Serdjo Posted July 15, 2024 Report Posted July 15, 2024 Ono sto je trebala da bude porodicna vikend akcija se pretvorilo u solo moto topljenje masti. Krenuo preko Obrenovca Uba Dupljaja ka Valjevu.. Pa Pricevic Pecka Ljubovija na Drinu gde se rashladjujem i planiram sledece umakanje. Odatle preko BB ka Zaovinama na sledece ispitivanje kvaliteta vode. Tu stvar skece naglo udesno, cilj za taj dan mi je dedovina ispod zaseoka Panjak na Mokroj Gori, ali ovog puta odlucim da ne prodjem preko Kustinog imanja nego delom TET rute koja ide uz granicu sa RS i izbija na Kotroman. Kad se pregrejemo organizujemo horizontalu. Posle par litara znoja eto nas na Crnom Rzavu i zasluzenom potapanju za laku noc. Ovde su situacije apsolutno kakve trebaju biti za mentalno zdravlje. Sutradan, po laganih 35c iz Rzava uz granicu sa RS preko Jablanice na vrh Tornik. Na par mesta jedva izasli, ali moj Putko nije od juce... Sa vrha Tornik se vidi Ribnicko jezero iz koga Rzav i potice, i tu se postavilo pitanje kvaliteta te vode pa sam morao dole. Bilo je sasvim korektno i stoga da ne kvarim uzitak krenuo nizbrdo i ostro desno da zaobidjem neprirodnu celinu Cajetine pa magistralom do Sevojna Kosjerica Maljena i ka vazdusnoj banji Banata. Da ne duzim pricu, nismo ni svesni kako lepu zemlju imamo, trebamo je upoznati sto bolje, ocuvati i preneti dalje svojoj deci a ne davati olako za saku evra. Misic, 19ljuba82, zex_76 and 22 others 20 5 Quote
Milos.Becejac Posted July 15, 2024 Report Posted July 15, 2024 Uhapsite mladica, ovaj zna da zivi ! 😂😂😂 zli_wuk, biciklista, toshiro and 7 others 5 5 Quote
Vedran Posted July 15, 2024 Report Posted July 15, 2024 Au koliko si samo lud. Imaš bas dobre akcije, zavidim ti 19ljuba82, palija, vlado985 and 1 other 3 1 Quote
palija Posted July 15, 2024 Report Posted July 15, 2024 Zavidim, svaka cast. Živiš zivote vecine rekao bih. Veliki + za Zaovine i Rzav. Kazu najlepši delovi Srbije. Kad porastem hocu da budem ko Serdjo vlado985, Serdjo, 19ljuba82 and 2 others 5 Quote
hundreder Posted July 16, 2024 Report Posted July 16, 2024 Da ne duzim pricu, nismo ni svesni kako lepu zemlju imamo, trebamo je upoznati sto bolje, ocuvati i preneti dalje svojoj deci a ne davati olako za saku evra. Suština! Nikad lepša zemlja! 19ljuba82, vlado985, toshiro and 2 others 4 1 Quote
Dadas Posted July 16, 2024 Report Posted July 16, 2024 Nazalost, mnogo smo potkupljivi i sve ali bas sve smo spremni da damo za saku evra. Pored toga ne znamo ni djubre da odlazemo gde treba pa unistavamo nasu zemlju i na taj nacin. Gde god se okrenes djubre. Generalno gledano, tesko da umemo nesto da sacuvamo jer smo neki zaeban narod da se ne izrazim mnogo grublje. toshiro, zex_76, Serdjo and 7 others 9 1 Quote
Serdjo Posted July 16, 2024 Author Report Posted July 16, 2024 Bas tako i svako pomalo moze da doprinese da je sacuvamo, na ovaj ili onaj nacin. Takodje hvala kolegama sto mi laskaju i drago mi je ako nekoga potaknem da malo krene ka prirodi, ali niko ne treba da mi zavidi, svako ovo moze Samo jedan kratki osvrt na tematiku u kojoj sam trenutno i o kojoj duze razmisljam tako sam sa sobom, a da me ne shvatite da palamudim, dal sam poceo da matorim, dal cu da skrenem ne znam... Kod nas ima ozbiljnih putnika na 2 tocka, ima dosta youtubera ima dosta instagram vozaca koji bi opet na neki nacin mogli da prenesu poruku OCUVANJA a ne ciste eksploatacije Srbije, mozda gresim ali moja zapazanja su da je glavni motiv za sve sto rade ili ego trip ili neka novcana dobit i tu na duze staze nema srece. Necu da ih imenujem i kudim svako neka radi kako smatra da treba. Ali prvo moras biti domacin i da volis svoje, koliko god to malo ili puno bilo. Jednog coveka bih pohvalio i istakao, ne poznajem ga licno, ne znam mu ime, nismo se nikad ni sreli ali o njemu mislim sve najbolje samo na onovu onoga sto je ostavio kao trag, ovu kartu: Kojekuda po Srbiji https://goo.gl/maps/3fjb1dJ8kGjnh19eA?g_st=ac Vas par avanturista u dusi, sacuvajte ovaj link, podelite sa prijateljima, i kada ste negde u prolazu ili kad imate lufta, obidjite nesto sa ekrana, nadjite nesto novo i sami, skrenite sa utabanih staza, popijte pivo sa lokalcima, popricajte, delimo stvari koje ne kostaju, samo tako mozemo da opstanemo. Cirko, Dadas, Bob and 12 others 12 3 Quote
toshiro Posted July 16, 2024 Report Posted July 16, 2024 Bravo brate ne samo što sa nama deliš slike ovih prelepih predela, (koje mnogi neće nikad videti uživo, jer smo ˝naučeni˝ da su planine u Srbiji samo Zlatibor i Kopaonik) nego i zbog poruka koje nam svima trebaju kao svetionik. Zaboravimo, odvuče nas okruženje, obaveze koje sami sebi namećemo, moramo ovo, moramo ono... U suštini ne. Moraš samo ono što sam oceniš kao bitno. Bravo i za : ˝Nismo ni svesni kako lepu zemlju imamo, trebamo je upoznati sto bolje, ocuvati i preneti dalje svojoj deci, a ne davati olako za saku evra.˝ ˝Ali prvo moras biti domacin i da volis svoje, koliko god to malo ili puno bilo.˝ Hvala ti i za ˝sabrana dela˝ tog nepoznatog bajkera. p.s. pradeda bi bio ponosan! Dadas, 19ljuba82, neshwill and 2 others 4 1 Quote
Recommended Posts