes na parking, navijes sat da te probudi za 10 min. Posle toga organizam je kao nov i mozes da vozis. Najbolje je da prespavas i malo duze. Kockanje sa zivotom je opasna stvar.

Drugi put pre dve nedelje. Ista relacija samo znatno ranije. Osecao sam umor, ali ne toliko intenzivno da bi bilo alarmantno. U jednom trenutku, probudio sam se u desnoj traci na 1m od auta ispred. Jos jedna opomena za mene. Drugi put cu kao sto kaze Trojke, spavati i na silu ako treba :D Jer trece opomene mozda nece biti...

• 4 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

U medju vremenu:

-zadnji desni lezaj tocka 2400rsd

-dve letnje gume lassa 155/65 r13

-dve zimske sava eskimo 155/65 r13

Mali servis na 175000km, ulje q8 10w40 i filfer ulja

Na 180000km prednje plocice japan parts 1500rsdpost-2310-0-80480600-1474182541_thumb.jpg

• 7 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

Uhvatio malo slobodnog vremena i uradio veliki servis na malisi na 195000km :

-Vodena pumpa

-Španer zupčastog

-Zupčasti kaiš

-PK kaiš

-2l ulja

-Filter ulja

-1.5l antifriza 

Sve zajedno delovi ~100e

Idemo dalje :D

• 4 weeks later...
Posted

U medju vremenu posle zamene gumice, čeljust blokirala, ne primetih odma, plocice na par mm do metala, ociscen klip vraceno sve nazad, nove plocice Nipparts i to je to.

197000km:

Pločice Nipparts 2000rsd

• 2 months later...
Posted
On 1/31/2013 at 11:40 PM, AleksaZP said:

Mali updateeee, energizer akumulator otisao u penziju posle 4 godine, kupljena varta blue dinamic od 40Ah i 36 meseci garancije :)

I to je to, samo je izdahnuo iznenada. Probacu da ga napunim pa cemo videti :?

• 3 weeks later...
Posted

Izduvna grana fabricka pukla na par mesta a i bas je bila ne funkcionalna. Pa smo drugar koji se bavi time (CWB) i ja smislili 3-1 granu i napravismo je za 4-5 sati. Grana je od prohroma 35mmx1.5mm, fabricka je bila 32mm. Skinuli smo katalizator, drugu sondu cemo izmestiti i to je to :)

IMG_6892.thumb.JPG.8441671c0c0475149414e0fbe2628ca5.JPG

IMG_6893.thumb.JPG.3271de595bcb2f584c066b1637c184ce.JPG

Posted

Honda se sklapa, danas uzeo da prebacim neke delove sa starog bloka i vidim sa ovi iz Misica nisu poredjali konzole na radilici po rednim brojevima kako stoje...Tako da u ponedeljak nosim da ih pitam da to vratim kako treba zato sto ovako ne ide...

Posted
On ‎9‎/‎17‎/‎2017 at 1:38 AM, AleksaZP said:

Nisam ga iskreno ni probao, taj auto se vozi do 3000, uskoro ce biti nesto zanimljivo pod haubom :)

zasto kvaris ispravan auto? Lol

• 1 month later...
  • 3 months later...