Jump to content

Pravilnik


Recommended Posts

Želimo Vam iskrenu dobrodošlicu na prvom Honda forumu u Srbiji.

Pre bilo kakvog postovanja, obavezno predstavite sebe i vašu Hondu u sobi Automobili članova-predstavljenje

Takodje je važno da upišete lokaciju u vašem profilu kako bi znali odakle ste.

Pozivamo Vas da aktivno učestvujete u diskusijama i time doprinesete razvoju informacija o Hondi.

Postoji nekoliko pravila koja je neophodno ispoštovati kako bi se forum bazirao na kvalitetnim informacijama i druženju simpatizera.

Napomena

Registracijom na HCS forum postali ste član foruma i omogućeno vam je da vidite sve sobe na forumu

1. Pre nego što postavite pitanje, prvo pogledajte da li već postoji takva slična tema u kojoj bi moglli da postavite pitanje.

- Obavezno koristite Pretragu / Search

- Takodje, molimo članove Foruma da ne pišu postove sa uključenim Caps Lock tasterom (velika slova), da izbegavaju pisanje poruka koje sadrže samo smajlije.

Moderatori (urednici) i Forum

Moderatori su izabrani od strane administratora foruma i uživaju njihovo potpuno poverenje. Forum radi zahvaljujući Vama, a funkcioniše zahvaljujući moderatorima koji volonterski rade svoj posao, prema tome imajte obzira prema njima. Ukoliko imate primedbu na neku njihovu akciju, birajte rečnik i obratite im se preko privatne poruke. Moderator nije dužan da Vam odgovori, to potpuno zavisi od moderatora do moderatora i ako isti smatra da nema potrebe za objašnjenjem za neku akciju, nećete ga ni dobiti. Žalba na rad nekog moderatora je moguća slanjem privatne poruke administratoru, sa jasnim citatima i sledom događaja.

Ukoliko niste zadovoljni sa opštom situacijom na forumu, administratorima ili moderatorima onda nas lepo zaobidjite i svima će biti lepo. U suprotnom sledi trajna zabrana članu foruma.

PIJACA

Ako ste se prijavili na forum samo zbog prodaje vaše Honde ili zarade na delovima - takve odmah uklanjamo sa foruma.

U sobi PRODAJA, oglase mogu postavljati isključivo članovi koji imaju:

- Minimalno 30 poruka.

- Oglas se može postaviti na svakih 15 dana.

- Ne smeju se postavljati oglasi za drugo lice, već isključivo lični oglas.

- Članovi foruma sa preko 500 postova mogu postavljati oglase bez nekih ograničenja, dok je u granici normale.

Pravila:

1. teme i poruke generalno

1.1. Zabranjeno je kačenje pornografskog, eksplicitnog (scena nasilja, torture, ubistva i sl.) i drugog sadržaja koji bi mogao da uznemiri javnost.

1.2. Ukoliko ne koristite forum thumb sličice (preporuka), maksimalna širina slike koju kačite može biti 900px. Ne pridržavanje ovog pravila povlači 3 opomene a kasnije ban na odredjeno ili ne odredjeno vreme.

1.3. Na Forumu su zabranjene političke rasprave, nije dozvoljeno vredjanje, počev od psovki, do direktnog omalovažavanja forumaša.

Ukoliko poruka ili tema sadrži zabranjeni sadržaj, korisnik foruma će biti upozoren od strane Administratora ili Moderatora, a ukoliko se ponovi udalji će se sa Foruma trajno.

Ukoliko Vas sadržaj neke poruke uvredi ili vam na neki način zasmeta obratite se pisanom porukom moderatoru zaduženom za taj deo foruma. Ukoliko moderator zaključi da vaše obrazloženje za uklanjanje dela ili cele poruke ima smisla, poruka će biti izmenjena ili uklonjena.

1.4. Strogo je zabranjeno bilo kakav vid spama na Forumu - nepoželjni postovi, kačenje istovetnih tema u više podforuma, kao i postavljanje istovetnih poruka u više različitih tema.

1.5. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih na ovom forumu snose isključivo autori, čiji je pseudonim jasno označen pored sadržaja teksta.

Honda Club Serbia, Administratori i moderatori nisu odgovorni za ono što napišu članovi ovog foruma.

1.6. NE CITIRAJTE poruke koje se nalaze iznad vašeg posta!

1.7 Poželjno da pišete latiničnim slovima. Znamo dobro koje se pismo koristi u Srbiji, ЋИРИЛИЦА, ali zbog SEO i pretraživača, poželjnija je latinica.

2. Vaši prvi postovi (poruke)

Potrebno je da se prvim postom predstavite i napišete nešto o sebi i vašoj (budućoj) Hondi u podforumima namenjenim za to.

Upišite lokaciju u Vaš korisnički profil kako bi lakše mogli da komuniciramo.

Postavljanje oglasa od strane novo registovanog na forumu povlači automatsko uklanjanje sa foruma (Pročitati gore iznad naslov PIJACA).

3. Reklamiranje u temam, porukama odnosno Forumu

Svaka poruka ili tema koja sadrži reklamu će biti uklonjena, a autor upozoren. U slučaju ponovnog reklamiranja autor će biti trajno udaljen sa Honda Foruma.

Za detaljna pravila u vezi nejasnoća, postavljanja Oglasa u vidu banera ili sobe na Forumu, obratite se Administratorima Privatonom Porukom.

4. Potpisi i avatar

4.1. U potpisima i avatarima ne sme biti nikakvih uvredljivih i političkih parola, simbola, reklama i sl. Ukoliko bude bilo, potpis/avatar će biti uklonjen. Osim uklanjanja potpisa/avatara, član Foruma može biti privremeno ili trajno udaljen sa Foruma ukoliko njegov avatar sadrži bilo kakve lične, nacionalne, verske i druge netrpeljivosti i nedržavne elemente, kao i simbole i druge asocijacije.

Pored navedenog u potpise nije dozvoljeno stavljanje komercijalnih oglasa, web i e-mail adresa.

4.2. Veličina avatara (sličice koja kod svake poruke stoji sa leve strane i iznad Nicka) ne sme biti formata većeg od 135x135 piksela, odnodno ukupno 20KB težine.

4.3. U potpisu je dozvoljeno staviti dva reda teksta ili sliku 400x60 piksela i ne veću od 50KB težine.

Želimo Vam ugodno korišćenje Honda Foruma!

Hvala!

Honda Club Serbia

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...