Jump to content

Recommended Posts

Posted

Da, i ja sam kontao da bude DAB+ posto je to u Nemackoj vec neko vreme standard. 

Auto je 2012 godiste. Trebalo bi dakle bez problema da se poveze sa komandama na volanu, jel?

Posted

Pa s obzirom da vozis redak auto moze biti problema...mozda bude sve islo ok a mozda ne. Radio nece praviti problem, adapter mozda. Mi smo sa retkim autima radili tako sto pripremimo razlicite adaptere i nista ne obecavamo musteriji, u vecini slucajeva radi sve problema ali desi se da je neki auto specifican i ne moze. Evo ti lista sta sve ima za tvoj auto, pogledaj adaptere pa malo istrazi internet..

https://shop.acvgmbh.de/?_select0=Suzuki&_select1=Kizashi&_select2=2012

Posted
Probacu sa updateom a nije da nisam razmisljao o drugom radiju.
Kontao sam da kupim i ubacim fabricki radio, medjutim jedini originalni polovni radio za moj auto koji sam nasao a da se isporucuje iz neke od zemalja Eu kosta 160 eura. Mozda moze nesto malo manje od toga ali u sustini to je to.
Pa sam zato nesto kontao da bi mozda pametnija opcija bila uzeti neki drugi aftermarket 2din radio za te pare ili tipa dodati jos malo. 
Ako imate proveren predlog koji od tih silnih radija valjaju ne bi bilo lose da napisete, da i drugi vide koji mozda traze nesto slicno.
Radio ne mora da bude touchsreen, ne mora da ima navigaciju, samo da podrzava usb, bluetooth, da moze sigurno da se poveze sa komandama na volanu, itd. Gledao sam i ima ih dosta tipa JVC, Pioneer, Kenwood, Blaupunkt itd, a ne znam sya bi bio best buy...
160e uopste nije puno ako je ispravan :)

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Posted

@LLP

Kako vidim smesi ti se upgrade multimedije, sto skroz podrzavam.

Iz nekom licnog iskustva kada sam ja bio u potrazi za uredjajem mogu da ti kazem da zaboravis kineze (mada koliko vidim ljudi to masovno ugradjuju cak i ozbiljnije premium limuzine). Jednostavno to je tehnoloski nedovrseni genericki uredjaji na Android platformi, bez valjanog QC itd. itd.

Brendovi kao sto su Alpine, Sony, Pioneer su neka sredina izmedju kineza i OEM uredjaj i ja to preporucujem. Raspon cena prati mogucnosti i krece se od 115e do 1150e (karikiram malo ali nije daleko od istine). Minimum sto bih ja gledao je:

- touch min. 7-8" ili tako nesto. Capacitivni po mogucnosti, rezolucija ne mora HD ali pozeljno

- audio izlaz u skladu sa mogucnostima i zeljama. 4x50w (max output) je neki standard sa posebnim izlazima za vufere itd. Kad suzis izbor pogledaj review/poslusaj kako to zaista zvuci. Uparivanje sa fabrickim zvucnicima ili i upgrade zvucnika itd. tvoj izbor.

- integrisana navigacija (skuplji uredjaji) ili opciono CarPlay /Android Auto podrska (jeftiniji). Jedina prava navigacija u autu je integrisana navigacija u HU (po performansama pre svega) i tu nema dileme. Izuzimam namenske proizvode kao sto je Garmin koji su prica za sebe. Podrska za update mapa obavezno.

- ulaz za komande na volanu (podrazumeva se da to zelis)

- ulaz za kamere (min zadnja) a pozeljno i vise ulaza za prednju i bocne kamere.

- zapitaj se da li zelis CD/DVD

- zicani USB (jeftiniji) ili Wifi (najskupli uredjaji) interfejs sa telefonom

- da cita losless fajlove sa USB.

- dizajn uredaja je stvar afiniteta. Meni se Pioneer, kenwood itd ne sviđaju. Podsecaju me na one ruzne AIWA muzicke stubove iz 90tih.

Ljudi su vec pisali, najvaznije da postoji odgovarajuca blenda za 2din uređaj za tvog suzukija inace mrka kapa...

Ovaj Sony sto sam ja odabrao mogu da preporucim. Sve radi sto treba. Dokupio sam mu eksterni navigacijski modul (nazalost nema mogucnost upgrade mapa) ali leti kako radi. Zvuk odlican, CD+DVD isto. Cita flac (HiRes). Mane Sonija: Nema upgrade mapa, rezistivni ekran, jedan ulaz za kameru, USB interfejs sa telefonom. Ali jbg. to je sto se dobije za 300ak e.

Nadam se da nisam ugnjavio i da sam barem malo pomogao.

Posted

Cuj gnjavio! :)

Ovakvi odgovori su uvek vise nego dobrodosli, pre svega jer su korisni svima koji su u potrazi za nekim multimedijalnim uredjajem. Takvi postovi i cine ovaj forum bogatijim mestom.

Sto se ozvucenja tice ono je... Da kazemo OK, na nivou genericniog ozvucenja japanskog auta D segmenta. Ne pomera bubrege ali bas ume fino da se cuje do neke granice. Sistem ima cini mi se 6 zvucnika plus mali vufer na ploci u gepeku. To je ono losije ozvucenje, osnovno u Kizasiju. Ono drugo bolje je bilo komplet Rockford Fosgate sa 8 zvucnika ukupno 450 vati ali cini mi se da nisu isporucivane varijante auta sa tim ozvucenjem za Evropu.

Cak imajuci u vidu sve navedeno opet mislim da ne bih isao na upgrade zvucnika pre svega jer kad se sam vozim autom uglavnom sam po gradu i vozim kratke relacije, slusam radio pa mi ne treba neki ton do panja da bih bolje cuo spikera i reklame. :) Kada idem na neki duzi put uglavnom je porodica sa mnom i izbegavam da odvrcem muziku koja treba da gruva u usi detetu od 18 meseci.Tako da stavljanje premium zvucnika gubi smisao.

Kupio bih dakle verovatno radio/mutlimedijalnu jedinicu. Medjutim, zbog stvari koje si i sam naveo, mislim da bih radije isao na krsten radio koji to sto radi, radi kako treba nego na kinesku all in one opciju od koje pola sto treba da radi ne radi a druga polovina kako kad.

Za uredjaj koji je renomiranog proizvodjaca, a da ima i navigaciju i touch screen treba izdvojiti kao sto si sam rekao poprilicnu sumu novca. Ja bih recimo pre taj novac dao na premium gume ili lepe felne, nego da mi kutija sa trubadurima svira i sljasti u autu.  Navigacije sa telefona danas perfektno odradjuju posao, pa bas zbog toga navigacija u uredjaju nije pripritet, a nisam ni ljubitelj touch screen ekrana. Nije da sam alergican ali ne mora.

Sto je najgore, ova moja medija u sustini sljaka i radi skroz OK.  Nerviraju me kod nje neke sitnice koje ce vremenom verovatno preci u krupnice pa cu da prelomim da je se resim. No sve sam blizi mislju da kupim koriscen fabricki Panasonic radio. On ili radi ili ne, nema da baguje...

A koji si ti to Sony uredjaj kupio? Linkuj ga ako ti nije problem....