Dadas Posted December 6, 2022 Report Posted December 6, 2022 Desio se neocekivan obrt u nabavci novog dvotockasa. Prvobitno je bilo da se ceka april 2023. godine, sto je i ok obzirom da je sezona zavrsena, kada prema recima dilera stize novi kontigent motocikala. Sve sto sam mogao da uradim nakon prodaje prethodnog motora jeste to da sam se upisao kod delte na listu cekanja. Ipak djavo ne spava i proveravajuci ovu informaciju oko pristizanja novih motora, u polupraznim honda salonima pocev od Car Boxa do Stojanova, svugde sam dobijao pesimisticne informacije kad ce, dal ce i sta ce doci i po kojim cenama. Nema biranja i kupujes sta stigne! Medjutim, zahvaljujuci Dusanu iz Delte dokopao sam se vrv poslednjeg primerka u ovoj godini u zeljenoj mat sivoj boji. Inace paleta boja je kriminalna, siva, bela i crna su jedine opcije. Motor je krajem novembra stigao i sada je u mojim rukama. U pitanju je motocikl sa agregatom od 1084 ccm, 102ks i 104nm pri 6.250 obrtaja koji ima najvise zajednickih tehnickih tacaka sa Afrikom (ram, menjac, agregat) a mislim da je donekle naslednik i panevrope i devila obzirom da je po nameni primarno tourer sa duhom i izgledom sportskog motocikla. O konkretnim utiscima iz voznje cu moci da napisem neku rec vise ali tek u prolece kada krenu voznje. Za sad se prave planovi oko moto avantura. Ovaj model fabricki dolazi sa bocnim koferima a u sklopu dogovorene cene i odlicnog popusta koji sam zahvaljujuci Dusanu dobio, do nove godine stize i treci kofer (top case). Motor je iz salona prebacen pravo kod Johnia na odmascivanje i stavljanje keramicke zastite. Utisci u prvh 10 km koliko sada ima na satu su fenomenalni i jedva cekam prve ozbiljnije i duze kilometre. Ostaje da izucimo sve gedzete koje motor ima pocev od tempomata, grejanja rucki, modova voznje, carappleplaya itd, jer sve funkcionise preko touch screen monitora i mnogo nekih dugmica na levoj strani kormana pa to malo stvara konfuziju ali polako ucicemo i naucicemo. Na kraju da predstavim i vizuelno o cemu se radi: jocak90, Serdjo, Nesh and 20 others 20 3 Quote
Johnny B lude Posted December 6, 2022 Report Posted December 6, 2022 Dobrodosao u grupu. 😁 I nek je sa srecom 👏🍻 Dadas 1 Quote
DuleBP Posted December 6, 2022 Report Posted December 6, 2022 Cestitke Dadas, prelep motor, vrv uzivo izgleda i jos mocnije. Nek je sa srecom, zelim ti puno km u uzivanju i sto vise moto avantura. 😉 Dadas 1 Quote
Cirko Posted December 7, 2022 Report Posted December 7, 2022 Vrhunska masina! Napokon :). Bravo… Dadas 1 Quote
Deki777 Posted December 7, 2022 Report Posted December 7, 2022 Cestitam! Boja je opasna, kao titanium. Koferi su izgleda ozbiljne zapremine bar po fotkama. Bravo jos jednom Dadas 1 Quote
trojanac Posted December 7, 2022 Report Posted December 7, 2022 Čestitam. Ozbiljna sprava. Ne sumnjam da ćeš uživati. Dušanu svaka čast, mnoge Hondaše je usrećio i izašao u susret. Sent from my 2201116SG using Tapatalk Dadas 1 Quote
sagittariusNBG Posted December 7, 2022 Report Posted December 7, 2022 Odlicna makina da te sluzi dugo dugo Dadas 1 Quote
Serdjo Posted December 8, 2022 Report Posted December 8, 2022 Jedan jako lep motor je dobio ozbiljnog dzokeja! Robi R, Dadas, robbief and 7 others 8 2 Quote
Robi R Posted December 9, 2022 Report Posted December 9, 2022 Sretno Dadas,odlican je,boja top Dadas 1 Quote
Dadas Posted January 1, 2023 Author Report Posted January 1, 2023 01.01.2023. ko bi rekao da cemo na ovaj datum da okrenemo oko 300tinjak km. Voznja bivseg i sadasnjeg u drustvu uvek prisutnog transalpa. 19ljuba82, vr46, zex_76 and 10 others 13 Quote
jocak90 Posted January 1, 2023 Report Posted January 1, 2023 Svaka cast momci. Danas 18 stepeni. Video brdo motora na ulicama Sent from my Pixel 6a using Tapatalk Dadas 1 Quote
Kabe Posted January 12, 2023 Report Posted January 12, 2023 Dadas, baci neke preliminarne utiske da imam šta da čitam ujutru uz kaficu Quote
Dadas Posted January 13, 2023 Author Report Posted January 13, 2023 Utisci su veoma pozitivni. Trenutno je na satu oko 350 km pređenih od čega je manji deo po gradu a veći na otvorenom. Već nakon ove kilometraže mogu da kažem da nema nikakvih iznenađenja i kao da ga vozim već nekoliko godina. Motor je nešto gabaritniji i teži od prethodnog NC-a ali svakako zbog lakoće i čuvene hondine ciklistike lako se kreće i provlači kroz gradske gužve. Inače je težak oko 260 kg obzirom da ima DCT, manuelac je nešto lakši ali honda ima tu neku filozifiju da se težina motora uopšte ne oseća. Položaj sedenja i udobrnost je na odličnom nivou jer sedište dozvoljava promene položaja sedenja a dodatni štitnici za kolena i stopala kao i podesiv vizir uz lipove sa strane štite vozača i od udara vetra u gornjoj zoni tela tako da se može voziti poprilično dugo bez pauze. Moja prvobitna rezervisanost prema DCT menjaču je sada vidim bila greška jer motor može da se vozi i u manuelnom modu i da se kontroliše snaga i potreba za gasom. Mogu da kažem da DCT "čita misli vozača" i radi perfektno osim što u nekoj mirnoj i gradskoj vožnji, za moj pojam i bez obzira u kom od modova vožnje se vozi, prerano šalta i ubacuje u 6. stepen prenosa iako postignuta brzina možda i nije za taj stepen prenosa. To se lako rešava i to pritiskom na minus dugme, kada menjač bez ikakvog trzanja i nervoze, dovede agregat u željeni režim. Na otvorenom i dobrom putu se veoma lako "uđe u problem" jer bez forsiranog gasiranja motor leti već preko 140 km/h a može da se uključi i tempomat pa onda mogu da pravim selfije i direktno šaljem na fejs i instagram😀 (Nemam te profile niti sam imao ni jedno ni drugo). Ono što je najveća muka jeste što je motor prelep za vožnju a kupljen je u zimu i onda imaš novu igračku a ne možeš da se igraš sa njom tako da sam ga podigao na štender, pokrio pod ceradu i gledam da zaobilazim taj deo garaže u širokom luku i čekam proleće da nastavimo sa daljim upoznavanjem. biciklista, milosns, sale vti and 12 others 15 Quote
TRIO_driver Posted January 13, 2023 Report Posted January 13, 2023 Moj izbor isto, veci je od NC, a jeftiniji od Afrike. jocak90, Dadas, neshwill and 2 others 5 Quote
TRIO_driver Posted January 14, 2023 Report Posted January 14, 2023 Nisam, gledam za sad. Imam cetiri registrovana skutera SYM demo (50/300/300/508 ccm), pa njih vozim. Postoji sansa da cu da uzmem jedan brend moto kao uvoznik, za Adu, pa onda nema smisla da vozim nesto drugo do tog brenda (i tu ce biti par demo registrovanih). Da nisam u ovom biznisu, uzeo bih NT1100, to je motor koji mi odgovara od Honde. Golden Wing je nesto posebno i nepotrebno.. 🤣 Quote
sale vti Posted January 14, 2023 Report Posted January 14, 2023 Sve te skutere kad saberes i dodas jos 100ccm eto je zapremina jednog vfr-a 🤣🤣 neshwill 1 Quote
TRIO_driver Posted January 15, 2023 Report Posted January 15, 2023 BMW RT1600 maybe, ali vise volim ovu klasu tourera, razmatrao sam DUKE 1290, Versus 1000 i Yamahu MT-09, pored NT1100.. Za grad, skuter od 300 kubika je nepobediv.. Quote
Dadas Posted July 8, 2023 Author Report Posted July 8, 2023 Uradjen inspekcijski servis na 3450 km koji se radi na pola servisnog intervala ili na oko 6hkm. Razlog je predstojeca moto avantura na kojoj ce se obrnuti oko 3hkm. Stigao je i pre nekoliko meseci originalni top case tako da su sada svi koferi na broju koji su spakovani i troclana ekipa sutra krece u novu moto avanturu o cemu ce biti reci u temi za to. evo i koja slika. DuleBP, 19ljuba82, neshwill and 9 others 12 Quote
Dadas Posted October 20, 2023 Author Report Posted October 20, 2023 Polako zatvaramo sezonu i blizimo se prvom rodjendanu (06.12.2023., strelac kao i ja😀). Na satu nesto preko 8600km. Zakljucak je da 1100ccm nije za grad, potrosnja ide cak i oko 10l/100km. Nikakvih vanrednih desavanja nije bilo jer je to po nasim standardima i dalje skoro pa nov nov nov motor. U pomoc mu je za gradske akcije stigla prinova zahvaljujuci brzoj reakciji mog saborca Saleta i kompaniji Trio motors. Prvi utisci o skutercetu marke Sym Symphony ST 125 su odlicni i rodjen je za gradske potrebe a zvezda ove teme ide da spava zimski san i ostaje za sledeca kruziranja. DuleBP, Cirko, biciklista and 7 others 9 1 Quote
Dadas Posted October 29, 2023 Author Report Posted October 29, 2023 Opran, podmazan i spakovan da spava zimski san. Svake jeseni se teska srca rastajem od dva tocka ali jbg to je zivot… biciklista, jocak90 and toshiro 3 Quote
jocak90 Posted October 29, 2023 Report Posted October 29, 2023 Bice još lepih danaSent from my Pixel 6a using Tapatalk Dadas 1 Quote
Dadas Posted March 27, 2024 Author Report Posted March 27, 2024 Sima moj lepi nabrao prvu iljadu. Jedna od boljih i krajnje ekonomicnih investicija za dzunglu zvanu Beograd. Idemo u petak na prvi servis. Serdjo, toshiro and biciklista 3 Quote
Dadas Posted July 27, 2024 Author Report Posted July 27, 2024 Sta reci, koju posluku porati… Na hondi na 12.700km uradjen 2.servis u delti po ceni od 21.600 rsd a na Simi prvi servis u eurosumaru na 1000 km po ceni od 5.000 rsd. Veliki motor vec skoro godinu dana sluzi samo za otvoren put, sto mu je i namena dok mali motor svakodnevno vodi interesantne bitke sa “glovo” dostavljacima i “kida” beogradske ulice. Honda trenutno na 12.800 predjenih km a Simo na nesto preko 3.100 predjenih km. Mislim da naredne 3,4 godine ne menjam ni jednog dvotockasa osim ako ne krenemo da se svadjamo iz nekih razloga. Obe sprave jako lepo sluze. toshiro, darkokarate, Ji 4Tze and 10 others 12 1 Quote
Recommended Posts