Serdjo Posted June 19, 2020 Report Posted June 19, 2020 Otvoricu temu posto nas vec ima. Ovde mozemo praviti predloge, dogovore i putopise. Za sl vikend imamo na planu jacu jednodnevnu turu: Avala, ralja, topola, cacak, guca, ivanjica, kusici, sjenica, pesterska visoravan. Sve su putevi kroz prirodu, krivine, sve osim cacka je rastereceno od gustog saobracaja. 300km jedan pravac. Morali bi u 7:00 najkasnije krenuti iz bg da bi do 21:00 recimo bili nazad. Pauze na sat, umerena voznja, nema divljanja ali necemo ni da se razvlacimo. Dole dobra klopa, znam par kafana. Subota ili nedelja 27 ili 28.06 zbog vremenske prognoze. 19ljuba82, vlado985, JoksaTurbo and 6 others 9 Quote
Dadas Posted June 19, 2020 Report Posted June 19, 2020 Peglamo sto se mene tice. vrv cu biti pred razvodom kad su ove avanture u pitanju al jbg jednom se zivi, nece biti prvi put😊 Serdjo, biciklista, DzoniSRB and 8 others 3 2 6 Quote
biciklista Posted June 19, 2020 Report Posted June 19, 2020 Mada nisam motociklista, hvala za temu, možda i mi ostali ovako dobijemo neku lepu ideju A biće lepo i čitati ovde bajkerske putopise i gledati foto zapise. Samo napred ! Serdjo, 19ljuba82, DzoniSRB and 1 other 4 Quote
sale vti Posted June 19, 2020 Report Posted June 19, 2020 @Serdjo preduhitri me, isto sam hteo da otvorim ovu temu....bice jos hondi a manje vise normalna je ekipa, pa treba zabeleziti druzenja i voznje. Cirko 1 Quote
neshwill Posted June 19, 2020 Report Posted June 19, 2020 #Biciklista Mozesh da im parirash,samo kreni dan ranije Deki777, zex_76 and Johnny B lude 2 1 Quote
Serdjo Posted June 28, 2020 Author Report Posted June 28, 2020 prashinar, 19ljuba82, veljaBandit and 6 others 9 Quote
Serdjo Posted June 29, 2020 Author Report Posted June 29, 2020 700km, Sale je zapisao trasu, prosli sva godisnja doba, razne puteve, videli prelepe predele, dobre ljude i vratili se citavi. Kakav dan smo izvezli! PS Nisu nam losi putevi, nego nemamo adekvatne motore Afrika je sledeca 1/1 Nojke, JoksaTurbo, Maric and 18 others 21 Quote
Dadas Posted June 29, 2020 Report Posted June 29, 2020 Nedelja 6,45 ujutro, NIS pumpa autokomanda, Serdjo vec ceka, stizem ja, nakon pet minuta i prva violina (Sale vti). Krecemo, banjica, jajinci, avala, ralja, Mladenovac i u Topoli prva pauza za kafu. Nastavljamo preko rudnika, tocimo se na NIS-u u Gornjem Milanovcu i pravac Cacak. Odvajamo se za Gucu, druga pauza i konstatujemo da je negde oko 9,00h😃. Imao sam osecaj da je 11,12h, jbg idu motori. Idemo dalje, Kusuci, Ivanjica, Sjenica, zeljni dobrog i domaceg dorucka. U Sjenici nailazi kolega lokalac (NC 750X) i sprovodi nas do jedne etno brvnare gde smo doruckovali lokalni sudzuk, sunku, sir, kajmak.... ovde je vec 12,00h. Krecemo posle ovog dorucka za Novi pazar, i vozimo do Raske gde je kratka pauza na NIS-u. Idemo na Kopaonik, kisa na pola penjanja, veselo ali nista strasno, stala nakon 10 minuta i kafa u Konacima, pauza mozda pola sata. Spustamo se prema Brzecu i Brusu i u Brusu za Akeksandrovac. Stizemo u Vrnjacku banju, rucamo i vec je oko 18h. Nakon jela krecemo prema Kv i Kg. Odatle prema Topoli, Mladenovcu i bg. Bila je ovo jednodnevna tura od oko 700 km naravno sve po serpentinama i krivinama i lokalnim putevima. Vozilo se lepo i nekad ostrije nekad smirenije. sto se mene tice ima jos da se radi oko voznje ali Sale i Serdjo to kapiraju pa nekad malo spuste pa ja malo dodam ali svakako se ne vucemo po putu. sve u svemu ovo je neopisivo lepo druzenje i relax, mi smo se samo smeskali od uzivanja. jedva cekam novu turu. btw, mopedi su bili na visini zadatka tako da tu nema sta posebno da se prica. Evo malo i medije sa putovanja. JoksaTurbo, tomaks, Robi R and 18 others 21 Quote
Robi R Posted June 29, 2020 Report Posted June 29, 2020 Ovaj fantasticni trio očekujem da i kod mene navrati. Serdjo and Dadas 1 1 Quote
bad.toro Posted June 29, 2020 Report Posted June 29, 2020 Gde su fotke od šoranja pored puta, ili je to samo za privatnu kolekciju Serdjo and Deki777 2 Quote
biciklista Posted June 29, 2020 Report Posted June 29, 2020 Prelepe fotke. Svaka čast autorima. I hvala, naravno. Serdjo and Dadas 2 Quote
Serdjo Posted June 29, 2020 Author Report Posted June 29, 2020 Kamere na telefonu ne mogu da docaraju kakvu prirodu i lepote imamo. neshwill, 19ljuba82 and toshiro 3 Quote
biciklista Posted June 29, 2020 Report Posted June 29, 2020 To je živa istina. Kad god pogledam neke moje fotografije sa nekih mesta koja su iz edicije "vidi i umri ...", pa se setim kako je to bilo zaista uživo gledati, budem duboko razočaran koliko su fotografije nepodobne da zabeleže ono što je ljudsko oko zaista gledalo ... i "doživelo". DzoniSRB and Milos_80 2 Quote
Dadas Posted June 30, 2020 Report Posted June 30, 2020 U toku su pregovori oko sledeceg putopisa: Beograd-Stara pazova-Indjija-S.Karlovci-N Sad-Backa topola-Vrbas-Subotica-palicko jezero. malo prognoza hebe za vikend ali naboja za voznju ima Johnny B lude 1 Quote
sale vti Posted June 30, 2020 Report Posted June 30, 2020 Sta da napisem pored ovoga sto su kompanjoni napisali sem da potvrdim da je tako. Eo i od mene par slika... Deki777, Milos_80, Bob and 8 others 11 Quote
schonenk Posted June 30, 2020 Report Posted June 30, 2020 Klopa i nije bila nesto cim niste slikali sale vti 1 Quote
sale vti Posted July 3, 2020 Report Posted July 3, 2020 Klopa je tako brzo zbrisana sa ovala da nismo stigli slikati...sir, paprika u siru, prsuta, sudzuk, vruce lepinje ...mmm Quote
Serdjo Posted August 1, 2020 Author Report Posted August 1, 2020 Moze avantura? MOZE! Milos_80, Deki777, 19ljuba82 and 5 others 8 Quote
Dadas Posted August 2, 2020 Report Posted August 2, 2020 Start u 7,30 sa Nis pumpe u Bulevaru K.Aleksandra. Beograd-Grocka-Smederevo-Pozarevac-Petrovac, gde stajemo oko 9,00 na prvu pauzu za kafu u jednoj simpaticnoj brvnari gde radi Konobarica starija ali veoma raspolozena za saradnju 😀. Nastavljamo za Zagubicu i stizemo na vrelo reke Mlave gde se lepo i bogato doruckuje u prijatnom ambijentu terase iznad tirkizne vode sa pastrmkama. Odatle krecemo u koloni sa jos dve nove Afrike twin iz Kovina, prema Borskom jezeru. Hotel jezero, terasa gde se pije druga kafa. E odavde krece prava avantura i centralni deo avanture. u zelji da se obidje krupajsko vrelo i vodopad lisine, google maps nas sa borskog jezera odvode preko nekog sumsko-planinskog prevoja od 50 km ali neasvaltiranog. Pise da cemo tako 8 km, pa reko ajmo jebes to taman da malo izdivljamo. Medjutim vozimo mi tako 50 km i to ozbiljnog of rouda (kamenjar, pesak, blato, potoci...). U celoj off road avanturi zaticemo devojku i momka sa probusenom gumom i zapeklim brezonom i iskrivljenim kljucem za odvrtanje. Signala za mobilni ovde nema. Nailazi momak sa devojkom na quadu i problem se resava nakon sat vremena. Nismo mogli da ih ostavimo u nedodjiji gde nema signala i u bas ozbiljnom problemu. Ovo je svakako bila avantura u avanturi. posle ovoga silazimo prema Despotovcu i obilazimo vodopad lisine i krupajsko vrelo gde rucamo. Nakon ovoga krecemo za Petrovac-Pozarevac i kucama stizemo oko 21,30. Dan je bio prelep, nije bilo prevruce, na svim destinacijama vrvi od ljudi ali jbg oce narod da iskoristi vikend a i godisnji odmori su. vidimo se do sledeceg putovanja evo mojih par slika. Robi R, sale vti, Serdjo and 16 others 18 1 Quote
sale vti Posted August 2, 2020 Report Posted August 2, 2020 Lep dan i lepa avantura bez mobilnog signala veci deo dana. Pored price koju je dadas napisao da dodam momka koji je krenuo za nama da slika i pokaze drugarima jer ne veruje da vidi kako on kaze "tri trkalice" u kamenolomu 🤣🤣 Voznja po kamenju pesku sljunku blatu i drvetu nije uopste za nase motore ali je veoma oslobadjajuca za duh i telo. Nekada nekako cu poterati krosericu, svidelo mi se. Par slika i od mene kolombaja, 19ljuba82, Ognjen27 and 8 others 11 Quote
Recommended Posts