Dadas Posted June 10, 2024 Report Posted June 10, 2024 Trio u sastavu Sale, Serdjo i ja je isplanirao ovo putovanje jos pre oko 2 meseca. Prvobitni plan je bio da se krene 3.6. ali je dan ranije odluceno da se krene bukvalno odmah sto se ispostavilo zbog obilne kise, koja je krenula sutradan, kao pametna odluka. Putovanje je startovalo u 15h sa naplatne rampe na AP MV i od tada krece put od oko 4000km. 1. dan: naplatna rampa na AP MV Obrenovac preko Cacka, Kraljeva, Raske do Novog Pazara gde se pravi pauza i jedu original mantije. Nastavljamo put ka crnogorskoj granici i preko Rozaja, Berana i Andrijevice stizemo u nacionalni park Komovi gde je prvo nocenje. 2. dan: posle domaceg dorucka sa Komova krecemo preko Murina, Plava i Gusinja na albansku granicu. Vozimo SH 20 deonicu i u pola krivine susrecemo magarce, bikove i ovce. Albanija iznenadjuje kvalitetom puteva i lepotom prirode. Nastavljamo ka obali i gradu Ljes gde se u nekom plaznom baru pravi pauza a sve sa krajnjim ciljem da se stigne na brod u Drac koji isplovljava prema Bariju u 22,00h. Od Skadra do Draca kolona vozila i vozimo oko 100km po razdelnoj liniji. Oko 18,00 stizemo u Drac, jedemo, peremo motore i ukrcavamo se na fery, isplovljavamo u 23,00h Slike od prva dva dana. Nastavak preostalih 7 dana sledi. Heinz, neshwill, Robi R and 15 others 17 1 Quote
Serdjo Posted June 10, 2024 Report Posted June 10, 2024 Od lepota redom: Komovi SH20 Avantura sa trajektom: Nastavice se... zex_76, Robi R, vr46 and 13 others 14 2 Quote
Serdjo Posted June 10, 2024 Report Posted June 10, 2024 Bari pa kroz Pulju ka predivnoj Amalfi obali gde je pala takva pegla sa diavelom, gs1250 strom1000, da bi nas sve usrao lokalac na liberty. Put sirok metar ipo i nema 10m pravo. vr46, 19ljuba82, DuleBP and 11 others 12 2 Quote
Serdjo Posted June 10, 2024 Report Posted June 10, 2024 Sledeceg dana sa Amalfija kacimo deo Napulja pa kroz slomljene magistrale i delom autoputa stizemo do Rima, na moju zalost.. Ali je nakraju ispalo top jer smo imali prejake dozivljaje sa skuterima i saznajemo da Jugoslavija i dalje postoji u registru. Zakacimo i Vatikan. Predvece stizemo u seksi mali gradic Aquapadente kolombaja, neshwill, DuleBP and 9 others 10 2 Quote
Serdjo Posted June 10, 2024 Report Posted June 10, 2024 Meni najlepsi dan, Toskana i dzada od Maksimusa, al nije nikog bilo kuci u Sutomoru su. Cuvena lokacija Preko Siene i gasiranja uz Apenine do Maranela, gde je asfalt u gradu granulacije grobnika. Colman, civic_x_fk7, Heinz and 11 others 12 2 Quote
Serdjo Posted June 10, 2024 Report Posted June 10, 2024 Skoro ceo dan posvetili jezeru Garda koje je van standarda. Popodne stizemo u Lido di Jezolo na Nektar i najskuplje cevape u regiji. Ognjen27, toshiro, civic_x_fk7 and 9 others 10 2 Quote
Serdjo Posted June 10, 2024 Report Posted June 10, 2024 Polako ka kuci preko Slovenije, kao i uvek priroda izuva. Stizemo u Samobor koji je bio poslednja stanica do kuce. Lagana bleja sa mojim kolegom koji inace tu drzi 2cv klub. neshwill, Colman, zex_76 and 11 others 12 2 Quote
Serdjo Posted June 10, 2024 Report Posted June 10, 2024 Zadnji dan prekidac kuci, tradicionalno svratimo kod brata Robija. Iscedjeni od umora ali prepuni utisaka i dogodovstina stizemo kucama. 8 dana, 3250km motor, +300km brod, 10ak km pesacenja, 5 drzava + Vatikan, 1 akumulator, puno piva, stigli i da se okupamo, nesto i pojeli, sve u svemu havarija od puta. DuleBP, Robi R, Heinz and 12 others 13 2 Quote
Serdjo Posted June 10, 2024 Report Posted June 10, 2024 Ekipa vrlo solidna. Neka mi je forum okrenuo slike... Ognjen27, toshiro, Aleksa_ZP and 11 others 10 2 2 Quote
Dadas Posted June 10, 2024 Author Report Posted June 10, 2024 Evo jos slika i od mene prema hronologiji putovanja. Inace Honde su bile nepogresive i cesto zagledane od strane italijana koji uglavnom teraju svoje brendove. Sve u svemu postale su vec tradicionalne ove moto avanture sa prvim danima juna. boskombo, zex_76, Heinz and 15 others 16 2 Quote
Dadas Posted June 27, 2024 Author Report Posted June 27, 2024 60€ po osobi kabina sa sopstvenim kupatilom. 30€ motor. Mi smo dobili cetverokrevetnu kabinu, taman jedan lezaj za odlaganje moto opreme. Nije to neka cena za 10h voznje na relaciji Drac-Bari u brodu koji ima dva restorana i prodavnicu na fazon duty free. Mislim da je tu negde cena za auto i 2 odrasle osobe za relaciju Igumenica-Krf sto je neuporediva razdaljina. Quote
Serdjo Posted February 14 Report Posted February 14 Bila je ovo malo jaca akcija neshwill, civic_x_fk7, 19ljuba82 and 4 others 6 1 Quote
Recommended Posts