Jump to content
Sign in to follow this  
Kabe

O Honda Club-u Serbia - ciljevi i tendencije

Recommended Posts

O Honda Club-u Serbia - ciljevi i tendencije

Honda Club Serbia osnovan je u Beogradu 26.03.2006. godine od strane osnivacke skupstine udruzenja na sednici pomenute, kada je ujedno usvojen i statut kluba. Klub predstavlja udruzenje gradjana ciji su ciljevi:

1. Okupljanje ljubitelja automobilizma i motora, poklonika marke Honda

2. Popularisanje automobila i motora marke Honda na prostoru Srbije

Radi ostvarivanja svojih ciljeva, HCS se bavi sledecim aktivnostima:

1. Prikupljanjem razlicite literature iz oblasti automobilizma i Honda "sektora"

2. Saradnjom sa slicnim klubovima u zemlji i inostranstvu

3. Organizovanjem hepeninga, tribina i slicnih manifestacija u skladu sa zakonom

4. Multimedijalnim performansima u skladu sa zakonom

 

HCS okuplja kao sto je iznad navedeno sve simpatizere Honda brenda – automobila, motocikala bez obzira na to da li oni u svom vlasnistvu imaju ili nemaju Hondu i bez obzira na to kako ona izgleda i kojim je motorom pogonjena. Osnovni motivi pored svih su druzenje, socijalizacija, ostvarivanje novih poznanstava posredstvom kluba i njegovih clanova, medjusobna pomoc clanova u resavanju raznih tehnickih i mehanickih problema na svojim “ljubimcimaâ€, kruzenje korisnih informacija, razmena iskustva, prosiravanje znanja o Honda brendu, ostvarivanje raznih zajednickih i klubskih popusta itd.

Pored gore navedenih aktivnosti i ciljeva HCS ima jos neke tendencije za koje se zalaze:

1. Decentralizacija kluba i njegovo globalno sirenje u Srbiji, kao i u okruzenju

2. Povecavanje clanstva kojim se prosiruju mogucnosti kluba, a paralelno i virsi popularizacija istog, kao i njegovo delovanje, poboljsava finansijska konstrukcija kluba

3. Organizacija sto veceg broja manifestacija, kao i grupnih klubskih poseta svih ostalih u zemlji ili okruzenju

4. Sto veca reklama kluba na svim nivoima

5. Saradnja sa svim klubovima japanskih i ostalih brendova kao i auto drustvima koji su zainteresovani za bilo kakav klubski i drustveni kontakt

6. Okupljanje i animacija sto veceg broja clanova koji poseduju Honda motocikle itd.

Sponzori i davaoci popusta

HCS ima svoje sponzore i davaoce popusta. Njihova imena su istaknuta na sajtu kluba i na forumu kroz reklamu, kao i u delu za popuste clanova. HCS postoji i sprovodi svoje aktivnosti od finansija koje dolaze od sponzora, prodaje klubskih rekvizita kao i od klubskih clanarina. Nastoji se da njihov broj bude sto veci jer ce time biti veci i klub, a ako su u pitanju sponzori koji svoju delatnost vrse na auto sceni, samim tim postoje i popusti za clanove kluba. Veliki je broj onih koji pokusavaju (ili su vec pokusali) da zloupotrebe klub i ostvare licnu korist preko imena, dela i virtualnog dela HCS. Takvi se nazalost eliminisu, u slucaju da se ogluse o pravila i ne zele da prihvate korektnu ponudu da budu sponzori kluba.

Forum i sajt HCS

Za administriranje, moderiranje, uredjivanje, dizajn sajta i foruma HCS-a, pisanje vesti, clanaka i svega ostalog vezanog za virtualno klubsko delovanje zaduzena je grupa clanova kluba i rukovodstva koji volonterski obavljaju tu duznost. Svi oni besplatno ulazu svoju energiju, kreativnost, slobodno vreme, zivce i ostalo ne bi li svim clanovima kluba, i ostalim posetiocima ucinili prijatnijom celu virtualnu pricu kluba koja je nasa svakidasnjica i “teritorija†na kojoj se vecina clanova najvise druzi i komunicira i koju svi kolektivno moramo graditi.

Generalno

Ne zaboravite da je HCS, kao i njegove aktivnosti svim clanovima hobi, a ne posao i mesto na kome, i uz pomoc koga sticu robnonovcanu korist. Neki od aktivista odricu se svog dragocenog vremena, zivaca i energije iz ljubavi prema druzenju, Honda brendu i svemu pozitivnom sto klub pruza. Ugovaranje dogadjaja, manifestacija, gostovanja, dogovori sa sponzorima, papirologija, logistika i koordinacija sa clanovima, novim clanovima, izrada rekvizita, clanskih karata itd., pored vec ponenutih virtualnih obaveza su jos jedna stvar koja se mora spomenuti i postovati, a pada direktno na pleca odredjenih clanova.

U klubu vlada dinamicna atmosfera od njegovog osnivanja. Novi clanovi i aktivisti dolaze, neki clanovi odlaze, neki su redovno prisutni i aktivni, dok su neki malo redji sa aktivnoscu. Sve je to sasvim prirodno kao sto su i svi ljudi razliciti kao i njihove obaveze. Diverzitet nas odrzava i pomaze nam da napredujemo. Tolerancija i razumevanje je najmanje sto mozemo uloziti da bi nam bilo lepo u zivotu i u drustvu. U klub i na forum su svi dobrodosli, pod uslovom da pre svega prihvataju statut kluba, postuju pravila foruma i na kraju etiku socijalizacije i medjuljudskog odnosa. HCS nikoga ne diskriminise vec se naprotiv zalaze za ravnopravnost i jednakost svih svojih clanova i simpatizera. Trenutna brojnost clanstva je rekordna i iz dana u dan sve veca, sto dokazuje ozbiljnost ovog udruzenja i njegov ogroman progres i razvoj poslednjih godina. Nastoji se da se taj trend odrzi i unapredi.

Budite deo Honde, budite deo Honda Club-a Serbia.

www.hondaclub.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...