Jump to content

Možda malo promena na hondaclub.co.rs


zoda

Recommended Posts

  • 4 months later...

Jel ste razmisljali o nekom drugom hosting-u? Ovaj je ocigledno ocajan...

 

Zao mi je sto se zbog ovih problema percipira da nasa usluga ne valja. Na zalost, problem je bio u necemu na sta mi ne mozemo direktno da uticemo, a redovno kontrolisemo sav nas hardver. 

 

Mi smo vrlo vredno radili ceo dan kako bi se situacija stabilizovala, i polako sve dolazi na svoje.

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav, stari Benchmark druze :)

 

Ja ne mogu da osporim da vi dajete sve od sebe, ali to ocigledno ne deluje da je dovoljno.

 

Ne znam otkad je ovaj forum na tom hostingu, ali Garaza forum je pre manje od 2 meseca promenio hosting zbog toga sto je prethodni bio los (Eunet, ako se ne varam), a to "los" znaci da je umeo s vremena na vreme da se vrlo neprijatno uspori, ali je vrlo retko bio totalno nedostupan kao sto je sada, a sa ovim novim (istim na kom je HCS) su problemi daleko veci nego sto su bili... Samo u poslednjih 7 dana su oba foruma bila nedostupna skoro cela 2 dana (1. i 7. januar). Kad bolje razmislim u poslednjih mesec dana je prosek da je nedostupan ceo jedan dan nedeljno i to vec po pravilu. To nazalost po definiciji znaci da je hosting jako los, da ne kazem opet - ocajan... :(

Link to comment
Share on other sites

Imam jednu sugestiju, pa ako smatrate da je na mestu bilo bi lepo da se usvoji.

Radi se o pretrazi. Problem je u minimalnoj duzini reci za pretragu. Ogranicena je na cetri slova. Juce sam pokusao da pretrazim po terminu "ler gas" i mrka kapa. Mislin da forum nije toliko posecen da bi smanjivanje dozvoljenog broja slova uticalo na performanse, pa bi bilo lepo da se to smanji na tri ili chak i dva jer auto oblast je puna dvoslovnih i troslovnih oznaka.

Ja se u ove stvari ne razumem, ali očigledno je da neke stvari ne valjaju. Ne znam ko je zadužen za održavanje, ali pored toga što se u poslednje vreme često dešava da forum ne radi po ceo dan, neke stvari na koje je odavno skrenuta pažnja se ne popravljaju, a druge se pogoršavaju. Ovo što je navedeno u citatu je jako bitna stavka za ovakav forum, ali se već dugo ne rešava.

Ja bih takođe dodao da je promena koja je uvedena pre nekoliko meseci bez veze, i ne vidim razlog zašto je uvedena. Naime, radi se o tome da je ukinuta mogućnost izmene poruka posle nekoliko sati od postavljanja iste. Ranije je moglo da se menja neograničeno. Ja lično ne kapiram šta je dobijeno ovom promenom. Takođe je ukinuta mogućnost izbora da li da u poruci bude naznačeno da je menjana ili ne. Zašto meni sve ovo smeta? Mene lično na ovom forumu najviše zanimju objašnjena, procedure i razmena znanja i iskustava. A da bih i ja doprineo tome, postoji više mojih tema, a i poruka u drugim temema koje se bave konkretnim objašnjenjima nečega. Ranije sam ja mogao, kada saznam nešto novo ili nešto želim da dodam, da jednostavno izmenim svoju poruku na početku teme i tako je dopunim, što sam više puta i radio. Ova mogućnost je bila odlična i jako korisna, i ne vidim logiku zašto je ukinuta. Kako sada da izmenim i unapredim nešto što sam ranije postavio? Da pišem novu poruku na kraju i da sve bude iz delova umesto da lepo sve bude objedinjeno u prvoj poruci teme. Ne vidim logiku u tome.

Takođe je postojala mogućnost da se obriše poruka. Sada više ne postoji. I to je bez veze. Zašto ne bih mogao da obrišem nešto i promenim ako vidim da mi se ne sviđa, ili više nema nikakvu funkciju.

Neke mogućnosti koje su bile dobre i korisne su ukinute, a stvari koje loše funkcionišu na forumu nisu popravljene. Umesto da se nešto unapređuje da funkcioniše bolje ono se unazađuje i postaje lošije.

Link to comment
Share on other sites

Kao moderator i administrator više foruma mogu da kažem da spomenute opcije koje su ukinute bolje da ne postoje. Više puta sam imao priliku da vidim kako pojedinci zloupotrebljavaju te opcije pa brišu i edituju svoje postove jer se nešto naljute i onda nanesu nepopravljivu štetu forumu. Ovako, svako ko želi nešto da izmeni ili obriše, obrati se moderatoru i svaki takav opravdan zahtev se ispuni. Znam da nije popularno, ali bolje tako nego da neko pobriše gomilu postova pa pojedine teme izgube smisao. Edit se obično ograniči na recimo pola sata koliko je dovoljno ako se setiš da nešto izmeniš nakon što si postavio.

Što se hostinga tiče jeste situacija vrlo nezgodna u poslednjih mesec dana, ali mislim da to nije pravilo već splet loših okolnosti, a na provajderu je da iz ovih problema izađe iskusniji i popravi sistem. Ali sam svestan da to nije uopšte jednostavno kao što možda izgleda.

Desire 500 via Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav, stari Benchmark druze :)

 

Ja ne mogu da osporim da vi dajete sve od sebe, ali to ocigledno ne deluje da je dovoljno.

 

Ne znam otkad je ovaj forum na tom hostingu, ali Garaza forum je pre manje od 2 meseca promenio hosting zbog toga sto je prethodni bio los (Eunet, ako se ne varam), a to "los" znaci da je umeo s vremena na vreme da se vrlo neprijatno uspori, ali je vrlo retko bio totalno nedostupan kao sto je sada, a sa ovim novim (istim na kom je HCS) su problemi daleko veci nego sto su bili... Samo u poslednjih 7 dana su oba foruma bila nedostupna skoro cela 2 dana (1. i 7. januar). Kad bolje razmislim u poslednjih mesec dana je prosek da je nedostupan ceo jedan dan nedeljno i to vec po pravilu. To nazalost po definiciji znaci da je hosting jako los, da ne kazem opet - ocajan... :(

Hejjj, pozdrav stari druze Delija,

 

Ja sam jedan od prijatelja ovog i mnogo drugih auto, IT i ostalih foruma u ovoj zemlji i okruzenju koji je redovan posetilac, drugar, moderator i administrator. Sta tebi mogu da kazem? Nista sem da si jadan obican hejter i negativac. Odakle mi to misljenje? To misljenje je skrojeno dugomesecnom analitikom svih tvojih postova na sta su ti ukazali moderatori i adminstratori ovog foruma (kao i nekih drugih), a i neki obicni clanovi na jedan nepretenciozan nacin.

 

Sticajem okolnosti imam veze sa kompletnom pricom te cu ti reci neke informacije iz prve ruke, a ti se potrudi da dobro procitas sve kako bi ti neke stvari bile jasnije:

 

01. HCS forum se vec nekoliko godina nalazi na serverima Mint Services. Za sve vreme hostovanja bilo je manjih, a veoma malo vecih prekida (ukljucujuci prekid prethodnih dana) koji nisu prekoracili Usove koriscenja ovog hosting provajdera.

 

02. Osoblje Mint Services se u vise navrata potrudilo da pomogne softverski da ovaj forum predje sa phpBB platforme na IPB forum, da izvrsi sve neophodne angazmane kako bi sve funkcionisalo u najboljem redu pruzajuci drugarsku i besplatnu podrsku sve vreme postojanja foruma.

 

03. Sve osobe koje se vezuju za administraciju i vlasnici su hosting naloga HCS foruma bile su uredno u vise navrata obavestene o problemima koji postoje i o mogucim nedostupnostima servera i ispostavljanju usluge.

 

04. Mint Services je jedanput za sve vreme hostovanja besplatno produzio uslugu hostinga na perod od godinu dana kao savestan provajder zbog downtime-a koji je postojao, a nije pregazio gore pomenute uslove koriscenja.

 

05. Mint Services na svojim serverima hostuje 40+ sajtova i foruma iz sfere automobilizma i moto sveta. Na svu srecu, mnogi od njih nisu pogodjeni problemom koji se inicijalno pojavio pre mesec dana i vezuje se za hosting nadprovajdera. Neki od sajtova ukljucujuci i ovaj, nazalost, imali su nedostupnost u periodu koji se pominje.

 

06. Kada je rec o Garaza forumu, on spada u posebnu grupu korisnika Mint Services (za razliku od HCS), koji za hostovanje svog sajta i bloga koristi virtualnu masinu koja se nasla na istom nodu cloud servisa i nazalost bila nedostupna. Sa vlasnicima foruma i hosting usluge imamo svakodnevno otvoreni kanal podrske i dijalog te smatram da je nepotrebno trositi reci na ovom forumu kada je u pitanju njihova usluga.

 

Na kraju, pokusacu profesionalno i strucno da objasnim razlog nedostupnosti foruma svim korisnicima i kao jedan od zaposlenih u firmi Mint Services budem maksimalno objektivan. Problemi koji su se javili u isporuci usluge na zalost nemaju direktne veze sa Mint Services kao provajderom, vec se vezuju za nadprovajdera. Osoblje provajdera hosting usluge se potrudilo svih prethodnih dana da obezbedi konstantnost u pruzanju usluge i ulozilo sve napore da downtime bude sto manji.

 

Posle dve nedelje borbe, imamo trenutni rezultat, a to je dostupnost.

 

Ova poruka ne predstavlja poruku negiranja nedostupnosti i problema u radu provajdera, vec naprotiv predstavlja jedan objektivan osvrt na celokupnu pricu koja je nadam se daleko iza nas.

 

Kao sto je moj kolega izneo u redovima iznad, zao nam je doslo do neprijatnih prekida na koje nismo mogli direktno da uticemo. Izvinjavamo se svim korisnicima foruma i administratorskom timu. Kao hosting provajder koji brine o svojim korisnicima na pravi nacin pruzamo alternativu administratorskom timu i upravi foruma da odluci da li zeli u narednom periodu da nama ukaze poverenje i nastavi saradnju.

 

U slucaju da ne zeli, nas tim je spreman da za tekucu uslugu hostinga da besplatan period koriscenja sve do trenutka transfera na drugi hosting.

Link to comment
Share on other sites

Moj pozdrav kUdtiHaEX je bio najiskreniji moguci, jer se "znamo" jos odavno sa Benchmark foruma, a nisam imao pojma da je i on ovde, a jos manje da ima veze sa hosting-om.

 

Za hosting sam isto rekao najiskrenije ono sto mislim i to na osnovu visegodisnjeg iskustva i u IT-u kao profesionalac i kao obican korisnik.

 

Ne vidim kakve veze "hejtovanje" (sto uopste nije tacno, vec mnoge boli kada im se istina saspe u lice - a da dodam i to da mi je pun q dupeuvlakaca koji se slizuju sa "upravom") ima sa konstatacijom da je hosting "ocajan"? Kao krajnjem korisniku bitna je dostupnost servisa i ne zanima ga kakve probleme isti ima - vidi se samo rezultat koji kaze da su sajtovi bili nedostupni puna 4 dana od poslednjih 30 dana sto je za ozbiljan hosting nedopustivo.

 

Nemam blage veze ni ko je vlasnik Mint-a, ni ko je tamo zaposlen, niti sam do sada znao ko konkretno uopste radi hosting, osim sto sam saznao na neslavan nacin da i HCS i Garaza koriste isti hosting, tako da apsolutno nista od onoga sto sam napisao ili sto pisem u ovom post-u nije licno, iako Kabe to ocigledno tako prihvata.

 

Jbg, ja se izvinjavam sto sam "cacnuo" tamo gde ocigledno nisam smeo i povredio osecanja i "prozvao" direktno kompaniju u kojoj si zaposlen... Baci pogled na Garaza forumu sta ljudi kazu o tom istom hosting-u, da ne bude da sam ja jedini koji kaze da ne valja.

 

 

 

 

EDIT: Kad si vec pomenuo uslove koriscenja i na osnovu njih mogu da argumentujem svoje misljenje o kvalitetu hosting-a - u njima izmedju ostalog pise: 

 

 
Mint Services se obavezuje da će Korisniku za vreme važenja ovog ugovora omogućiti sledeće:
...
- da će se maksimalno truditi da dostupnost ne bude manja od 99% godišnje odnosno 360 dana,
...

 

 

 

Naravno da ce ovo biti uvek ispunjeno posto niko ne porice bilo kakav trud - nigde ne pise bilo kakva obaveza, sto je po meni u startu neozbiljno. A u poslednjih mesec dana, kao sto sam vec rekao, 4 od ovih 5 dana "dozvoljenih" za celu godinu je vec ispucano - BTW, 99% od 365 dana = 361.35, a 99% od 366 dana = 362.34, tako da je 99% pravilo (iliti "dve devetke") vec prekrseno za samo jedan mesec.

 

 

Naravno, po ovim uslovima koriscenja sve moze da se pravda ovim:

Mint Services nije odgovoran za:
...
- Sve prekide u radu koji su izazvani od strane faktora na koje ne može direktno uticati ili ih nema pod svojom nadležnošću i kontrolom. Ovim su obuhvaćeni:prekidi u radu Internet linkova kod nadprovajdera, prekidi u snabdevanju električnom energijom dužim od prosečnih prognoziranih prekida koji se mogu nadoknaditi UPS napajanjima i slično.
...

 

Link to comment
Share on other sites

Posto se ja bas ne razumem u te softwerske price, ono sto mogu da kazem je da je TRIO Motors zadnjih par godina imao, ima i imace saradnju sa Mint u vrednosti tvog Civica na vise projekata, koji svi sljakaju perfektno, otplacuju sebe i zaradjuju pride, tako da to sto neko nije mogao 1 dan da procita forum usled gore lepo objasnjenih razloga je nikakva steta kakvu bi pretrpeo ja ili recimo NIS, kome taj isti Mint radi sajt, da nismo bili u funkciji 1 dana.

 

Niko nije savrsen, a ja iz prve ruke mogu da potvrdim da kad nesto gori, oni to resavaju. U roku od 2 dana, zbog neophodnosti akcije koja je krenula, dobio sam mobile verziju Isuzu sajta, a ti sam znas koliko to vremena uzima. Dobili jesu pare za to, ali znas kad ce neko danas da na jedan tvoj poziv skoci i angazuje celu firmu jer u narednih 48h mora da rodi to? Jako malo firmi u Srbiji, doduse isto tako je malo i firmi koje su korektne i placaju odmah, tako da jedno uz drugo ide.

 

Sve u svemu, ako je tvoj post bio blacenje iz "prve ruke" Minta, evo mojih iskustava iz "prve ruke" sa njima, a neporedivo bitnije stvari meni znace.


 

Link to comment
Share on other sites

To je i poenta - kakvo crno "blacenje" - samo konstatacija na osnovu korisnickog iskustva, tako da ne vidim uopste zasto je Kabe skocio kao da mu rusim sneska.

Rekoh vec da nisam imao nikakav info ni o tome ko radi hosting, a jos manje o ljudima koji stoje iza te firme.

 

Isto tako smo na Garaza forumu komentarisali i (ne)kvalitet Eunet hostinga (opisao sam probleme koji su daleko manji nego sto su sada), pa niko nije skakao niti plakao zbog toga.

 

Jedino sto je izgleda ovde na forumu "hejter" svako ko pise nesto sto se nekom drugom ne svidja...

Link to comment
Share on other sites

Delija, ti znaš da sam ja neko ko nema dlake na jeziku. Verovatno sam i ja jedan od tih koji je pobrisao svoje postove jer se naljutio a to su bile fotograsfije sa poslednjeg skupa i retrospektiva skupova poslednijh par godina. Dobio sam primedbu rukovodstva da nije trebalo da opterećujem forum slikama koje su već kačene. 

Ono što želim da ti kažem je i to da ja radim u Energoprojektu Visokogradnja u marketing službi i da sam Mint preporučio svojim pretpostavljenima za izradu web strane. Pošto verovatno znaš šta je Energoprojekt bio u svetu i šta i danas znači, trebalo je napraviti prezentaciju na tri jezika sa gomilom podataka, fotografija, filmova...

Mogu samo da ti prenesem da je posao vrhunski i profesionalno odrađen (u malo dužem vremenskom periodu od planiranog isključivo zbog našeg kašnjenja sa isporukom materijala i vrlo čestim izmenama fotografija jer su objekti u izgradnji brzo napredovali i tako menjali izgled).

   Sa te strane, sve pohvale za MINT i moje drugare.

Ko hoće, neka pogleda rezultat: www.energovg.rs

Link to comment
Share on other sites

@ Vunavuna

 

Trojke ti je objasnio zasto je opcija editovanja posle nekoliko minuta iskljucena, dok je Zoda u svom postu dao upravo jedan od mnogobrojnih primera zbog kog je to pravilo uvedeno. 

 

 

Delijina konstatacija za hosting je u sustini ok (sa strane korisnika foruma).

Ali sarkasticnost i kako bi Kabe blago nazvao "hejtovanje" u postovima je nesto sto ga lagano blizi ka vratima ovog foruma.

To da li se neko i sa kim slizuje druze Delija, kao prvo, nije tvoja briga. Mi nismo uprava Vlade Srbije pa da neko sa nama mora da se slizuje kako bi imao neke koristi.

Ovaj forum je neprofitabilnog karaktera i sluzi za razmenu iskustava, misljenja, a samim tim se i medju ljudima stvaraju neke relacije (dobre ili lose), koje ti ne mozes spoznati jer nikada nisi dosao ni na kakvo druzenje, a samim tim ni slizavanje.

 

HCS forum je od Minta do sada imao sasvim korektnu podrsku, tako da nekoliko prekida kod jednog auto foruma, koji je hobi karaktera, sigurno nije nikome nanelo nikakvu stetu. Naravno, da ova konstatacija nece vaziti ukoliko se ovaj problem bude dogadjao periodicno i naravno da ja ovako ne bi posmatrao na ovaj problem da je u pitanju neki web servis ili sajt koji donosi neki prihod.

 

Sto se tice sugestije za pretragu foruma, probacemo da angazujemo Mint da nam to sredi, jer je sugestija na mestu.

 

Pozdrav svima i kao sto Zoda rece, srecni vam praznici!

Link to comment
Share on other sites

Drago mi je da ce predlog za pretragu biti uvazen, i ne bi trebalo da je tesko to uraditi. Verujem da u cms administraciji foruma postoji podesavanje za minimalan broj karaktera pri pretrazi. Krivo mi je samo sto su sada neke druge stvati pokrenule to pitanje.

I da opravdam nadimak drvenog advokata u drustvu, moram samo da dodam da ste sa hostinga skliznuli na deliju. Pola ovih stvari ne bi bilo napisano da je bilo koji drugi clan napisao ono sto je on napisao. Ne branim nikog, al sam i ja korisnik i ne vidim dalje od hostinga.

Prost odgovor je mogao da bude

"Hosting providerom smo preeeeezadovoljni i necemo ga menjati zbog ove benigne situacije".

Link to comment
Share on other sites

Ja lično nisam primetio ni jedan problem koji je nastao zbog brisanja poruka ili menjanja istih. Osim ovog što je Zoda spomenuo da je obriso poruke jer mu je rečeno da ne pretrpava temu slikam koje već postoje. A po meni ni to nije neki problem. Ako je forum radio 4 godine (bar od kad sam ja na njemu prisutan) sa omogućenim funkcijama izmene i brisanja, i to bez konkretnih ozbiljnih problema, ne vidim razlog zašto bi sad odjednom to bio problem. Ako je na drugim forumima i bilo problema, na ovom nije, i zašto bi se onda to menjalo. Ali dobro, ne mogu ja vas ubediti da vratite nešto čija je korist veća nego šteta (ako štete uopšte i ima) ako vi to nećete iz kog god razloga. Meni samo smeta to nazadovanje, odnosno gubitak korisnih funkcija i bespotrebno komplikovanje stvari.

Evo jedan primer te ne funkcionalnosti cimanja moderatora da bi se nešto promenilo. Ja sam u julu prošle godine, tj. pre 6 meseci napravio temu i sa svima vama podelio sve brošure koje sam imao za sedmu generaciju Akorda, i tada sam istoj temi napisao da bi mogla da se stavi u "pinned" kao što su i sve ostale teme sa brošurama. To do danas to nije urađeno, a tema je danas na kraju stranice a uskoro će biti i dalje. Ovo svakako ja ne bih mogao sam da uradim, ali dovoljno je da jedan od moderatora to vidi i klikne da bi ubacio među "pinned" (mnogo jednostavnije nego cimanje za izmenu poruke ili sređivanje i sama promene iste). Ja znam da je sigurno neki moderator to video, ali ne znam zašto do sad to nije urađeno. Tako recimo kada bih sad hteo da izmenim moju poruku o OEM felnam za Akorda, koju sam već do sada više puta menjao dok sam mogao, što zbog novih slika, što zbog novih informacija ili lepšeg rasporeda ili izgleda poruke, a i zbog izgubljenih slika koje sam morao ponovo da postavljam zbog prelaska na novu platformu foruma (jer je poruka postavljena na starom forumu) ili zbog brisanja slika od strane tinypic-a ili imageshack-a jer tada nije mogla da se postavi slika direktno na forum. Zbog svega ovoga i još mnogo primera koje bih mogao da nabrajam, je meni lično ta funkcija bila jedna od najbitnijih! Ne samo zbog mene, već zbog svih Vas ostalih kojima to što delim sa vama može nekada biti korisno! Jer da ne želim nešto sa Vama da podelim ili to napisano unapredim, ne bih nikad ništa ni pisao niti menjao.

I kako ja sada na primer da promenim ili dodam nešto kada budem hteo? A hoću ja to da rasporedim lepo kako sam zamislio, a ne da mi moderator organizuje poruku (uz svo poštovanje). Da ga cimam i čekam uz računar da mi opet na pola sata odobri dugme "edit" ili da mu šaljem novi sadržaj koji na kraju ne znam ni kako će da izgleda? I koliko dugo? Meni to smeta, jer mi je logičnije da stvari radim na jednostavniji način, kao i ranije.

Iskreno meni jako smeta ukidanje ove funkcije, jer je ovime smanjena mogućnost mog doprinošenja ovom forumu (ako nekome moj doprinos uopšte i znači). Nemam nameru, niti sam ikada imao, niti bi mi palo napamet da se ljutim i brišem nešto što sam napisao a nekome može biti korisno, niti sam primetio da je to bilo ko drugi uradio, niti kapiram zašto bi nekom tako nešto uopšte palo na pamet. Zato mi vaši razlozi baš i ne deluju logično (s obzirom da je godinama sve lepo funkcionisalo na obostrano zadovoljstvo), ali šta da radim, ako nećete da vratite stare dobre mogućnosti izmene i brisanja poruka, šta ja tu mogu, jači ste. :(

Link to comment
Share on other sites

Prijatelju, sve je to tacno i slazem se sa tobom, ali sta mi da radimo kad pojedina nezrela deca, nezrela deca srednjeg doba ili nezrela matora deca, obrisu svoje postove jer se njima tog momenta cefnulo (citaj dete se naljutilo, a mod ili admin nisu bili tu da mu daju bonu). To se desavalo vise puta na ovom forumu. U pocetku smo ignorisali, ali kasnije smo rekli dosta toleranciji i nezreloj decurliji.

 

Ko god je zainteresovan za pokretanje i uredjivanje zanimljive teme, javite se i razmotricemo, Uslov je da ste aktivni clan foruma (nemora kluba). Ako je odobrimo, autor ce moci bez problema da je uredjuje svoju temu. Prosto!

 

BTW. tema za cestitanje nove 2015. godine se nalazi ovde http://www.hondaclub.rs/forum/topic/3950-sre%C4%87ni-novogodi%C5%A1nji-i-bo%C5%BEi%C4%87ni-praznici/page-6

Link to comment
Share on other sites

Ok, ali ako neko već hoće da obriše to što je napiso, može i sad to da uradi u narednih sat, dva, ako mu se već ćefnulo jer se naljutio. Ne može bukvalno da obriše poruku, ali može da obriše sadržaj poruke i ostavi praznu poruku, što mu dođe na isto. Tako da mi to brisanje i dalje nije neki razlog ukidanja obe funkcije.

Ako me razumeš i slažeš se, zašto onda većina da trpi zbog par slučajeva gde se neko naljutio i obrisao par poruka. Možda ne pratim dovoljno dobro, ali stvarno nisam primetio šta je forum izgubio brisanjem tih poruka. A brisanjem ovih funkcija gube svi oni koji žele da ono što pišu bude uredno i pregledno i na najbolji način dostupno svima.

Meni nije poenta da mogu da uređujem jednu temu, već da mogu sve poruke i teme koje sam ikada ja napisao da menjam neograničeno (mogao sam da menjam čak i naslove tema), kao što sam mogao i ranije. A ima ih dosta, i tema, i poruka u drugim temama, koje bih mogao nekada da obnovim, objedinim, sredim ili šta već.

Evo ako ste već toliko zapeli da ne vratite na bolje kao što je bilo, mada bih ja voleo da se svima omogući ponovo, ja se prijavljujem da razmotrite i da mi odobrite da menjam i brišem sve svoje teme i poruke kao što sam mogao ranije. Nemam nameru da zloupotrebim te mogućnosti kao što ih nisam nikada do sada zloupotrebljavao za ove četiri godine dok sam ih imao. Zar je više potrebno, majka mu stara. :)

Link to comment
Share on other sites

Forum žešće zakiva. Malo malo pa se ukoči, a juče ga opet nije bilo, nije radio. I dosta poruka od juče je nestalo bez traga.

Kako ide razmatranje mog zahteva, jel ima nekih novosti, da li je uopšte uzet u razmatranje? Hoćemo li (hoću li) uskoro opet imati potpunu slobodu izražavanja? :)

p.s. Argument više u moju korist: Kada sam se učlanio na forum prihvatio sam tadašnja pravila, a pravilo je bilo (a i sada je) da se poruke mogu menjati. U pravilniku, delu "Napomena", u članu 1. stavka 2, ovako piše:

- Takodje, molimo članove Foruma da ne pišu postove sa uključenim Caps Lock tasterom (velika slova), da izbegavaju pisanje poruka koje sadrže samo smajlije i da ne pišu po dve uzastopne poruke već da objedine (dugme uredi) sve u jednu poruku, osim u sobi Automobili članova-predstavljanje gde je ta opcija isključena iz nama poznatog razloga.

Ovo pravilo podrazumeva da je "dugme uredi" (sadašnje "edit") uvek prisutno! Naravno sem u temi "Automobili članova..." što je savršeno jasno i apsolutno logično!

Po ovim pravilima sam sam se ja učlanio na forum, i samim tim imam pravo da ga koristim po istim pravilima koje sam prihvatio pri učlanjenju. Sada su mi moja prava uskraćena, i to kršenjem pravilnika od strane uprave foruma, time što je ukinuto nešto što je utvrđeno i zagarantovano pravilnikom! Molim da se to ispravi i da se vrate uskraćena prava.

p.p.s. Sada ja kršim pravila foruma jer nemam mogućnost koju sam imao! Moram da pišem dve poruke uzastopno, jer nemam dugme uredi na prethodnoj poruci! Molim da se vrati mogućnost poštovanja pravilnika ovog foruma. Jer pravilnik je iznad svih nas, pa i iznad uprave, i svi ga moramo poštovati.

p.p.p.s. Želim svoje dugme nazad!!! ;)

Link to comment
Share on other sites

HCS je odlicno prosao.

 

Garaza forum je bio nedostupan punih 24 casa (i dalje nepogresivo po pravilu 1 od 7 dana), ali to je na kraju i najmanji problem - "nestali" su SVI podaci od 24. decembra do 13. januara iliti u poslednje 3 nedelje (od poslednjeg backup-a).

 

 

BTW, edit radi kako i treba - ograniceno vreme da ne bi mogao neko da menja naknadno sta mu se cefne - tada diskusije mogu da izgube smisao kad neko pocne da "brljavi".

Link to comment
Share on other sites

HCS je odlicno prosao.

 

Garaza forum je bio nedostupan punih 24 casa (i dalje nepogresivo po pravilu 1 od 7 dana), ali to je na kraju i najmanji problem - "nestali" su SVI podaci od 24. decembra do 13. januara iliti u poslednje 3 nedelje (od poslednjeg backup-a).

 

 

BTW, edit radi kako i treba - ograniceno vreme da ne bi mogao neko da menja naknadno sta mu se cefne - tada diskusije mogu da izgube smisao kad neko pocne da "brljavi".

Delija mora da su te podplatili cim ih branis  :wink:

Link to comment
Share on other sites

I jos jedna stvar vunac

 

Ako se setis da nesto promenis u nekoj od svojih tema, ili dodješ do nekog novog saznanja, koja je poenta da editujes svoj post i da izmene i dopune ostanu prodju potpuno neopaženo za sve na forumu? Lepo napišeš novi post u kome objasniš šta je sve to novo, i svi na forume koje to zanima mogu da vide da ima nekih novina!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...