Jump to content

AKCIJA - Blue Print i TRIO motors (09.12.2013 - 31.01.2014. god)


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Akcija je trenutno prolongirana, jer je stiglo pogresno ulje(u FEBI pakovanju, umesto SWAG), tako da cim stigne prava kolicina ulja, onda krecemo sa akcijom po svim gore navedenim specifikacijama.. :)


A nema posebnog cenovnika, vec mi navedes koji automobil je u pitanju (broj sasije na PP molim), i onda ti napisem kompletan info.

Link to comment
Share on other sites

Moze neki cenovnik ovde u pdf-u recimo? I diskova a i ugradnje inace? :)

 

Evo info za Civica:

 

zadnje plocice set BP kosta 3450 din.

Zadnji diskovi cena/kom 2390 din/kom.

 

Zamena diskova i plocica  bi umesto 2000 dinara (1 radni sat za 2006-2013) iznosila 0.5, tj. 1000 dinara.

 

Uz to dobijas besplatno 0.25 bocicu kocionog ulja, koje i mi besplatno zamenimo i proluftiramo kocioni sistem.

 

Znaci, ukupna akcija kosta 8230 din delovi + 1000 ruke.

Rok isporuke 2 dana za delove.

Link to comment
Share on other sites

Žile, jesu li dobavljači za BP standardni (recimo, kočione pločice im uvek isporučuje MKK) ili zavisi od nekog periodičnog ugovora ili konkretne marke auta (lupam sad, za Hondu MKK, za Toyotu Akebono...)? Ne mislim samo na pločice, nego i na ostatak programa ( filteri, kvačila, delovi vešanja..)

 

Obzirom da već 20-ak godina posluju, imaju li stalne partnere ili se samo trude da održe određen nivo kvaliteta (koji je prilično visok, barem prema iskustvima korisnika sa engleskih foruma) i ako promene dobavljača ?

Link to comment
Share on other sites

Po onome sto znam, prvi i jedini cilj je kvalitet, tako da je to uslov bilo kakve saradnje.

 

Ko ispuni od dobavljaca taj uslov, onda se pristupa analizi cena i ponude, to je dosta kompleksna prica, ali sustina filozofije je da nadju OEM ili OEM kvalitet po pristupacnijoj ceni u svojoj ambalazi.

 

Ja do sada sam imao jako, jako mali broj reklamacija, maltene statisticka greska, i vecinom bude pogresno deklarisano ili pogresno zapakovano, a sigurno sam vec kupio preko 5000 razlicitih kataloskih pozicija za 2 godine koliko sam autorizovan diler..

Link to comment
Share on other sites

Palo mi je to na pamet, jer je nedavno kum tražio pločice za 2004. korolu, pa veli "nude mi neki bluprint". :) Obzirom na dobru cenu i po iskustvima sa ovog i stranih foruma, rekao sam mu da ne traži dalje. I stavio ih je. Apsolutno nema nikakvih primedbi, i zadovoljan je, iako je OEM bio pre njih (ima račun iz ovlašćenog, od prethodne zamene pločica).

 

Pošto nikad nije čuo za BP (em je svež sa japancem, em je to u BiH prisutno "od pre dva dana"), ja sam mu naveo primer Kašijame u BP pakovanju (sećam se da si govorio da su njih pakovali za neke Honde) i da, verovatno, biraju dobavljače koji imaju taj nivo kvaliteta (to što ti kažeš). Ja sam Kašijamu imao na oba auta i uobičajena eksploatacija ne pokazuje primetne razlike u odnosu na Nisin, čak ni po trajnosti. Nisam bio siguran da se pakuje isključivo MKK, ali sam pretpostavio da se bira ta klasa kvaliteta, zato sam te pitao.

 

Ostalo mu je samo zadovoljstvo, pri pogledu na račun od preko 70€ za OEM Tojota pločice (ne znam ni koje su: Aisin, Akebono...?) :)

Link to comment
Share on other sites

Bio je i kod Milovanovića (oni se baš reklamiraju za BP), međutim nije kod njih nego u "ARV d.o.o." Za ARV sam znao da drže TRW i Ferodo nisam znao za BP. Jedno 10% mu je bila jača cena, nego kod Milovanovića, ali imaju svoj servis i nije morao da se ganja okolo za ugradnju.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...